Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
3Q i 4Q
očekivanje rezultata,
Rezultati za HT trebali bi biti dosta bolji, zbog čega je tako,
evo razloga:
1. Dolazak HT-a na burzu utječe na rezultat firme i to jako: odgovor je jednostavan,
aktivirao se jako veliki broj ulagača oko 350 000 tisuća u vezi ove dionice, a aktivacijom takvog velikog broja ulagača povećan je promet u telekomunikacijama, dakle dnevno se obavi više od 20-30 posto razgovora nego prošle godine, jer obujam tako velikog broja iziskuje jako puno pitanja, i naloga.
Dan na burzi kada je počela trgovina sa dionicama HT-a možemo očekivati 1.5-3 milijuna Kn veće prihode po danu nego što je to bilo normalno i taj trend opada što je najvažnije dolazi drugi trend
2. Drugi trend su izbori, jako veliki broj stranaka ljudi, komunikacija mora biti jako bliska stoga opet su izbor telekomunikacije, i opet se sa time utječe na rezultat HT-a
Sve u svemu HT- je dobitnik ovog 3q i 4q, a vi odlučite …….
primite puno POZDRAVA[smiley2]
svaka čast na razmišljanju.
ja sam siguran da će 3q biti bolji od prošlogodišnjeg kao i 4q
što naravno ne znači da će samo to utjecati na prihode firme. kod mjesečnog praćenja tih stavi i direktne usporedbe sa istima iz prošle godine pokazat će jasan i znatan pomak. kad se to stavi u okvire EBITDA koja je glavni pokazatelj koji se tamo prati….vlasnik će biti jako zadovoljan, da li i mi?
nebude se njima slovenski telekom obio o glavu nikako. ali to je samo moje mišljenje. ja budem u dokup po ovih 380.
Ne treba zaboravaljati da je Uprava kupovala između 370-380 kuna. Čisto da se zna.
To nema izravne veze, ali naravno oni najbolje znaju što kupuju[smiley2]
Njegova godišnja plaća je samo u T-coma par miliona kuna, a tu je još par nadzornih odbora. Ato ko piše gluposti dovoljno je pogledati da si za mjesec dana napisao 417 poruka, daje i od nekoga pametnog bilo bi previše.
Možda sam šizofrenik pa imam potrebu izbacivati nekoliko desetaka postova dnevno, ali ne lažem, a to je nabitnije i ne pričam gluposti da Mudrinić kupuje nešto vrijedno 376.000 kuna bez obzira da će izgubiti ili dobiti, smiješno i neobično.
Bogati itekako znaju kamo i kako s novcem i teško se odriču svake lipe. Da bacaju novac to je laž i ništa drugo.
Slažem se s kolegom “valentine”. Kad bi se oni razbacivali s parama, mislite da bi danas bili toliko bogati. Bogati ljudi sigurno imaju bolje izvore nego mi. Ako je on kupio za 376000, onda ću i ja još za 37600.
Moram priznati da nisam shvatio kolegu Samprasa na nacin da se bogataši razbacuju novcem. Više mi je to slicilo na ideju da cinjenica sto je Gdin. Mudrinic kupio dionice HT-R-A ne znaci nista, a narocito ne da je to signal da treba kupovati navedene dionice. Od Gdin. Mudrinica se i ocekivalo da kupi dionice “svoje” firme, a da li se isplati kupovati HT, mislim da ipak postoje neki ozbiljniji pokazatelji, ili mozda i ne…
a niste možda pomislili da je g. Mudrinić dobio političku direktivu da mora kupiti te dionice zbog javnosti.
zašto bi se to inače toliko potenciralo po medijima. mogao je on to kupiti i nikoga o tome obavjestiti, onako kako to i mi radimo.
Izgleda da su mnogi na forumu jako neupućeni u zakone, a zakon kaže u slučaju Mudrinića da mora kupovinu dionica T-HT prijaviti, također, i prodaju, a odmah ZSE to stavlja pod novosti. Znači, nije kupio pa sam lansirao vijest u novine, već je to prema zakonu, kao i kada Dragičević kupuje INU mora prijaviti i ne samo on. Nije to nikakva politička direktiva, već je Mudrinić kupio dionice tvrtke s najboljim pokazateljima na HR tržištu.
kolega, pa ne mislite i vi valjda da u hrvatskoj nema organiziranog kriminala zato jer je tako rekao vrhovni sud.
tako je i sa ovime. da g. Mudrinić nije htio da javnost sazna za njegovu kupnju našao bi on načina da to i napravi.
ni DRIVO ne smije primati PO ZAKONU satove od 100000 eura od hrvatskih poduzetnika , pa ih ipak prima.
tako da ne morate puno filozofirati o zakonima.
ne kažem ja da fundamenti firme isu dobri , nego da su neke stvari u ovom IPO-u jasne ko dan.
zanima me baš hoče li atlantik grupa u slučaju da potražnja bude 5 puta veća od ponude biti prodana po najnižoj cijeni [smiley7] ….kako da ne
[color=blue]Ivica Mudrinić, čelnik T-HT-a, o početku trgovanja na burzi[/color]
Kada ide financijsko izvješće T-HT-a, kada je rekao?
Izgleda da su mnogi na forumu jako neupućeni u zakone, a zakon kaže u slučaju Mudrinića da mora kupovinu dionica T-HT prijaviti, također, i prodaju, a odmah ZSE to stavlja pod novosti. Znači, nije kupio pa sam lansirao vijest u novine, već je to prema zakonu, kao i kada Dragičević kupuje INU mora prijaviti i ne samo on. Nije to nikakva politička direktiva, već je Mudrinić kupio dionice tvrtke s najboljim pokazateljima na HR tržištu.
Ne mislim da nisi pošten ali si jako naivan ako misliš da Mudrinić nije mogao kupiti dionice a da to nitko ne zna. Od njega kao prvog čovjeka se to očekivalo da pokaže ostalima da vjeruje u firmu koju vodi.