Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,07 | 176.037 | 4,881 | 36,00 | 36,40 | -0,28% |
Zamolio bih nekog prikaz “malo” većih transakcija u zadnja dva sata poslovanja. Nisam bio prisutan u ovom malom posljednjem naprezanju. Hvala unaprijed!
Bolje razmišljam noću
Prema mojim pracenjima prometa, filtriranja transakcija i malo matematike, koliko ima punih paketa, iskrcalo se oko 16.000 ljudi, a to je tek 5%. Kad ta brojka dodje negdje na 50-ak % bjezim vani 🙂 cisto iz razloga sto ne znam sto ce onda biti. Da pojasnim, (domaci) fondovi su preplatili (vraceno im je) ako se dobro sjecam oko 4.2 milijarde, da ne trazim ponovo podatak, to pojede oko 166k – 186k dionicara, na cijeni od 400 kuna.
Uz pretpostavku da ce dionice kupovati samo sa tom lovom, koja je ionako predvidjena za HT, dakle da nece biti znacajne promijene udjela u ostalim dionicama kako bi kupili HT, nagradno pitanje jest, sto poslije? Sto je sa ostalih 172k – 192k dionicara, paketica koje zele prodati? Gdje ide cijena?
Ajmo, brainstorming 🙂
Prema mojim pracenjima prometa, filtriranja transakcija i malo matematike, koliko ima punih paketa, iskrcalo se oko 16.000 ljudi, a to je tek 5%. Kad ta brojka dodje negdje na 50-ak % bjezim vani 🙂 cisto iz razloga sto ne znam sto ce onda biti. Da pojasnim, (domaci) fondovi su preplatili (vraceno im je) ako se dobro sjecam oko 4.2 milijarde, da ne trazim ponovo podatak, to pojede oko 166k – 186k dionicara, na cijeni od 400 kuna.
Uz pretpostavku da ce dionice kupovati samo sa tom lovom, koja je ionako predvidjena za HT, dakle da nece biti znacajne promijene udjela u ostalim dionicama kako bi kupili HT, nagradno pitanje jest, sto poslije? Sto je sa ostalih 172k – 192k dionicara, paketica koje zele prodati? Gdje ide cijena?
Ajmo, brainstorming 🙂
gledaj oni kad se zadovolje cijena ce ici gore na svoju fer vrijednost i tu bude i gotova stvar,nema straha od toga da kad se zadovolje niko nece htjeti kupovati.Kupaca uvijek bude a fondovi nece dozvoliti pad ispod njene fer cijene.Gledaj kak su inu branili na 2600kn grcevito kad je bila mala korekcija zbog HT-a
Zašto nitko ne spominje strane fondove?
Valjda zato što ih ne vidimo u prvih deset ( osim broja 4 )
Ako ne znate DCM metodu to je Vaš problem. Ali dobro to je složena analiza, primite se P/E, P/S, EPS, Cash ratio i sličnih pokazatelja. Nemojte da vam sto puta ponavljam da ulažete u znanje.
S dužnim poštovanjem
Karoje
DCM metoda je dobra stvar ali ne kod nas jer je sve umjetno i pomaže sam 1 metoda DDD.HT te će po metodi ivo i prijatelji prije izbora na nekih 500-550 kn ako ankete pokažu da hdz i dalje gubi.ako bude vodio ne ide HT nigdje do sljedeće godine.al moram napisat Kareku da ako primjenjuje kak spada DCM metodu svaka mu čast.ja više volim DDD i IIP[smiley2]
Dionice T-HT-a:
već sam prodao/la 9%
prodajem čim prije 10%
prodajem kad prođe gužva 42%
čuvam godinu dana 39%
početak ankete: 08.10.2007. broj glasova: 8653
pozdrav
ja se ispricavam ako je vec postano i prokomentirano, ali trazeci postove unazad par dana nisam nista nasao
onda cu ipak staviti ovo sto je objavljeno u vecernjaku neki dan, pa me zanimaju misljenja i komentari, naime kad je objavljeno za INU da ce se dijeliti radnicki paketi, cijena je otisla lagano dolje, definitvno nije ista situacija na HT-u, no mislim da ce utjecati na kretanje cijene
molim komantare
iz vecernjeg lista
“Kriteriji i popisi za prodaju dionica T-HT-a radnicima
Ovoga tjedna krenula je prodaja radničkih dionica Ine, a očekuje se da će do izbora biti poznati i detalji prodaje radničkog paketa T-HT-a. Uprave Hrvatskog telekoma i Hrvatske pošte dobile su zaduženje da danas u Vladu dostave okvirni broj radnika koji će sudjelovati u privatizaciji.
Mogu i radnici pošta
Pravo na dionice imali bi svi sadašnji i bivši radnici HT-a, HP-a, HPT-a i svih pravnih sljednika, uz uvjet da su hrvatski državljani. Sindikalac iz HT-a Josip Pupić kaže da se procjene o broju mogućih kupaca radničkih dionica kreću od 50 pa i do 70 tisuća sadašnjih i bivših radnika iz tih sustava koji će podijeliti 7 posto dionica T-HT-a. Uprave dviju tvrtki odbile su komentirati sve što je vezano uz prodaju dionica, uz objašnjenje da o tome odlučuje Vlada, čije bi se povjerenstvo već sutra moglo naći na zajedničkom sastanku sa sindikatima.
Dok se Vladi žuri zbog izbora, sindikati se nadaju da će u pregovorima dobiti bitno povoljnije uvjete nego što su ih imali građani. Jadranka Dumbović, sindikalka iz Hrvatske pošte, kaže da će kod realizacije upisa koristiti iskustva Ine, javno objaviti imena sadašnjih i bivših radnika na internetu, te će omogućiti naknadne korekcije ako se pojave teškoće s arhivama. Nerealno bi bilo očekivati da se sam upis završi do početka izbora.
Sutra o kriterijima
Sutra će s Vladinim dužnosnicima početi razgovori i o kriterijima, a Pupić se nada da će cijena radničkih dionica T-HT-a biti niža od cijene po kojoj su dionice prodane građanima. Sindikati, dakako, računaju i na popuste. Broj dionica koje će moći kupiti pojedinci ovisit će o konačnom broju sadašnjih i bivših radnika, a u sindikatima se nadaju da će se radnički paket napuniti sa 100-tinjak dionica T-HT-a.
Danas se na burzi tom dionicom trgovalo od 386 do 390 kuna, uz 20-ak milijuna kuna prometa. Analitičari kažu da je popustio pritisak malih dioničara na prodaju, a na Londonskoj burzi cijena je veći dio dana bila 10-ak kuna iznad zagrebačke.”
podjela dionica radnicima kod INE(pa i kod drugih kompanija) uglavnom je rezultirala laganim klizanjem ka dolje(vec i sama vijest o tome).treba vidjeti da li postoji lock up period za te radnike i koliki je.
s obzirom da se radi o 7% dionica, misljenja sam da trziste moze apsorbirati i tih 7%.
moj stari ima maks. popust na HT.. mislis da ce ih prodat jeftino? nisu vam HT-asi siromasi..
moj stari ima maks. popust na HT.. mislis da ce ih prodat jeftino? nisu vam HT-asi siromasi..
slazem se ,tim bolje za nas, naravno i s tim treba racunat. narocito ih nece na prvu loptu prodavati ljudi na rukovodecim pozicijama unutar HT-a.[smiley2]