Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
bit će puno i onih koji će davati i po 320-350 kuna u petak…fino za nove cipelice ili novu jesensku garderobu u nekom od shopping centara…To ti je kad se priča o dionicama po kafićima. Onda zarada ne može biti velika, ili može potpuno izostati. Zato dok se drugi vesele što će ovi koji prodaju HT ostati na burzi, ja se nadam da ipak neće. No , bojim se da hoće jer pohlepa je jača od svih osjećaja.
bit će puno i onih koji će davati i po 320-350 kuna u petak…fino za nove cipelice ili novu jesensku garderobu u nekom od shopping centara…To ti je kad se priča o dionicama po kafićima. Onda zarada ne može biti velika, ili može potpuno izostati. Zato dok se drugi vesele što će ovi koji prodaju HT ostati na burzi, ja se nadam da ipak neće. No , bojim se da hoće jer pohlepa je jača od svih osjećaja.
Pobrinuo se dr. Ivo da ti i dalje hodaš u starim cipelama. Bez brige!
[smiley3]
joj pesimisti ja cu otplatit svoj novokupljeni auto bar za pola a 2. polovicu sa ininim radnickim dionicama i eto,kakve cipelice[smiley2][smiley11]
Ajde, pliz, da ne tražim po prethodnim stranicama….
Kad počinje alokacija dionica po računima SDA?
Kad nam vrate preplaćeni novac za pakete bit će dosta love za kupnju[smiley2]
Tako je. Tome se veselimo svi koji nismo prodavali svoje dionice prije IPO[smiley2][smiley2]
Ajde, pliz, da ne tražim po prethodnim stranicama…. Kad počinje alokacija dionica po računima SDA?
stari dobro pitanje i mene to isto zanima pa da se mogu čuti sa svojim brokerom!!!!!!
[smiley7][smiley7][smiley7]
Vezano uz alokaciju, po vasem misljenju, kad od brokera mozemo traziti zahtjeve za registraciju dionica?
S obzirom na višak od 5-6 milijardi novca u kešu,hoće li sada dr.Ivo i vlada smisliti brže-bolje novi IPO do izbora jer s ovim ljudi neće biti zadovoljni,a s obzirom na prosječan paket od l7 tisuća kuna i pretpostavljenu zaradu od 30%, ljudi će si uprihodovati tek oko 5.000 kuna,a to nije nikome baš neka lova.Jer na INI je zarada po paketu ipak bila 20 tisuća kuna.I što sad obični ljudi da rade s povratom novca?A tek oni koji su digli kredite?Molim za analizu postojećeg stanja! [smiley10]
hm,hm,
vidim dosta igrača mijenja taktiku…..
….. 5-tog. se neće prodavati nego dokupljivati….
(…čujemo se za koji dan na “private”…)
Razumljivo je da smo svi, više manje, nervozni i u iščekivanju. Osobno smatram da će rezanje biti bitno manje od onoga što se pretpostavlja. Moglo bi biti povrata za puni paket do 8.000 kuna. Ne vjerujem da su brojke od 350.000 ljudi koji su uplatili puni paket uopće točne. Po mom mišljenju bitno su manje. A brojke koje su bile na obvezujućim ponudama nisu išle po redu. Istovremeno sam s jednim frendom uplatio paket u istoj poslovnici Erste banke (razlika je bila pola minute) a brojevi obvezujućih ponuda su bili preko 200 različiti. Ako pretpostavimo da redni brojevi idu jedan za drugim to bi značilo da u jednoj minutu samo u Erste banci u vrijeme najvećih gužvi se upisalo cca 12.000 ljudi (svaku minutu 200 ljudi). I za 10-tak sati dnevno to bi bilo cca 120.000 ljudi što je apsolutno nemoguće. Dakle brojeve obvezujućih ponuda nebi uopće trebalo uzimati u obzir. Moja procjena (za par sati ću znati da li je točna) je da je maksimalne pakete uplatilo najviše 150.000 građana plus još 50.000-70.000 umanjene. Sve u svemu cca 200.000 punih paketa (cca 7.500.000.000 kuna ukupne uplate). Cijenu po kojoj će se prodavati dionica procjenjujem na 295 kuna.