Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Molim za pomoć….
Da imate 1300 komada ove dionice,da li bi bilo pametno staviti prodaju na 399kn(i nadati se da će fondovi čistit na toj razini kao u petk npr.)a idući dan kupovati po 389-390kn i tako par puta idućih nekoliko tjedana…
Hvala unaprijed!
strawinsky,
negdje sam pročitao da zaključno sa prošlim tjednom oko 20k ljudi je prodalo HT, odnosno svoje pakete od 63 dionice. Odmah napominjem da je broj dionica znatno veći jer su fondovi, ali i rezidenti dokupljivali, ali i prodavalidionice.
oko 20k ljudi je koji su prodali i otišli iz HT priče i lovu smjestili u fondove ili u čarape.
Što se tiče registracija mislim da nije više od 100k registracija napravljeno, iako ROCKY ima drugu teoriju (vidi postove iznad).
slažeš se?
robertus: ” kolega, šta bi ti rekao koliko ljudi se registriralo preko SDA i stavilo dionice na prodaju??? ” Ne znam koliko njih. Imaš li ti taj podatak, Robertus?
Molim za pomoć…. Da imate 1300 komada ove dionice,da li bi bilo pametno staviti prodaju na 399kn(i nadati se da će fondovi čistit na toj razini kao u petk npr.)a idući dan kupovati po 389-390kn i tako par puta idućih nekoliko tjedana… Hvala unaprijed!
Crni Luka,ako budeš ovako razmišljao mogao bih imati za par mjeseci malo manje od 1300kom!
Nabavi ti malo stručne literature i počni čitati,to ti je moj savjet!!!!
To što si ti Luka zamislio moguće je teoretski ali u praksi teško ćeš to ostvariti.
Strpljen spašen
rocky, nadam se da si u pravu, ali vidim stalno na prodaji pakete od 63 komada i manje. maloprije se prodavale 3 dionice. to je valjda za kruh i mlijeko, evt. jogurt jer plaća je već bila, a gdje je sljedeća plaća??
kolege pa zar ne rade ovo fondovi
Rocky,pratim tvoje komentare duže vrijeme,i cijenim tvoja razmišljanja,ali molim te ako imaš vremena i volje da mi objasniš u dvije-tri riječi u čemu je pogreška moga razmišljanja….
Hvala![smiley3]
Ovaj pbz investor je u totalnom qrcu. Već pola sata ko majmun pokušavam zadat nalog, uništio sam tipku od miša, i oči mi ispale pretipkavajući onaj challenge, pin i whatnot (onih 5 puta u tom periodu kad mi se smilovalo, ali bi opet završilo s greškom). Je, znam da ih mogu nazvati, ali ne želim. Uzeo sam tu uslugu baš zato da ne moram nikoga zvati.
E sad pitanje, da li vi ostali imate takvih istih problema s tom poluuslugom?
Sorry za mali offtopic, ali kako pokušavam trejdati HT-ove dionice, nisam daleko (možda samo na njima zapinje?).
Robertus,
broj registracija je broj registracija. Bez obzira stoji li iza toga investitor pojedinac ili samo “maneken”, kako ih naziva Rocky. Dakle, dionice se moraju registrirati, bez obzira kome doista pripadaju.
Slažem se jednoznačno s Rockyjem da broj investitora koji su kupili dionice HT na javnoj ponudi vjerojatno ne premašuje 100.000 ljudi. Dosta njih je uzimalo po 2-3-4 ponomoći. Očito je bilo dosta i onih koji su uzeli još više, na razne načine.
Danas je prošao relativno mali broj dionica, samo oko 5 milijuna što baš i nije nešto u odnosu na prijašnje dane. Dakle, ako je cijena i otkliznula, otkliznula je na malim prometima što ipak upućuje da se pritisak na prodaju od strane 63-jki smanjuje. Dokaz tomu je i to što u je u petak ponestalo prodajnih naloga na 395 kn pa je bilo logično da netko lako potegne prema 400 kn.
Pogledajte kretanje cijene u petak i što se na kraju zbilo. Da je tamo stajalo jako puno prodajnih naloga, ne bi se moglo samo tako počistiti…pogledajte i promet na kraju:
ovo je kopija petka al dobro mi je doslo nesto sam nadokupio
Molim za pomoć…. Da imate 1300 komada ove dionice,da li bi bilo pametno staviti prodaju na 399kn(i nadati se da će fondovi čistit na toj razini kao u petk npr.)a idući dan kupovati po 389-390kn i tako par puta idućih nekoliko tjedana… Hvala unaprijed!
Ne na ovoj dionici. Čuvaj svojih 1300 kom.
Ja to nebih radio jer velik je rizik. (To što si ti napisao možeš raditi i na svim drugim dionicama ako ide tako.) Kad malo nabacim računicu da prodaš po 399 kuna platiš npr. 1 % provizije, zatim sutra kupiš po 389 i ponovno platiš 1 % provizije zarada ti je 6 dionica. Isplati li se rizik zbog 6 komada ti sam razmisli.
Rocky,pratim tvoje komentare duže vrijeme,i cijenim tvoja razmišljanja,ali molim te ako imaš vremena i volje da mi objasniš u dvije-tri riječi u čemu je pogreška moga razmišljanja…. Hvala![smiley3]
Dvije su vrlo važne stvari koje moraš znati o burzi:
1. kratkoročno kretanje cijene bilo koje dionice ovisi isključivo o raspoloženju investitora koja je jako prevrtljivo,također je dokazano da ga je ne moguće predvidjeti
2. dugoročno cijena ide tamo gdje joj je mjesto
Dakle po tome ispada da si nas ti maloprije pitao “ljudi da li da se kockam ili da se ne kockam?”