Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Sutra je 350kn izglednije od bilo kakvog rasta!
366,50. I ja bi to htio Zagore ali očito je Ivo stavio branu na 365 kn. Danas je bilo 5 i pol puta manje prodavača nego u petak. Nedaju ljudi jeftinije. A sutra bi moglo biti još 5 puta manje, dakle promet nekih 10 miliona i fondovi će morati lupiti i samim tim dići cijenu ako hoće veće količine.
366,50. I ja bi to htio Zagore ali očito je Ivo stavio branu na 365 kn. Danas je bilo 5 i pol puta manje prodavača nego u petak. Nedaju ljudi jeftinije. A sutra bi moglo biti još 5 puta manje, dakle promet nekih 10 miliona i fondovi će morati lupiti i samim tim dići cijenu ako hoće veće količine.
Mislim da fondovima odgovara ovo skupljanje na ovim a možda i još nižim razinama, nikud im se ne žuri, sve dok ljudi daju po ovim cijenama a to će po svemu sudeći potrajati još tjednima………….[smiley2]
I ja tako mislim.[smiley1]
kolega ali nemojte zaboraviti na sutrašnju paniku nakon večerašnjeg dnevnika kad objave bombastične vijesti o padu dionice od 6.80%
luki007:
”
”
Petak je blizu….
Fondovi vide da će se čekanjem slabo nakrcati, pa su se počeli preskakati na kupnji. Ne bi me čudilo da sutra netko od njih odere HT do 380 kn jer je očito da se letvica počela podizati. Nadam se da će mi povrat od HT-a doći danas ili sutra da dokupim dok je još ovako jeftino.
Fondovi vide da će se čekanjem slabo nakrcati, pa su se počeli preskakati na kupnji. Ne bi me čudilo da sutra netko od njih odere HT do 380 kn jer je očito da se letvica počela podizati. Nadam se da će mi povrat od HT-a doći danas ili sutra da dokupim dok je još ovako jeftino.
slažem se sa ovim….ali kad fondovi sutra neposredno prije 10 sati opet vide masu naloga na znatno nižim razinama (kao što je bio slučaj danas – top 5 prodaje ispod topa 5 kupnje….nevjerovatno)….ko zna. Ja bi ipak volio da se cijena ipak znatno brže podigne jer se mislim iskrcat sa HT-a kako bi mogao uć u Atlantic, ali ne po ovim cijenama.
luki007: ” Sutra je 350kn izglednije od bilo kakvog rasta! ” I ja tako mislim.[smiley1]
A ja se tome nadam[smiley2]
U prva dva dana trgovanja potvrdilo se očekivanje da će masovna prodaja dionica u početnom razdoblju smanjiti potencijal rasta cijene. Naime, potražnju za dionicama T-HT-a na Zagrebačkoj burzi uglavnom diktiraju institucionalni investitori, dok su glavni kreatori ponude mali dioničari, koji se nastoje što prije riješiti jeftino kupljenih dionica. U takvim uvjetima ‘veliki igrači’ će određivati tempo, nastojeći kupovati što povoljnije.
Kako je u prva dva dana prodana tek mala količina dionica malih investitora, za očekivati je da će se slična tendencija nastaviti i idućih dana. Zasad se psihološka granica formirala na 360 kuna, uz postojanu potražnju.
Na Londonskoj burzi cijena T-HT-ovih GDR-ova pala je ispod 70 dolara i nešto je niža nego cijena dionice u Zagrebu.
tportal.hr
utorak, 9.10.2007.
Sad ovisi koliko će ovakvih napisa biti u medijima,tako bi masa mogla reagirati!