Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 92.391 | 2,571 | 35,90 | 36,10 | -0,56% |
Ne prodavati HT ispod 600kn, onaj tko ga želi neka plati!
Naravno, kad bi većina razumjela bilo bi tako. Ali dok nauče moraju platiti školovanje.[smiley2]
Ne kužim paranoju oko HT ono išla je gore 1% pala je 1%??? Prodali ili ne kakve veze ima i ovako ste na dobitku a ako hoćete veću zaradu pa zaBogamiloga nije da nema prilika pa čak i do 350% MDPL (OK znam da je ovo ekstrem…)
Dnevni promet se smanjuje, a cijena je ostala više manje ista što znači da sve manje i manje ljudi prodaje svojih 63 komada. Odlično jer kad fondovi vide da im se ne slijeva samo od sebe, krenut će u kupnju.
Dakle, ako želite što brži daljnji rast cijene preko 400 kn potrebno je:
a) prestati prodavati na svaki minimalni pomak cijene prema dolje (vratit će se, kad tad, bez brige…)
b) dokupljivati (ako ste u mogućnosti)
c) biti složan i strpljiv glede točke a) i b) [smiley2]
u Londonu 77 usd=397,32 hrk, a u Zagrebu 388. BRAVO
mala ispravka u Londonu 77$=397,76 kuna[smiley2]
Ja sam dokupljivao i po 395, 387, 389. Sutra ću za preostali novac ako ne ode preko 400.
i koje još dionice imaš u porfelju?
mislim prava je rijetkost da je netko tako otvoren pa podjeli s nama svoje ulagačke qambicije…
misliš da će T-HT biti barem u prvih 20 dionica likvidnih-polulikvidnih dionica s najvećim rastom u sljedečih 6 mj?
Pošto sam na zadnjih sedam-osam stranica ove teme naišao na svašta , a od toga malo ili ništa kontretnih vijesti evo jedne ( pretpostavljam da nije ovdje postana – nemaju ljudi vremena čitati vijesti o HT-u , bitno je ko je po kolko dokupio … ) :
” JP Morgan na iskorištenoj opciji može zaraditi preko 400 milijuna kuna
Prošli je tjedan JP Morgan u cijelosti iskoristio opciju koju mu je dodijelila hrvatska Vlada za kupnju 3,471.361 dionice u razdoblju predviđenom prospektom po cijeni IPO-a od 265 kuna i tako vjerojatno stao na kraj dijelu nezadovoljene potražnje
Cijena HT-a ovaj je tjedan dosegnula 400 kuna, no danas se spustila na najnižu razinu, na 386 kuna. GDR-ovima se u Londonu istodobno trguje u plusu u odnosu na prijašnji dan. Razlog tomu je pad tečaja dolara u odnosu na kunu pa im je danas cijena istaknuta u dolarima viša. Kad je riječ o obujmu trgovanja, u Londonu se spustio ispod 50.000 GDR-a na dan, a u Zagrebu je jučer bio blizu 100.000 protgovanih dionica, a danas samo 47.000.
HT i Mađarski Telekom, oba u vlasništvu Deutsche Telekoma, natječu se za 49 posto udjela u Slovenskom Telekomu, što bi ih u slučaju pozitivnog ishoda primoralo da isplate nekoliko desetaka milijardi kuna za tu investiciju.
Datum: 17.10.2007. ”
http://www.invest.hr/novosti/245
————————
Stvarno im je lijep poklon poklonila hrvatska – nema šta! [smiley7]
Dobro jutro,
vidim uz kavicu se lagano čakula znaći mogli bi danas malo trgovati. Nadam se da će danas biti malo interesantnije kao što je jućer bilo na CRAL i MDPL [smiley1]
Da li mi netko od iskusnig ljudi ovdje može objasniti kako je moguč takav rast .
Dok cekamo uz kavicu da se brojke pocnu slagati uzivajte u jutranjoj kavici
Evo i vezane vijesti od jučer s istog izvora:
Primireno trgovanje HT-ovom dionicom
Do 14 i 30 sati u srijedu HT-ovom dionicom se trgovalo u uskom rasponu od 386,01 do 390 kuna
Trgovanje dionicom Hrvatskih telekomunikacija (HT) na Zagrebačkoj burzi (ZSE) u srijedu se dosta primirilo te je do 14 i 30 sati ostvareni promet dosegnuo tek 16 milijuna kuna što znači da ne bi trebalo očekivati da će promet do zaključenja trgovanja premašiti 30 milijuna kuna. S takvim rezultatom srijeda će donijeti najniži dnevni promet još od početka trgovanja ovom dionicom na ZSE. Najniži promet dosad zabilježen je u utorak ovog tjedna (38,1 mil. kuna), a najviši je zabilježen još prvog dana trgovanja kad je on gotovo dosegnuo 238 milijuna kuna. U ostalim danima promet se uglavnom kretao iznad iznosa od 65 milijuna kuna.
Niži promet posljedica je, izgleda, poprilično uravnotežene ponude i potražnje zbog čega se cijena HT-ove dionice u srijedu do 14 i 30 sati kretala u uskom rasponu od 386,01 do 390 kuna. Zaključna cijena u utorak iznosila je 389,01 kunu, 1,8% manje nego dan ranije.
Ovakvo kretanje prometa i cijene govori u prilog završetku euforije izazvane novom dionicom u najvišoj kotaciji ZSE te se može očekivati da će u idućih nekoliko dana J.P. Morgan objaviti kraj razdoblja stabilizacije cijene dionice. U objavi o stabilizaciji ova investicijska banka najavila je da je 1. studenog najkasniji mogući rok završetka razdoblja u kojem ona može intervenirati prodajom ili kupnjom dionica na tržištu kako bi se stabilizirala cijena i trgovina.
Datum: 17.10.2007.
Poštovani kolege.
Mislim da je još uvijek izvrsno vrijeme za dokup ove dionice… Na srednji i duži rok možemo biti svjedoci stvarno lijepe izvedbe. Tako da, ako niste prodali – niti nemojte, dapače, još dokupite[smiley2]. A ako ste prodali, propustili ste priliku za lijepu zaradu. Barem je to moje mišljenje[smiley11].
Sve u svemu, koji su vaši prijedlozi za kupovinu u narednom roku. Koje druge dionice imaju perspektivu? Ne znam jeste li vidjeli onaj napis u Lideru vezan za Turisthotel (http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=28627), pa me zanima vaše mišljenje po tome pitanju…
Hvala unaprijed.