Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Kod INE je domaćim fondovima išlo 40%,a stranim 60%.Šta će sad dr.Ivo napravit – tko će ga znat!Zato pišimo dalje,ponedjeljak je daleko.A što se tiče IPO Veterine,danas je objavljen oglas o tome u Večernjaku!Pa,dragi veterinari i ljubitelji životinja – izvolite,kupujte![smiley2]
evo ja već danima pričam s ljudima koji su uplatili a HT, a inaće nemaju veze s dionicama i zaključak je ako cijena počne padati svi idu na Markov trg u prosvjede, štrajk glađu, demonstracije, paljenje automobila, kamenovanje….!!
Masa je spremna!
pa jedino ako će ti pametnjakovići htjeti prodati za bagatelu, a to je sve ispod 400 kn , tada će cijena padati…
ne kužim zašto svi koji misle prodavati ne stave pakete na 400 kn i čekamo da nas poklopi…
1. dan 2. dan, ili 22. dan whatever, iza 30 -og dana ako se cijena ne bude rušila ispod 400 možemo samo rasti
Slazem se da burza cvijeta!! i da ce ubuduce biti puno manje onih koji ce se zaletavati ( u slucaju da ovo fakat ne uspije ).
Ali ja bi da se jos zaletavaju i da puse lovu… hahahahaha
Bem mu miša, izvuku lovu iz čarapa i nose u SDK (ZAP), FINA, FIMA, VAMA, NAMA, banana,.. što li već jer ne znaju niti ime institucije u kojoj su se nalazili, ali vazno da ce Sanader njima dati HT…
sjetite se samo “diskontne” cijene….
200-250 ce biti IPO cijena HTa..
bit ce 320, samo da se maaaaalo pokrije taj preveliki interes..
Ljudi moji,kako ćemo izdržati do ponedjeljka s ovim našim postovima tipa:”šta bi bilo kad bi bilo,tj.šta će biti ako će biti”…Ajmo se prebaciti na temu koliko će dionice na burzi rasti!Jer,koliko nam odrežu paket i s kolikom cijenom ćemo startati,više nije u našoj domeni.Dakle,fantazirajmo sada o rastu cijene dionice na burzi..[smiley11]
pa biti će onolika koliko mi odredimo…
ako stavimo naloge visoko i budemo strpljivi, bit će takva…
pa šta mislite da će penzići određivati kolika će biti cijena…
pa oni ni ne misle prodavati 1 god…
dakle mi s mo ti koji određujemo cijenu…
zaboli me ako 30 dana nalog na 400 bude stajao, ja ispod ne dam i gotovo
Moje misljenje je da ce svaki IPO biti bolji od ovog HT-a. Pitajte penziće, ptice, macke, svemirce i sve ove (jer su kupovali SVI) koji su kupovali HT, da li uopce znaju za IPO veteritne npr.
Kako nebi znali za veterinu. danas u novinama izašao javni poziv. eto vidiš da se zna[smiley2]
eh, poslije j* nema k*.
oni koji se smatraju iskusnim ulagačima koji su već prošli uspone i padove i iskušenja lažnih nada trebali su imati uvijek na umu osnovna pravila ulaganja i dok su dizali kredite.
ovako ispada da je uzaludan božji dar IQ i triput veći od najvećih ljetnih temperatura..
uostalom još se ništa ne zna.
neka riječ preuzmu optimisti, ipak je vikend blizu.[smiley2]
eh, poslije j* nema k*.
oni koji se smatraju iskusnim ulagačima koji su već prošli uspone i padove i iskušenja lažnih nada trebali su imati uvijek na umu osnovna pravila ulaganja i dok su dizali kredite.
ovako ispada da je uzaludan božji dar IQ i triput veći od najvećih ljetnih temperatura..
uostalom još se ništa ne zna.
neka riječ preuzmu optimisti, ipak je vikend blizu.[smiley2]
tartufar govorim za one koji misle da je veterina bolest koju dobivaju njihove svinje dok im dlaka posmedji
a ni ti mi ocito nisi previse pametan..
nick valjda govori sve.. ako se ne varam naučnici ne traže tartufe nego bas zivotinje s pocetka posta : )
Amaru necemo biti frustrirani,naposljetku radi se samo o novcima.
Ovo je Amaru odlicno za mene i tebe,i kolege s foruma.nakon ovoga,sva
stoka sitnog zuba,kako ih je jedan kolega nazvao,nece vise ulaziti u
ovakve,nadasve rizicne pothvate.A vlada se vec pocinje cupati s novim
javnim ponudama,bit ce za nas svega.pogledaj samo trziste,pa ovako
sretan nism bio od nove godine.[smiley1]
To si dobro rekao, tako se i ja osjećam, još od Nove Godine nisam bio sretan kao sada.
Uzeo malo HT-a na kredu, dobit ću skoro pola krede natrag u kešu, taj keš dobro uložiti, a imat ću i dionice HT-a
Nijednu drugu nisam prodao u korekciji, i sada samo gledam kako se porfelj vraća prema vrhuncu.
Jedino sam malo pretumbavao pa će taj vrhunac biti još viši.
Sad malo po malo prodajem iz portfelja ono što postiže ATH, i keš poziciju koja je sve veća čuvam za 5.10. kada se nadam uhvatiti pravu količinu HT-a.
Usput vrebam i druge dionice koje su povoljne za kupnju.
Šablona opet radi punim tempom.
gledajte, nisam ja niti frustriran, niti pesimist.
nezadovoljan sam ishodom ovog IPO-a samo zato jer sam napravio nesto sto je napravilo i jako puno penzića (ah ti penzići, jos ce me nazvati penzofobom a volim i bakice i djedove : )
a i kako je jedan kolega rekao, ipak je to samo novac
samo kazem da je bilo puno boljih rjesenja od ovog.. jasno da sam ja kriv da nisam izabrao jedno (makar na drugoj strani mog ulaganja sve samo ne loše : )
i manje vise sve pokusavam izloziti u zaje..nciji
Mozemo razgovarati o tome kolika ce cijena biti i koliko ce cijena narasti, ali meni , iskreno to vise nije bitno. Meni je bilo bitno dobiti dionice za 38000 kuna. uzeo sam 6 paketa, ne da ih dobijem za 120.000, nego za 240.000. Evo, ja sam onda prvi koji moze proglasiti svoj neuspjeh. Bez obzira na rast, moj je cilj bio imati cetvrt milje u HT-u, a ne 100.000 i onda ubrati 20 ili 30 soma za to sto sam tjedan dana doslovno cijele dane skakao sa 5 ljudi. I Radije bi da sam unutra sa 240.000 i da raste malo po malo, nego da imam duplo manje unutra. Sta mi znaci dobit od 40% koju sam ubrao na MAGMI kad je iznosila 4 tisuće ??? Jedini pravi i PRAVI ipo je bio INA. Ovaj ipo su ubili mediji i penzici. Jer iako je potraznja i interes bitna stvar za IPO, prevelik interes je i koban. A jedina stvar koja me smeta, je da je 40% ljudi kupilo da ni ne zna sta. Ne tice me se tko sta radi sa svojom lovom, ali nism ni zadovoljan kad vidim 50 penzica u redu koji valjda misle da ce dobiti i kruh gratis.
U svakom slucaju lovu koju sam upucao u HT, mogao sam puno bolje uloziti u bilo koju dionicu, jer zadnjih tjedan – dva trziste cvate. I vec su neke odradile lijepe postotke… bez cekanja u redu, bez sirenja smrada znoja u skucenim poslovnicama, bez zivciranja, bez rezanja ponuda i ono NAJGORE – bez slusanja komentara u redovima. Gospode kako sam se osjecao pametno medju svom tom svijetinom (svinjetinom : )
Dragi kolega, nije da ti sada solim pamet, ali ja sam primjerice znao puno prije početka IPO-a da će interes biti veliki. Nisi trebao biti Einstein da bi to pretpostavio. Htio sam ući u HT sa 100K. Kako sam pretpostavio proporcionalno rezanje i duplo veći interes, posudio sam od banke jos 100K i kupio za 200K. Sad kad se fino srežu paketi ja ću dobiti dionice za onoliko koliko sam želio(100K), a banci vratiti 105K (jebiga, moraš nešto i platit posudbu). Što se tiće činjenice da si u ovih 10-ak dana na burzi mogao zaraditi puno novca na puno elegantniji način je točno. Ali lako je kukati sada sa odmakom od 15 dana. Tko je bio hrabar pa lovu namijenjenu za T-HT skrenuo na burzu na dnu korekcije?-Nitko! Iako je za to bilo bezbroj indikatora da bi bilo dobro. Ja ipak još uvijek mislim da će T-HT odraditi rast veći i od najposkočnije dionice ovih dana. Da skratim priču, velikim igračima je bilo pametnije kupovati dionice po diskontu na burzi nego se zaj…..ti sa “paketarenjem”, a nama kokošarima T-HT je još uvijek dobar izbor.
Za penzofoba [smiley2] “Dobar dan, ja bih oročila novce u HaTeJu.” “Dobar dan, je’l ovo red za INU. Ne gospođo ovo je red za T-HT. A je’l to on telefon? Da gospođo, telefon, T-com, T-molbile i sl.”
Ima još mali milijun ovakvih primjer. I što im na kraju reć? Sretno s registracijom kod SDA i davanjem naloga brokerima!!!! A kaj je pak to, tek ćemo saznati ….[smiley5]