Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Duser, bojim se da se ipak neće na ovim razinama moći nadokupljivati kad se izvrši povrat novca.
Plavi lijepo rečeno!
…Mislim da će trebati tjedni da se svi institucionalni investitori nakrcaju sa željenim količinama. Tek sredinom studenog, neposredno prije izbora, možemo očekivati još dopunu poklonu u vidu rasta cijene po nalogu novog ( starog ) premijera dr. Ive…[smiley2]
ja na to sve gledam malo drugačije, ova cijena sada je već poklon, hvala drivo[smiley1]
na mogući dokup nakon povrata (a možda i nešto stržim prije) gledam kao na zicer ulaganje sa zaradom od min 30% npr dokup na 380*1,3=494
prije bih se kladio na ovo nego bilo koji drugi ticker da će u slijedeća dva mjeseca skočiti 20-30%
low battery=laku noć[smiley16]
blow:
”
Gledaj kolega Realbear:prvo, ja za razliku od tebe posjedujem dionice HT-a,a drugo ne drukam ni lijevo ni desno,ni napred ni natrag, za razliku od tebe. Znaš šta ja imam: IMAM PLAN. i to a,b i c…..A večina ovih kaj su danas prodavali imala je plan zaraditi TIH 1000 eura i to poštujem. Samo se pitam što bi bilo da je scenario bio drugačiji, kud bi oni….Plavi je dobro napisao,iza čega i ja stojim, da su ovu histeriju napumpali mediji…… A samo će vrijeme će pokazati svoje.Ja se ne bojim jer imam PLAN
”
Tvoj plan je smislen i možda ti se ostvari, ja isto imam plan koji nije toliko različit od tvoga samo je pitanje vremena… Moja procjena je da će cijena HT-a biti još nekoliko mjeseci ispod 400 kuna, a ja kupujem ako Ljubo uzme kormilo, a ako Ivo ostane nikom ništa, mnogi će zaraditi a ja ću imati mali oportuni trošak [smiley2]
Vidim da je vecina konsternirana danasnjom ponudom i postignutom cijenom.
Zelio bih vam samo zazeljeti toplu dobrodoslicu u Hrvatsku i susret sa stvarnim svijetom posto mislim da ste dosada zivjeli u jednoj maloj izoliranoj grupici stanovnistva.
Ja svoje dionice nisam ni registrirao kod brokera jer mislim da ce se mozda isplatiti ovo drzati citavu godinu.
Ono sto je kod INE trajalo par mjeseci, ovdje ce trajati 3-4 puta duze.
Dakle da sumiramo… 350k dionicara od toga 250k novih.
Medju njima SVE drustvene skupine: penzioneri, bolesni penzioneri, penzioneri na umoru, narkomani, kriminalci, kriminalci bez love za advokata, obitelji opterecene kreditima, ljudi koji bi htjeli na skijanje u prosincu, ljudi koji bi htjeli na skijanje u veljaci, 2/3 gomile od 350k uopce nema internet, 90% nema fakultet, 40% nema srednju skolu, mnogi bi htjeli na ljetovanje iduce godine, rastavljeni supruznici bez love za alimentaciju, …
Teoretski, kad policija obavi neku vecu zapljenu heroina… ova grupa narkomana dionicara krece u prodaju i ponovo pada cijena THTa.
Sto se mene tice, na ovu dionicu gledam kao u ulaganje u neki malo bolji fond.
maratonac: ” …Mislim da će trebati tjedni da se svi institucionalni investitori nakrcaju sa željenim količinama. Tek sredinom studenog, neposredno prije izbora, možemo očekivati još dopunu poklonu u vidu rasta cijene po nalogu novog ( starog ) premijera dr. Ive…[smiley2] ” ja na to sve gledam malo drugačije, ova cijena sada je već poklon, hvala drivo[smiley1] na mogući dokup nakon povrata (a možda i nešto stržim prije) gledam kao na zicer ulaganje sa zaradom od min 30% npr dokup na 380*1,3=494 prije bih se kladio na ovo nego bilo koji drugi ticker da će u slijedeća dva mjeseca skočiti 20-30% low battery=laku noć[smiley16]
Slazem se!
Blago vama ljudi što ste sačuvali po 100k kuna pa možete u dokup,a ja ulupa sve u IPO pa sad nemam za dokupiti
Halooo ti čovječe….. HT-R-A 10:21:33 13.430 400,00 5.372.000,00 u ovoj transakciji nalazi se 213 paketa (ne nužno različitih vlasnika) po cijeni od 400 kn.I ne razumjem šta ti nije jasno.
Halo ti.
To se tako ne racuna. Mislim mozes si ti racunati kako hoces ali to nije ispravno.
Jean paket jedna transakcija.
Sto ti tu nije jasno.
To su pravila. To je normalno.
Lejzer: ” marinko: ” Danas je prodano 10 000 paketa. paketa? Kako se doslo do te racunice? Lejzer Po mojo racunici nije prodano vise od 2500 paketa. ” Evo da te konačno opovrgnem da ljude ne dovodiš u zabludu. Da je zaista prodano najviše 2500 paketa to je 157 500 komada dionica.Da je svaka dionica prodana po 400 (a nije sigurno) trebalo bi bit 63 milje prometa,a prometa ima skoro četverostruko više.
Nemoj ti dovoditi ljude u zabludu i govoriti i siriti neistine.
Ne krivim te, mozda samo tako malo krivo razmisljas.
Uzmimo za primjer.
Uzeo si 10 punomoci i ukupiuo si 10 paketa od 63 kom.
Sve si ih stavio na 380 kuna na prodaju.
Kad si ih prodao to se ne vidi kao jedna transakkcija od 630 komada vec se vidi kao 10 transakcija od 63 komada. Jel to problem shvatiti? Nema zbrajanja paketa.
Nema zbrajanja mojeg, tvojeg, Ivinog i Damirovog paketa. Svaki paket je za sebe transakcija.
Gradanima je prodano 350 000 paketa.
Svaki taj gradanin kad ce ici prodavati za njega ce biti transakcija.
Znaci 350 000 transakcija.
Nema zbrajanja transakcija i proslaka u paketu transakcija..
Ako ti nesto od toga nije jos uvijek jasno.. javi se na PM.
Ne znam sto je tu problem shvatiti.
Biser;
Cijena dionice HT-a dosegnula 500 kuna
U prvim sekundama trgovanja cijena dionice HT-a dosegnula je 500 kuna. Dionice Hrvatskih telekomunikacija (HT) u 10.0 sati uvrštene su na Službeno tržište Zagrebačke i Londonske burze, izvještava HRT
Ugovor o uvrštenju dionica potpisali su Ivica Mudrinić, prvi čovjek Hrvatskih telekomunikacija, i Roberto Motušić, direktor Zagrebačke burze. Uvrštenju dionica potpisano je u nazočnosti premijera Ivu Sanadera. Nema nikakve šanse da 245.000 građana, koji sada prvi put ulaze na tržište kapitala, uspije danas trgovati svojim dionicama. SDA je naime limitiran na 30-ak tisuća transakcija na dan.
Već je jučer na trenutke bilo tehničkih problema. Bude li ih i danas, Zagrebačka burza mogla bi zaustaviti trgovanje. “Ako se i zaustavi trgovanje na burzi, učinit ćemo sve da to trgovanje uspostavimo što prije i hitnije. Sam prestanak trgovanja ne znači da su ljudi ostali bez svojih dionica, da se promijenilo išta u njihovoj imovini. To je poznata stvar da i veće svjetske burze s vremena na vrijeme imaju takve ispade zbog tehničkih kvarova”, rekao je Motušić. (HRT)