Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,90 | 129.156 | 3,320 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
”
pa valjda ti vrate. ovo je očito rezultat proporcionalnog rezanja. nije im se dalo točno računat.
[/quote]
Kak ne kužiš, pa onda je paket trebao biti
nisam uzeo pake, kak mi se onda to obračunava? uplatio sam manje od paketa!
Proporcionalno, prijatelju. Na vijestima su rekli samo za puni paket. Pa izračunaj si sada, malo manje od pola.
52-53% si oduzmi od uplate i to ti je to.
interes građana je ništa prema interesu institucionalaca. rumeni na sjednici vlade objavio:
strani institucionalci ponudili 20milijardi i 240 milja kuna ili 20,7 puta više od raspoloživog
domaći institucionalci ponudili 4milijarde i 764 milijuna kuna ili 9 puta više od raspoloživog
2024 građana uplatilo 272 milje za kupnju po nepovlaštenim uvjetima
slaki: ” nisam uzeo pake, kak mi se onda to obračunava? uplatio sam manje od paketa! ” Umanjis ga za 112,76%
To bi bilo zanimljivo, smanjiti 20.000,00 Kn za 112,76 %!!
Iznos od 67 dionica je 17.755,00 Kn ili 46,72% od 38.000 Kn.
Buco:
”
Po meni uzasno rješenje. Jako mi je žao da sam 20 % sredstava koje sam imao na raspolaganju iskoristio za jeftine dokupe, a 80 % za T-HT. Trebao sam učiniti obratno. čestitam kolegama koji su to predvidjeli i koji su bolje odigrali ovu utakmicu.
Ali jedno me sad pitanje muči. Hoće li nam vlado i ivo vratiti ostatak sredstava sa zateznom kamatom ili…[smiley7]
Dobro smo iskreditirali državu… zašto uopće izdaju obveznice kad mogu dobiti đabe od raje… pa kad to vrate, izmisle novi ipo i tako dok ima šta prodavati!
Zlo mi je! I od HDZ-a i od SDP-a, a HSP-a pogotovo!
Glasam za zelene!
Usput, kad je taj povrat sredstava?
”
Da slažem se , loše smo to odigrali ….barem ja !
Jesmo i snosimo svoj dio krivice radi pohlepe (ali legalne).
Ali drugi dio krivnje je na onima koji su radili procjene, pa rekli “povlašteno do 38.000”
Kad fulaš u 10%, to se zove odstupanje, a ovo… idiotizam!
Sad moj glas može dobiti samo ako proda petrokemiju po 20.000,00 KN—>(čitaj;NIKAD)
Interes za IPO imaju i američki fondovi…….. SANADER rekao na sjednici[smiley2]
tenkista:
”
67×265=17755 kn. Što je sa 105 kn?
”
pa valjda ti vrate. ovo je očito rezultat proporcionalnog rezanja. nije im se dalo točno računat.
ti opće znaš što znači proporcionalno
1. listopada – Hrvatska Vlada na izvanrednoj je sjednici donijela odluku da je konačna cijena jedne dionice T-HT-a 265 kuna. Obvezujuću ponudu za kupnju dionica predala su 358.404 građanina.
Zbog tako velikog interesa građana, povlašteni paket dionica smanjen je s 38.000 kuna na 17.860 kuna.
Hrvatski su građani ponude za kupnju dionica T-HT-a, uz pravo prvenstva i posebnu pogodnost do iznosa od 38.000 kuna, te iznad toga iznosa, ali bez prava prvenstva i pogodnosti, podnosili od 17. do 27. rujna.
Vlada u javnoj ponudi prodaje najviše 32,5 posto dionica T-HT-a, od čega je 25 posto dionica prioritetno rezervirano za hrvatske građane, a institucionalnim je investitorima namijenjeno do 7,5 posto dionica.
Strani fondovi imaju potražnju u iznosu od 20 milijardi Kn
Domaći fondovi 4 milijardi
Dakle fondovi 24 milijardi Kn
domaći ulagači 6 milijardi Kn
Dakle ukupno 34 milijarde Kn potražnja
Galinec… gledajte ga na Novoj. Kaže da nas očekuje nešto čega u RH još nikad nije bilo. Pametno zbori.
Interes za IPO imaju i američki fondovi…….. SANADER rekao na sjednici
Ne prodajem ispod 530 kn tj. 100% od 265 kn !
I dokupljujem na burzi dok je još jeftino!
[smiley2]
Strani fondovi imaju potražnju u iznosu od 20 milijardi Kn
Domaći fondovi 4 milijardi
Sad ste svjesni koliko ce biti jaka BUY strana…