Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 39,44 | 118.036 | 2,993 | 40,00 | 40,70 | 3,08% |
Mene čudi da T-Ht nije uzelo preko pola milijuna građana.Zašto?Moj frend koji nema pojma o dionicama je uzeo 20 paketa na svu živu rodbinu a imam još takva 2 prijatelja.Ljudi imaju love i oni se ne bave dionicama,znači nih trojica su uzeli najmanje 50 paketa…[smiley7]
Razumljivo je da smo svi, više manje, nervozni i u iščekivanju. Osobno smatram da će rezanje biti bitno manje od onoga što se pretpostavlja. Moglo bi biti povrata za puni paket do 8.000 kuna. Ne vjerujem da su brojke od 350.000 ljudi koji su uplatili puni paket uopće točne. Po mom mišljenju bitno su manje. A brojke koje su bile na obvezujućim ponudama nisu išle po redu. Istovremeno sam s jednim frendom uplatio paket u istoj poslovnici Erste banke (razlika je bila pola minute) a brojevi obvezujućih ponuda su bili preko 200 različiti. Ako pretpostavimo da redni brojevi idu jedan za drugim to bi značilo da u jednoj minutu samo u Erste banci u vrijeme najvećih gužvi se upisalo cca 12.000 ljudi (svaku minutu 200 ljudi). I za 10-tak sati dnevno to bi bilo cca 120.000 ljudi što je apsolutno nemoguće. Dakle brojeve obvezujućih ponuda nebi uopće trebalo uzimati u obzir. Moja procjena (za par sati ću znati da li je točna) je da je maksimalne pakete uplatilo najviše 150.000 građana plus još 50.000-70.000 umanjene. Sve u svemu cca 200.000 punih paketa (cca 7.500.000.000 kuna ukupne uplate). Cijenu po kojoj će se prodavati dionica procjenjujem na 295 kuna.
Mislim da HTV svoju vijest nije bazirao na rednim brojevima ponuda nego na puno pouzdanijem izvoru, vjerojatno iz same vlade ili SDA. Volio bih da si u pravu što se tiče rezanja paketa, ali mislim da je više nego izvjesno da će ono ići daleko ispod 20 000 po punom paketu.
Posejdon: ” Ajde, pliz, da ne tražim po prethodnim stranicama…. Kad počinje alokacija dionica po računima SDA? ” stari dobro pitanje i mene to isto zanima pa da se mogu čuti sa svojim brokerom!!!!!! [smiley7][smiley7][smiley7]
Ne vidim zašto se to ne bi moglo obaviti već 02.10. !
Pa ne upisuju ručno – i oni su svjesni da će nekoliko dana imati 99 % posla s registracijama T-HT-a na brokere.
Mene čudi da T-Ht nije uzelo preko pola milijuna građana.Zašto?Moj frend koji nema pojma o dionicama je uzeo 20 paketa na svu živu rodbinu a imam još takva 2 prijatelja.Ljudi imaju love i oni se ne bave dionicama,znači nih trojica su uzeli najmanje 50 paketa..
A kolko paketa si Rocky tek ti uzeo koji se kužiš u dijonice kad su ti frendovi koji nemaju pojma o tome uzeli 50 paketa možemo samo nagađat !!???
Nego reci ti meni radije imena ( uključujući i svoje ), da to sve skupa proslijedim u Hanfu, dobar sam si tam s nekim ljudima koji se bave sumnjivim transakcijama i pranjem novca………
[smiley2]
.. A kolko paketa si Rocky tek ti uzeo koji se kužiš u dijonice kad su ti frendovi koji nemaju pojma o tome uzeli 50 paketa možemo samo nagađat !!??? Nego reci ti meni radije imena ( uključujući i svoje ), da to sve skupa proslijedim u Hanfu, dobar sam si tam s nekim ljudima koji se bave sumnjivim transakcijama i pranjem novca……… [smiley2]
Kad dođu Milanović i ekipa na vlast nemoj mjenjati ove parole plave boje,ja ću se pobrinuti da ti pokucaju na vrata i malo pročešljaju po tvojim financijama[smiley2]
Ma od samog početka se znalo da će ovo biti bez veze,dođete na pijacu pričaju o dionicama, u gostioni, u frizera, ma ovo je još dobro ako bude ovako.
Našao sam ovo u arhivu vijesti: Ina: Istekao rok za “povlaštene” 23. studenoga – Prema neslužbenim informacijama, navodno je prodano dionica Ine za 2,5 milijarde kuna… Uplaćeno 1,55 milijarda kuna za Inu 24. studenoga – Ukupno je 44.271 hrvatski građanin iskoristio pravo na kupnju dionica Ine s pravom prvenstva i posebnim pogodnostima, a za dionice su ukupno uplatili 1,55 milijarda kuna, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću…. E sad, ako su ovdje za toliko fulali.[smiley8]
krpa:
”
Ma nisu oni ništa fulali, već se radi o brzopletosti i neznanju. Načuli su negdje brojku od 350000 ponuda (možda i točnu), i pomnožili s maximalnim iznosom povlaštenog paketa. Da imaju pravu informaciju, već bi je objavili. Ovako, samo nagađaju, jer važno je objaviti prvi. Makar i neistinu i neprovjereno.
”
Čemu ovo tješenje samoga sebe? Ionako ćemo za nekoliko sati sve znati i službeno. I mislim da su mediji prilično blizu pravih brojki. Indikativno je što je gospođa iz SDA rekla u četvrtak popodne na HTV-u voditeljici: “Eto, već i prema vašoj procjeni od 300 000 jasno je…” Već iz ovakve konstrukcije ispadsa kako je procjena od 300 000 podbacila. Ja sam isto razočaran ovako malim paketićima, ali ne bježim od realnosti. Sad jedino ne znam koliko će nisko ići cijena. Ljudi, nemojte se iznenaditi ako su nižu cijenu paket padne i ispod 14-14k.
[/quote]
Aha, i svih 350.000 je upisalo 38.000 kuna i milijarde izvoze avionima iz države[smiley7] Evo, stavi si 349.999, jer ja nisam upisao 38.000[smiley1]
Strpljeni spašeni, a popodne svi pametni. Ajmo dr.ivo nemoj me razočarat [smiley2]
Ma od samog početka se znalo da će ovo biti bez veze,dođete na pijacu pričaju o dionicama, u gostioni, u frizera, ma ovo je još dobro ako bude ovako.
Što je bez veze? To što obični smrtnici kupuju dionice? Pa zar to i nije smisao javne ponude? Da svi građani ove države mogu participirati u privatizaciji državnog bogatstva, kojeg su sami stvarali? Pa nije ipo osmišljen za desetak tisuća burzovnih mešetara i spretnih trgovaca, nego upravo za mase. Ljudi su punoljetni, pa ako popuše, popušit će na svoj račun. Mislim da jo ovo puno poštenije nego prodaja tajkunima i strancima ispod stola.
uh kako smo ograniceni, ko mala deca nagadamo koliko ce biti cijena I velicina paketa. nitko se nije pitao koliko ce biti od povrata 7M biti vraceno u fondove I druge dionice… vecina vidi samo t-ht, da nisam tolko ulozio navijao bi za pad cijene ispod cijene ipo-a…. ovi novi investitori su previse razmazeni, ocekuju sigurnu zaradu, dabogda Cijena bila takva da zarade 200 ojrica na paketu I nikad nam se vise ne vrate… nisam pohlepan ili zavidan a oni sto su tu usput ne zele preuzeti nikakve rizike daljnjeg ulaganja pa ce I’m senader biti kriv sta nisu zaradili kao oni na ini…. toga ima samo u lijepoj nasoj da ce zaviditi onima koji zadrze pakete jer ce zaradit vise od njih… sad ce I banke biti krive sta I’m naplacuju kamatu na cijeli iznos kredita I imaju prevelike naknade na prijevremenu otplatu vracenog peplacenog novca…biti ce takvih mnogo sto I’m senader nije ispunio ocekivanja da potpisom zarade… mozda je mamic seljacina ali ponkekad ima dobre izvorne izraze koje bi se mogli primjeniti na sve oni sto nece biti zadovoljni…
sampras: ” Ma od samog početka se znalo da će ovo biti bez veze,dođete na pijacu pričaju o dionicama, u gostioni, u frizera, ma ovo je još dobro ako bude ovako. ” Što je bez veze? To što obični smrtnici kupuju dionice? Pa zar to i nije smisao javne ponude? Da svi građani ove države mogu participirati u privatizaciji državnog bogatstva, kojeg su sami stvarali? Pa nije ipo osmišljen za desetak tisuća burzovnih mešetara i spretnih trgovaca, nego upravo za mase. Ljudi su punoljetni, pa ako popuše, popušit će na svoj račun. Mislim da jo ovo puno poštenije nego prodaja tajkunima i strancima ispod stola.
rekli bi u bibliji- ecco homo
pravi si čovjek, a ne drugi, samo misle na sebe
svaka čast ljudino
poštenije je kao što dalibor reče, da ljudi upišu, nego da dođe engleski mešetar i napravi neke malverzacije
imacemo sad navalu vikend investitora ako nam vlada ponudi nove dionice… a bice I odma veci prometi u trgovackim centrima… meni RBA nije dala kredit za kupnju dionica ali kOd Vlatkine kartice nebi okljevali, evo ti pa trosi…dabogda sljeca ponuda CO ili HPB-a bila -10 posto