Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 96.783 | 2,693 | 36,00 | 36,10 | 0,28% |
Moje mišljenje između 220.000-280.000 upisanih. Rekao bih manje, ali se bojim.
Poštovani forumaši! Pratim forum još od IPOa INE,ali se do sada nisam uključivao.Sad bih Vas znalce zatražio pomoč.Dionice su u obitelji uz mene upisali supruga,otac,majka i brat.(isto smo napravili i kod INE)Zanima me kako najjednostavnije i najjeftinije sve dionice prebaciti na mene a da bi ih lakše prodao preko PBZ-investora. Pozdravljam i zahvaljujem na prijedlozima![smiley2][smiley2]
vlada manipulira
a mediji su mediji…[smiley2]
Ja bih volio kolege da ste vi svi u pravu kad kažete da su 13 milijardi dobili bukvalno pomnoživši 350K građana s punim paketom. Ali bojim se da info o ukupnom uplaćenom novcu dolazi iz drugih izvora-banaka.
Broj JMBG-ova uopće nije bitna varijabla.
Ukupna uplaćena lova / broj dionica na prodaju=X
cijena dionice koju odredi vlada / X * 38 000= veličina paketa.
I sumnjam da bi u Dnevniku HRT-a izlazili s neprovjerenim infoima.
Pomirimo se: paket cca 16 000kn.
Još prije koji tjedan je bilo prilično jasno kako će ovo “HT ludilo” završiti ..
vrlo je izgledno 50 % rezanje paketa, a da nije bilo dodatnih dionica koje je Vlada prošli tjedan odlučila prodati bilo bi i još jače rezanje paketa ..
i u ovom slučaju se potvrđuje zlatno pravilo dioničarstva ; “da treba ići u suprotnom smjeru od krda ” .. [smiley1]
Još prije koji tjedan je bilo prilično jasno kako će ovo “HT ludilo” završiti .. vrlo je izgledno 50 % rezanje paketa, a da nije bilo dodatnih dionica koje je Vlada prošli tjedan odlučila prodati bilo bi i još jače rezanje paketa .. i u ovom slučaju se potvrđuje zlatno pravilo dioničarstva ; “da treba ići u suprotnom smjeru od krda ” .. [smiley1]
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? [smiley8]
kada sam večeras otvorio forum i pogledao doživio sam šok koliko je postova napisano u zadnja dva dana a naročito poslije dnevnika HTV 1 .
Čitajući komentare i razmišljnja pojedinih investitora sasvim sam siguran da će CROBEX u visine preko 5.700 bodova prije izbora
Sretan sam što sam doživio ovaj IPO – vrijednost 25 + 7,5 % jedne firme ( ma koliko bila dobra ) ljulja mjesecima tržište, ljudi ne spavaju samo računaju (to što nemaju nikakve konkretne brojeve nema veze) , pišu po forumu a za većinu bi bilo bolje da čitaju , čitaju, čitaju
ja vam jos uvijek tvrdim da nece biti rezanja paketa i da cijena nece preko 270 kn
Još prije koji tjedan je bilo prilično jasno kako će ovo “HT ludilo” završiti .. vrlo je izgledno 50 % rezanje paketa, a da nije bilo dodatnih dionica koje je Vlada prošli tjedan odlučila prodati bilo bi i još jače rezanje paketa .. i u ovom slučaju se potvrđuje zlatno pravilo dioničarstva ; “da treba ići u suprotnom smjeru od krda ” .. [smiley1]
izgleda da su neki od kolega imali Grahama u malom prstu prije nego su otkrili burzu tako da su sve stekli isključivo znanjem a nikad sretnim spletom okolnosti
Meni je IPO već donio barem 20%, a kako stoje stvari, nakon povratka “restla” od IPO, mogao bi i puno više. IPO je prava stvar za sve koji u njemu ne sudjeluju.
meni je donio 30% a sudjelujem jer želim imati dionicu ht
Našao sam ovo u arhivu vijesti: Ina: Istekao rok za “povlaštene” 23. studenoga – Prema neslužbenim informacijama, navodno je prodano dionica Ine za 2,5 milijarde kuna… Uplaćeno 1,55 milijarda kuna za Inu 24. studenoga – Ukupno je 44.271 hrvatski građanin iskoristio pravo na kupnju dionica Ine s pravom prvenstva i posebnim pogodnostima, a za dionice su ukupno uplatili 1,55 milijarda kuna, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću…. E sad, ako su ovdje za toliko fulali.[smiley8]
Ma nisu oni ništa fulali, već se radi o brzopletosti i neznanju. Načuli su negdje brojku od 350000 ponuda (možda i točnu), i pomnožili s maximalnim iznosom povlaštenog paketa. Da imaju pravu informaciju, već bi je objavili. Ovako, samo nagađaju, jer važno je objaviti prvi. Makar i neistinu i neprovjereno.
Čemu ovo tješenje samoga sebe? Ionako ćemo za nekoliko sati sve znati i službeno. I mislim da su mediji prilično blizu pravih brojki. Indikativno je što je gospođa iz SDA rekla u četvrtak popodne na HTV-u voditeljici: “Eto, već i prema vašoj procjeni od 300 000 jasno je…” Već iz ovakve konstrukcije ispadsa kako je procjena od 300 000 podbacila. Ja sam isto razočaran ovako malim paketićima, ali ne bježim od realnosti. Sad jedino ne znam koliko će nisko ići cijena. Ljudi, nemojte se iznenaditi ako su nižu cijenu paket padne i ispod 14-14k.
Čitam ja, čitam, čitam i čitam, a kad ono pročitao 6 strana i niti jedan pametan post. Pojavili se novi drukeri. Svi barataju podacima (naravno provjerenim) počevši s medijima. Ljudi nitko osim dr.ive ne zna ništa. Kako on odluči tako će biti. A onda će to i nama priopćiti. A dok ne priopći ne isplati se snagu trošiti.
pozdrav