irokezi: ” molio bih odgovor na pitanje dali je potrebno brokeru javiti da je registracija uspješno obavljena ili to ide automatski? btw.sda sam dobio iz drugog pokušaja ” Netreba. [smiley7][smiley7][smiley7]
zahvaljujem na odgovoru[smiley2]
evo napokon, jutros od 08:30h sam pokušavao!
valjda su sada povećali propusnost, jer mi je i frend u isti trenutak dobio (13.30h)!
jupiii
lovac: ” irokezi: ” molio bih odgovor na pitanje dali je potrebno brokeru javiti da je registracija uspješno obavljena ili to ide automatski? btw.sda sam dobio iz drugog pokušaja ” Netreba. [smiley7][smiley7][smiley7] ” zahvaljujem na odgovoru[smiley2]
Nema na čemu kolega. [smiley5]
Poštovani!
Dakle, ono što doživljavam danas od ranoga jutra, nisam očekivao od svoje brokerske kuće FIMA Vrijednosnice. Svog brokera danas jednostavno NE MOGU kontaktirati. U rijetkim pozivima kad uspijem dobiti telefonsku liniju – a da nije zauzeta – nitko mi se ne javlja.
Shvaćam da danas naši brokeri imaju puno posla, no… Doista to nisam očekivao od kuće s kojom nikada nisam imao problema. Veliki minus za FIMU.
No nada umire posljednja[smiley2]
…Mreich pravedno
je da svi koji to žele sutra mogu svoje dionice ponudit na burzi…..
Svi koji žele to će i moći sutra učiniti. Jedino ako ne znaju kako, nitko ih neće moći naučiti. Ni danas, ni sutra ni za mjesec dana.
Uostalom zašto bi se i gurali to učiniti prvi dan. Dionicom će se trgovati i svih idućih dana.
mreich:
”
mark1: ” Sve ovo oko organizacije ovog IPO-a je velika blamaža i sramota za one koji su ga organizirali od vlade , HANFA-e do svih drugih osim brokera kojima pucaju glave od gužvi. Očito je da svi koji su upisali IPO nisu u istom položaju , e sad ako je to pravedno na čast prvo vladi , a onda svima drugima.[smiley5] ” Pravedno je, svi su imali jednake uvjete i dostupne informacije. To što svi nemaju jednake mogućnosti i znanje ovisi ionako o svakom pojedincu i ni jedna vlada to ne može promijeniti. Niti će ikad svi biti jednaki.
”
Mreich pravedno je da svi koji to žele sutra mogu svoje dionice ponudit na burzi…..
Svi koji su to htjeli I ZNALI postavili su svoje ciljeve sukladno mogućnostima. Pogledajte samo pitanja tipa “trebam li ja prvo zvati brokera ili SDA?” i pametnome dosta.
U želji za velikom zaradom upisivao je svatko, stoga nema milosti za one koji zbog nedostatka vremena ili znanja neće realizirati svoja očekivanja.
Sve je to škola, a svaka škola košta … [smiley2]
samo da prenesem jednu vijest iz jucerasnjeg dnevnika….
broker: “…neki ljudi dolaze sa zeljom da odmah prodaju dionice, jer misle da ce se dionice jedino prodavat u petak….”
ako je to istina, onda je sutra kaos neizbjezan…..
mislim da ce vecina nas ipak znat kako i kad krenut u borbu sa svojim sredstvima….
pozd svim forumasima (narocito starim)[smiley7][smiley2][smiley7]
mark1: ” mreich: ” mark1: ” Sve ovo oko organizacije ovog IPO-a je velika blamaža i sramota za one koji su ga organizirali od vlade , HANFA-e do svih drugih osim brokera kojima pucaju glave od gužvi. Očito je da svi koji su upisali IPO nisu u istom položaju , e sad ako je to pravedno na čast prvo vladi , a onda svima drugima.[smiley5] ” Pravedno je, svi su imali jednake uvjete i dostupne informacije. To što svi nemaju jednake mogućnosti i znanje ovisi ionako o svakom pojedincu i ni jedna vlada to ne može promijeniti. Niti će ikad svi biti jednaki. ” Mreich pravedno je da svi koji to žele sutra mogu svoje dionice ponudit na burzi….. ” Svi koji su to htjeli I ZNALI postavili su svoje ciljeve sukladno mogućnostima. Pogledajte samo pitanja tipa “trebam li ja prvo zvati brokera ili SDA?” i pametnome dosta. U želji za velikom zaradom upisivao je svatko, stoga nema milosti za one koji zbog nedostatka vremena ili znanja neće realizirati svoja očekivanja. Sve je to škola, a svaka škola košta … [smiley2]
Ljudimoji kakva škola registracija u SDA je počela danas , trgovanje na burzi sutra. Danas će registrirat pozicije 30 – tak tisuća ljudi , a ostali za narednih 15 dana. Onda Gvido o kakvoj školi ili nedostatku vrimena govoriš , a ako je netko upitai za nekoga jednostavno pitanje nemoraš odmah se na to kesit i glumit da sve znaš. Ako ćeš nekom novom investitoru pomoć pomozi mu , a ne prodavat pamet iako neznam otkada si u svemu ovome.
ivek123:
”
mark1: ” Sve ovo oko organizacije ovog IPO-a je velika blamaža i sramota za one koji su ga organizirali od vlade , HANFA-e do svih drugih osim brokera kojima pucaju glave od gužvi. Očito je da svi koji su upisali IPO nisu u istom položaju , e sad ako je to pravedno na čast prvo vladi , a onda svima drugima.[smiley5] ” A ti u buducnosti onda svakako preskoci ovakve evente……
”
Ako je tebi sve ovo OK svaka čast…………..
Nije mi OK ali je realno i ocekivano. Isto tako ako 01.08. idem na more i subota je, racunam da moram imati pun tank goriva, dosta vode i hrane jer cu vjerojatno putovati 12 sati umjesto 2,5 ali to ne znaci da bi sada trebali napraviti “raketodrom” u svim pravcima da nebi bilo slucajno guzve. Ovdje je isti slucaj. Ovakav IPO se dogadja jednom u 10 godina valjda. Jedino jos HEP moze napraviti ovako nesto. Kaj bi sada svaka brokerska kuca trebala imati 1000 ljudi a SDA call centar na 50000 linija za jedan event u 10 godina?????