Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
Ops, mala greška u izračunu. Čak je i niži prosječni ulaz (vidi dva posta gore). Samo 315,14 kuna po dionici. Prosječni ulaz od 320 kn po dionici je kod dokupa za ostatak novca od 382,15 kuna što će se moći ostvariti u sljedećim danima ( vrlo vjerojatno). Dakle u “shopping”
Ukoliko su strani analitičari dobro procjenili realne domete T-HTa, market cap. cca. 36-37 mlrd kuna, onda bi cijena trebala doseći oko 450 kuna po dionici. Znači sada se trži po diskontu od 18-20%.
[smiley9]Hej rijeka!!!Ma ivo je zakon.Ja imam dva paketa i necu prodavat pa kud puklo da puklo!!!!Hrvati imaju para ko blata a da to ni sami ne znaju!!!Ha!!ha!!!!Pozdrav iz Zagreba/Zna se!!/
***obrisno*** i blatit druge koji nisu toliko upuceni u rad dionicama[smiley2].
Moj savijet ti je da ga ignoriras i drago mi je vidjet nove dionicare na postu.
Nadam se da cemo si svi dobro zaradit[smiley2]
Osnovni zakon tržišta kapitala što većakupnje(potražnja),a manja ponudea cijena ide gore.
Dakle svi koji misle dokupljivati,a sigurno će biti puno takvih trebali bi što prije kupiti.,jer kako stiže lova od povrata (oko 6,5 milijardi kuna) sve će biti veća potražnja,a cjena dionice skuplja. Dakle u kupnju što prije kako bi prosjek ulaza bio što manji.
A fondovima što manje ,imaju oni druge “prilike “za ulaganje.Već sam im prije predložio Zdenku ,odlična prilika za njih.Jer ovdje im ništa neće ostati,kad se nama novci vrate.
Po iznosu novca kojima raspolažemo samo od od povrata,možemo kupiti sve dionice koje su izlistane pa čak da nešto i ostane.
Upravo sam pročitao na http://www.bussines.hr ono što već nekoliko dana pišem u svojim postovima,a to je da je vrlo povoljno na ovim razinama ići dalje u dokup(moje skromno mišljenje: to je sigurno smišljeni plan dr,Ive i Rumenog da ljudi mogu sa povratom novca uz prihvatljivu cijenu dokupiti dionica za puni paket koji su dali u osnovnom IPO-u)
Za iznos od 38000 kn ,i ulazom do 380 po tržišnoj cijeni prosjek ulaza bi bio 322,5 kn,a za dokup po cijeni 370 kn prosjek bi bio 317,5kn.
Građanin bi za paket od 38000 kn u tom slučaju imao 117 odnosno 119 dionica.
Živio novi IPO.
PS: ovo je dokaz da mediji prate i što se piše na ovom Forumu ,a vjerojatno prate i fondovi.
Daš nalog brokeru , ako ti kupi , ispišeš uplatnicu na svoju banku i platiš , pošalješ faksom ili sam odneseš i to je to. Ovako si pribacia novce , a uopće neznaš hočeš li uspit kupit , pa i ako kupiš onda on tebi vraća razliku . Ako ne kupiš novac opet putuje tebi , a u međuvrimenu nemoš sa njim raspolagat.
da li to tako funkcionira kod svih brokera kad se nalog zadaje telefonski, ili samo kod nekih?
pretpostavljam da kod online zadavanja naloga to nigdje nije moguće.
Tko je bio pratio Inu kada je ona bila izlistana na LSE, tj. kako se cijena tamo kretala u odnosu na današnji HT. Dali je i tamo cijena stagnirala u odnosu na našu burzu.
Opet igra na k/p. Ima dosta djece, srednjoškolaca i početnika koji su prije par dana počeli trgovati i odmah nabavili mostić. I sad im mostić radi medvjeđu uslugu. Dajte, klinci, prije se educirajte pa onda počnite trgovati. nećete imati novce za ekskurziju.[smiley3]
[smiley1]O kakvom mosticu je rijec? Jos sam ocito pospana pa nemogu pohvatati konce ove prepiske!!Pozdrav S[smiley8]