Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
5.10 sigurno tržište ne će pravilno funkcionirati. Zato su tu JPMG, fondovi i naš Ivo!
Da li netko točno zna što JPMG radi u ovom poslu? Kakva je njegova daljnja uloga u IPO nakon prospekta? Utjecaj na raspodjelu, tržište!?!
Svi se vi raspisali o broju ponuda o količini novca o svemu …. Strpite se još par dana pa budemo svi sve znali [smiley2]
Mozemo razgovarati o tome kolika ce cijena biti i koliko ce cijena narasti, ali meni , iskreno to vise nije bitno. Meni je bilo bitno dobiti dionice za 38000 kuna. uzeo sam 6 paketa, ne da ih dobijem za 120.000, nego za 240.000. Evo, ja sam onda prvi koji moze proglasiti svoj neuspjeh. Bez obzira na rast, moj je cilj bio imati cetvrt milje u HT-u, a ne 100.000 i onda ubrati 20 ili 30 soma za to sto sam tjedan dana doslovno cijele dane skakao sa 5 ljudi. I Radije bi da sam unutra sa 240.000 i da raste malo po malo, nego da imam duplo manje unutra. Sta mi znaci dobit od 40% koju sam ubrao na MAGMI kad je iznosila 4 tisuće ???
Jedini pravi i PRAVI ipo je bio INA. Ovaj ipo su ubili mediji i penzici. Jer iako je potraznja i interes bitna stvar za IPO, prevelik interes je i koban. A jedina stvar koja me smeta, je da je 40% ljudi kupilo da ni ne zna sta. Ne tice me se tko sta radi sa svojom lovom, ali nism ni zadovoljan kad vidim 50 penzica u redu koji valjda misle da ce dobiti i kruh gratis.
kolege i dakako kolegice,paketić će nam biti ispod 20 000 kn,i to uz maximalnu cijenu..
Tugujem s onima koji su dizali kredite,jer je potpuno jasno,da necemo zaraditi jednako na 38k i na cca 20 k.
Sami smo si krivi,ali nista stoga.Ivo nam sprema novu javnu ponudu,da se covjek jos malo zakopa.Jeftino smo se prodali,i naposljetku nista dobili.Moj glas nece hdz-u,bez obzira na ishod ve javne ponude.
Rađe ču plaćati poreze na KD.
ja kredit digao nisam,ali puno paketa kupio jesam.Samo me zanima koliko cu dugo cekati povrat sredstava.
Moje misljenje je da ce svaki IPO biti bolji od ovog HT-a. Pitajte penziće, ptice, macke, svemirce i sve ove (jer su kupovali SVI) koji su kupovali HT, da li uopce znaju za IPO veteritne npr.
U biti pitajte ih kako ce prodati svoje dionice. Jer meni dan danas dolaze u banku “podici novce koje su ulozili u INU”. To je jedino sta me tjesi, koliko god ce biti onih koji ce prvi dan izlaziti i mozda time zapoceti rusenje i paniku, isto tak znam da pola ljudi niti ne zna kako ce prodati.
Biti će na ovoj temi 500 str., a HT još nije ni izlistan na burzi. Dobri smo i u pisanju…
zna li itko kakva je bila alokacija dionica kod IPO INE na strane inv i na domaće inv-fondove?
2) kolika je raspodjela od ukupno 7,5 % dionica što ide stranim i domaćim invest., stranim invest. za LSE , akoliko ide domaćim invest. i fondovima na ZSE?
U svakom slucaju lovu koju sam upucao u HT, mogao sam puno bolje uloziti u bilo koju dionicu, jer zadnjih tjedan – dva trziste cvate. I vec su neke odradile lijepe postotke…
bez cekanja u redu, bez sirenja smrada znoja u skucenim poslovnicama, bez zivciranja, bez rezanja ponuda i ono NAJGORE – bez slusanja komentara u redovima. Gospode kako sam se osjecao pametno medju svom tom svijetinom (svinjetinom : )
Jel nastavljamo u revijalnom tonu s razvijanjem teme ( ovo je 447 str. a firma još nije na burzi, do ponedjeljka smo ovim tempom bogatiji za još 50 – 60 stranica )…..
Ili čemo pričekat s PISANJEM do ponedjeljka pa da vidimo kolka je cijena i koliko dionica nam je dr. Ivo dao !?
[smiley2]
Mozemo razgovarati o tome kolika ce cijena biti i koliko ce cijena narasti, ali meni , iskreno to vise nije bitno. Meni je bilo bitno dobiti dionice za 38000 kuna. uzeo sam 6 paketa, ne da ih dobijem za 120.000, nego za 240.000. Evo, ja sam onda prvi koji moze proglasiti svoj neuspjeh. Bez obzira na rast, moj je cilj bio imati cetvrt milje u HT-u, a ne 100.000 i onda ubrati 20 ili 30 soma za to sto sam tjedan dana doslovno cijele dane skakao sa 5 ljudi. I Radije bi da sam unutra sa 240.000 i da raste malo po malo, nego da imam duplo manje unutra. Sta mi znaci dobit od 40% koju sam ubrao na MAGMI kad je iznosila 4 tisuće ??? Jedini pravi i PRAVI ipo je bio INA. Ovaj ipo su ubili mediji i penzici. Jer iako je potraznja i interes bitna stvar za IPO, prevelik interes je i koban. A jedina stvar koja me smeta, je da je 40% ljudi kupilo da ni ne zna sta. Ne tice me se tko sta radi sa svojom lovom, ali nism ni zadovoljan kad vidim 50 penzica u redu koji valjda misle da ce dobiti i kruh gratis.
svatko ima ista prava
bez obzira koliko zna o dionicama
i ima barem pravo nadati se
nada umire posljednja[smiley11]
Ej, jel bolje bilo posuditi lovu od zelenaša, kupiti štrik za svaki slučaj, otići u kockarnicu i staviti sve na crveno ili uzeti kredit za HT i sad gledati kako ce (ne toliko kamata koliko ul. naknada i naknada za zatvaranje) troskovi kredita popapati dobit????
: ) još jedna stvar, iako nikad nisam glasao za HDZ (najviše zbog prvog predsjednika), ovaj put sam razmišljao baš zbog tog famoznog poreza na kapitalnu dobit. Ali onda bi opet ispalo da sam se prodao.
A inače, HDZ ne smatram niti krivim niti zaslužnim za uspjeh / neuspjeh HT-a. Istina je da imaju lijepu mogućnost za predizboru kampanju, ali to bi napravila i svaka druga vlada. A nije jadan Sanader kriv sta cu svi sa IQ-om manjim od jutarnje temeprature od 6 čekali u redu da si “kupiju dijonice HTja”
: )
Amaru necemo biti frustrirani,naposljetku radi se samo o novcima.
Ovo je Amaru odlicno za mene i tebe,i kolege s foruma.nakon ovoga,sva stoka sitnog zuba,kako ih je jedan kolega nazvao,nece vise ulaziti u ovakve,nadasve rizicne pothvate.A vlada se vec pocinje cupati s novim javnim ponudama,bit ce za nas svega.pogledaj samo trziste,pa ovako sretan nism bio od nove godine.[smiley1]