Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
Ljudi, ja sutra kupujem k’o sumanut! Eto… [smiley1]
Je, puno ćeš sutra kupiti…
Nego pazi malu školu dioničarstva iz jutarnjeg:
Tri najveće zablude
– Ako stanem pred brokerski ured u 5 ujutro, bit ću prvi na redu za prodaju svojih dionica.
– Pogrešno. Prioriteti su cijena i količina ponuđenih dionica, a tek onda vrijeme izdavanja naloga za prodaju.
– Burza kupuje i prodaje dionice.
– Pogrešno. Burza regulira promet dionica. Kupuju ih i prodaju investitori.
– Sanader neće dopustiti da prije izbora padne cijena HT-ove dionice.
– Točno. Nije Sandi lud.
Ovo boldano sam ja ispravio, jer mislim da su pogriješili.[smiley2]
A dobro, onda nastavljamo u utorak… mislim, s kupovinom.
A dobro, onda nastavljamo u utorak… mislim, s kupovinom.
Kolega sutra ne kupujete ko sumanuti HT sigurno jer sutra je cetvvrtak [smiley1]
tango: ” Ljudi, ja sutra kupujem k’o sumanut! Eto… [smiley1] ” Je, puno ćeš sutra kupiti… Nego pazi malu školu dioničarstva iz jutarnjeg: Tri najveće zablude – Ako stanem pred brokerski ured u 5 ujutro, bit ću prvi na redu za prodaju svojih dionica. – Pogrešno. Prioriteti su cijena i količina ponuđenih dionica, a tek onda vrijeme izdavanja naloga za prodaju. – Burza kupuje i prodaje dionice. – Pogrešno. Burza regulira promet dionica. Kupuju ih i prodaju investitori. – Sanader neće dopustiti da prije izbora padne cijena HT-ove dionice. – Točno. Nije Sandi lud. Ovo boldano sam ja ispravio, jer mislim da su pogriješili.[smiley2]
Sto ce i Sandi naoruzavati svoj portfelj HT-om da odrzi cijenu?[smiley9]
Ja mu prodam sve svoje za 5 min njegove fotelje. Ucinio bih cuda u tih 5 minuta.[smiley9][smiley9][smiley9]
tango: ” A dobro, onda nastavljamo u utorak… mislim, s kupovinom. ” Kolega sutra ne kupujete ko sumanuti HT sigurno jer sutra je cetvvrtak [smiley1]
Ma dobro, lapsus, petak. Nekome će se posrećiti ipak, neće valjda samo fondovi kupovati…
I onda to sve istresti tjedan dana kasnije… [smiley2]
Zanima me šta se tiče te registracije kod brokera. Jel ja odma moram odabrat brokera, ili mogu tu registraciju sredi za par mjeseci? Jer ne mislim odma prodavat dionice, mislim ih držat par mjeseci.
Zanima me šta se tiče te registracije kod brokera. Jel ja odma moram odabrat brokera, ili mogu tu registraciju sredi za par mjeseci? Jer ne mislim odma prodavat dionice, mislim ih držat par mjeseci.
Ne
Ne
treći put molim forumaše da pomognu.
dakle, plaća li se porez da prijenos dionica sa fiz. osobe na fiz. osobu preko ugovora o prijenosu? ako da koliki? čuo sam iz izvora da se plaća porez i to 5%…
hvala!
A
Naravno da ne moraš odmah odabrati brokera. za neko vrijeme kada budeš htio prodavati, lijepo sa pinom (ili ne moraš) prošetaš do brokerske kuće koju izabereš i odmah sklopiš ugovor, alociraš dionice i daš nalog za prodaju. Elegantno.
zašto broker traži prije nego što stavi nalog za prodaju dionica obavjest od SDA o količini dionica..a to nemože stić do petka..može mi netko objasnit..
zašto broker traži prije nego što stavi nalog za prodaju dionica obavjest od SDA o količini dionica..a to nemože stić do petka..može mi netko objasnit..
I meni rekoše da ne mogu napraviti nalog za registraciju prema SDA dok ne znaju koliko imam dionica. Pa velim, izračunao sam proporcionalno i trebam dobiti x dionica!?! Ne, sutra će se u SDA obaviti preknjižba pa se onda kakti može napraviti nalog za registraciju.
Fakat blesavo do ubera [smiley7]