Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
I evo…
Ovakav odnos cijena k/p je već danima na otvaranju… [smiley6]
Kolega ne znam zasto vas brine taj odnos? Po njemu je vidljivo da ce cijena nakon tih prvih 5 biti na 396 sto je super
ne mogu vjerovat da će ljudi stvarno prodat danas dionice po cijeni od 339, odnosno 365, odnosno 370kn. Baš me zanima hoće li se maknit ti nalozi do 10:00. Ako ne, ovo je onda glupost stoljeća!
Nece nalozi proci po tim cijenama.
Vec je objasnjeno kako se formira cijena na BTS sustavu.
mori: ” ne mogu vjerovat da će ljudi stvarno prodat danas dionice po cijeni od 339, odnosno 365, odnosno 370kn. Baš me zanima hoće li se maknit ti nalozi do 10:00. Ako ne, ovo je onda glupost stoljeća! ” Nece nalozi proci po tim cijenama. Vec je objasnjeno kako se formira cijena na BTS sustavu.
Ne znam na koji način se formira cijena….može samo ukratko?
mori:
”
ne mogu vjerovat da će ljudi stvarno prodat danas dionice po cijeni od 339, odnosno 365, odnosno 370kn. Baš me zanima hoće li se maknit ti nalozi do 10:00. Ako ne, ovo je onda glupost stoljeća! ”
jel može onda još jednom kratko objašnjenje kako će ti nalozi proći?
Ja to kao neiskusni investitor pratim i nemogu vjerovati da netko takve naloge postavlja, 50 kn ispod cijene.
Kupnja – HT-R-A
17 394,01
143 394,00
11 393,50
126 393,10
389 393,00
Prodaja – HT-R-A
1.259 395,00
63 395,99
3.087 396,00
731 397,00
63 397,50
[smiley5][smiley6]
mislim da ni danas veliki igraci nece dati da ide vise od 400 kn
jedino pitanje jeste da li ce to moci obuzdati
ako u londonu danas bude 400 biti će kod nas 400+, živi bili pa vidjeli[smiley2]
Lejzer:
”
mori:
”
ne mogu vjerovat da će ljudi stvarno prodat danas dionice po cijeni od 339, odnosno 365, odnosno 370kn. Baš me zanima hoće li se maknit ti nalozi do 10:00. Ako ne, ovo je onda glupost stoljeća! ”
”
jel može onda još jednom kratko objašnjenje kako će ti nalozi proći?
Ja to kao neiskusni investitor pratim i nemogu vjerovati da netko takve naloge postavlja, 50 kn ispod cijene.
Vrlo vjerojatno su Ti nalozi zadani davno prije i tek su sad stigli da budu izlozeni na Burzi… i ako nisu stigli bit povuceni tad budu realizirani po prvoj najblizoj cijeni kupnje kad show krene…
a tko ih je zadao ? isto tako vjerojatno netko tko o Burzi zna malo… pardon gotovo odnosno pravilnije receno.. nista…. a izlozio ih je broker koji je dobio nalog za to… a zasto s tolikim kasnjenjem… eee to bi trebalo vidjet…
mislim da ova pracenja postaju bespredmentna. Ako su ikada i imala smisla… hoce li biti postavljana brana, brana je postavljena, brana se probije, pojavi se nova itd…i tako u krug…. sorry, ljudi ali mislim da svoje vrijeme mozete kvalitetnije utrositi…
evo nekoliko razloga zasto mislim da ce to jos potrajati, kao sto sam to i napisao prije 10-ak dana:
1. fondovi imaju NOVAC – mogu se igrati do beskraja s tim k/p, blokiranjem rasta itd…
2. fondovima se ne zuri – za razliku od sitnih investitora – mogu cekati mjesec, dva pa i tri i skupljati na ovim razinama. Vecina ce demoraliziranih sitnih investitora prodati u tom razdoblju kad vidi da cijena stagnira.
3. fondovi imaju NOVAC i za ostale dionice – opet razlog za blokiranje cijene. Lijepo ce skupljati, a sa strane kupovati ostale dionice. Sitni investitori to ne mogu. Nakon sto pokupe vecinu postaje im zanimljiva opcija dizanje cijena.
Odluka je samo vasa. No, ako ste kupili po 265, zasto ne cekati 465 ili 565 kn, pa makar to bilo jos i 4 mjeseca. Sumnjam da vam bilo kakva druga dionica moze donijeti 80 ili 100 % u 5 mjeseci? Naravno onaj koji mora prodati nek proda… no ocekivati da ce fondovi podici cijenu na 450 iduci tjedan ili za dva tjedna je poprilicno naivna.
Evo imamo tu jednog investitora koji je obecao da ce se okaniti burze ako u (prosli) petak HT ne bude na 420. Jos je uvijek tu…[smiley1]
No hard feelings guys…