Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 85.180 | 2,213 | 38,60 | 38,80 | 0,52% |
AP navodi kako je, prema riječima potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, određena niska cijena dionica kako bi “građani ostvarili zaradu”. Analitičari su prema AP-u procijenili da je realna vrijednost dionice oko 450 kuna.
Zarada koju je Vlada ostvarila IPO-om HT-a je oko sedam milijardi kuna, koje će biti potrošene uglavnom za vraćanje duga umirovljenicima.
nedajte ispod 500 kn[smiley1][smiley2]
kak se režu paketi?
…ili sam ja usprkos ulozenom naporu da pazljivo citam sve vijesti
koliko sam shvatio trenutno su u igri dva iznosa:
16.695 i 16.895 kn…
sto je onda s tih 200kn?!?
ma kolege to pogrešno tumače.iznos od 16895 ili ti zaokruženo 63 dionice je prosjek ukupnih uplata.nisu svu uplatili ful paket.prosjek je bio ako se dobro sjećam 34 tisuće i još nešto siće a ne stoji ni postoptak koji je neki kolega napisao 55.4% mislim da je nešto manji, potom postotkuse umanjije uplata a prema njoj dobiješ br. dionica ako ima decimala zaokružuješ na niži…
Sad je cijena izlaza iz THT najaktualnija,počeo Galinec u Otvorenom sa 375(kako bi samo jeftino dokupio),na
bussinesu tvrde da moramo najmanje staviti 390(ako mislimo zaradit barem nešto)i to kad se obračunaju svi troškovi izlaza iz dionica ,investicijskih fondova i ulaza u THT,troškovi raznih registracija,punomoći,kredita,brokerske provizije,kamata za negativne minuse,troškovi povrata u druge dionice itd,itd.
Zato gospodo molim raspravu o tome ispod koliko ne damo dionice tht gladnim fodovima koji bi rado kupovali po 350-390.kn.A još prije neki mjesec neki slovenski analitičar(ne da mi se tražiti u arhivi ali imam podatak i koji) je tvrdio da THT može bez problema postići cjenu od 500kn.Pitanje je jedino dali to znaju ljudi koji su kupovali dionice na IPO-u.(čisto sumnjam)
Molim komentare na tu temu.
u slucaju prvog iznosa racunica 63 dionice x 265kn odgovara 16.695kn…
al u slucaju drugog iznosa racunica ne odgovara s obzirom na to da je nemoguce dobiti 63,7547 dionica a znamo za sigurno da se dodjeljuje 63 dionice po cijeni od 265kn sto daje razliku od 200kn do iznosa od 16.895kn
sto je onda s tih 200kn?!?
Vraća se zajedno sa ostatkom
npr.
uplačeno 38 000 kn
paket 16 695 kn
vraćeno 21 105 kn plus 200 kn kolko si pretplatio paket
ukupno vaćeno 21305 kn !
Sad je cijena izlaza iz THT najaktualnija,počeo Galinec u Otvorenom sa 375(kako bi samo jeftino dokupio),na bussinesu tvrde da moramo najmanje staviti 390(ako mislimo zaradit barem nešto)i to kad se obračunaju svi troškovi izlaza iz dionica ,investicijskih fondova i ulaza u THT,troškovi raznih registracija,punomoći,kredita,brokerske provizije,kamata za negativne minuse,troškovi povrata u druge dionice itd,itd. Zato gospodo molim raspravu o tome ispod koliko ne damo dionice tht gladnim fodovima koji bi rado kupovali po 350-390.kn.A još prije neki mjesec neki slovenski analitičar(ne da mi se tražiti u arhivi ali imam podatak i koji) je tvrdio da THT može bez problema postići cjenu od 500kn.Pitanje je jedino dali to znaju ljudi koji su kupovali dionice na IPO-u.(čisto sumnjam) Molim komentare na tu temu.
Ja sam se još jučer izjasnio po tom pitanju [smiley2]
Zagušenje telefonskih linija je neizbježno jer ima samo 150 brokera na 358.000 dioničara. Trgovat će se preko sustava bivše varaždinske burze, iskušanog u Sloveniji.
U hotelu Esplanade u petak u 10 sati cijela Vlada ne čelu sa Sanaderom pratit će uživo dizanje T-HT-a na Zagrebačku burzu. Praćenje trgovanja u tzv. real-time bit će omogućeno svakom tko ima računalo, a prije toga je ugovorio s burzom uslugu praćenja trgovanja u realnom vremenu, piše Večernji list.
Burza će taj svoj program pod nazivom mostich samo projicirati u Esplanadi. Sustav Zagrebačke burze uz redovno trgovanje ostalim dionicama bio bi prezagušen pa se vodstvo ZSE-a odlučilo za dionicu T-HT-a odvojiti sustav cijele jedne burze, bivše varaždinske, koja je iza sebe ostavila trgovinsku platformu kupljenu od Slovenaca. U Sloveniji je taj sustav iskušan na 8000 transakcija, vjerojatno može podnijeti i više.
Zato je u Varaždinu, a ne u Zagrebu, instaliran hardver uz koji će dežurati stručnjaci različitih profila kako ne bi nešto zatajilo. Zagrebačka burza maksimalno se pripremila za taj veliki projekt. Tehnička su ograničenja već vidljiva.
Kako moraju prodavati dionice putem posrednika brokera, s njima telefonski komunicirati i davati im naloge za prodaju uz preciziranje cijene, dioničari zbog zagušenja telefonskih linija i opsega posla za oko 150 brokera neće moći prodati dionicu baš kad požele. Kad se izračuna broj brokera, njihovo radno vrijeme, kao i vrijeme potrebno za klijenta, pogotovo početnika, ispada da će oni moći “obraditi” oko 6000 do 8000 dioničara i isto toliko transakcija, piše Večernji list.
Roberto Motušić, predsjednik uprave Zagrebačke burze, savjetuje dioničarima oprez u trgovanju, posebno u prvom danu, punom nepoznanica.
Net.hr
02.10.2007.
Ajde, za raspoložene pravnike ili one koji su to već radili. pošto nisam nikada kupovao dionice putem kp ugovora, prilažem sad jedan primjer, pa neka mi kolege prokomentiraju, na koji se broj računa misli?! pretpostavljam na oznaku investitora, ali želim to sutra precizno odraditi, da ne bi bilo vraćanja ugovora, pa bolje da pitam za savjet, tj. potvrdu!
Unaprijed hvala!
Nisam uspio pronaći info, pa ako netko sa sigurnošću zna:
Postoji li kakav lock-up period za DT? Smiju li se teoretski uključiti u kupovinu?
Trebalo je ograniciti broj punomoci koje osoba moze donijeti na 1.
Dakle, za sebe i za jos jednu osobu. Nema 180 000 gradjana vise od jedne bolesne bake….
Da li je itko razmisljao o sljedecoj stvari:
Provizija na oplatu HTa iznosila je od 50 do 80 kuna, uzmimo da je prosjecna cijena bila u sredini, dakle 65 kuna.
Ako to stavimo u omjer sa ovih recimo 17000 kn naspram 38000 koje smo uplatili, ispada da bi nam FINA, Erste i HPB trebale svakome vratiti 35 kuna po paketu, a to vam na 360 000 gradjana iznosi 12,600,000kn.
slovima: dvanaestmilijunašestotisućakuna
imam neki filing da to ne bumo vidli
Nisam uspio pronaći info, pa ako netko sa sigurnošću zna:
Postoji li kakav lock-up period za DT? Smiju li se teoretski uključiti u kupovinu?
nemoj me držat za riječ, ali mislim da je netko spomenuo da je lock-up 180 dana