Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
he he
prebacit ću sve na ženu … 🙂
i dalje stojim pri svome …
a nije valjda da vjerujete novinarima [smiley8]
sinoć u dnevniku NOVE tv javili da je neslužbena procijena upisanih između 350 i 400 t….skoro me kap udarila…
Da prosječno hrvatsko kućanstvo ne može namaknuti 40 000 kn su smješne i podcjenjivačke , a oni koji su kupovali na kredu nisu sigurno kupovali samo jedan paket jer su mnogi shvatili koji se vole kladiti da je manji rizik uplatiti na T-HT nego na Dinamo s bilo kojim klubom , a uzme li se u obzir barem 70 000 uplata iz zemalja u okruženju (dvojno državljanstvo, rođaci i sl) lako se dođe do čarobne brojke od 300 000 građana koji su nekome debelo pomrsili računice. Svima će biti otvoreno na sekundarnoj ponudi 05. 10. pa tko voli neka izvoli.
Pozdrav !
čuj nisu novinari ipak toliko glupi, radi se o trivijalnim matematičkim račinima…. a tvoj post ću citirati ponovno kad krene trgovina… i jedan i drugi…. optimist si svaka ti čast….
he he prebacit ću sve na ženu … 🙂 i dalje stojim pri svome … a nije valjda da vjerujete novinarima [smiley8]
Poštovani kolege,
molim Vas da mi odgovorite na jedno pitanje. Naime, koliko ja razumijem prospekt, u slučaju da se na ime upiše najprije jedna ponuda (10.000 kn) i odmah se uplati, a nakon nekoliko dana na isto to ime još jedna ponuda (28.000) i ta se također uplati, samo će se prva uplaćena smatrati važećom. Moja kolegica napravila je upravo to s time da joj je službenica u banci rekla da se obje ponude smatraju važećima jer ne prelaze ukupno 38.000. Kada sam joj rekao da će se samo prva ponuda smatrati važećom, zvala je besplatni broj od ERSTE gdje joj nisu znali točno odgovoriti. Budući da nemam prospekt sa sobom, a želio bih joj pomoći, molim nekoga tko je siguran da mi odgovori.
Zahvaljujem
PS Inače, moje je mišljenje da paketi neće biti rezani više od 20%. Dakako, to je mišljenje potpuno subjektivno.
Ljudi, mislim da nije bitan broj investitora, nego uplacena lova
Bitno je oboje
Poštovani kolege, molim Vas da mi odgovorite na jedno pitanje. Naime, koliko ja razumijem prospekt, u slučaju da se na ime upiše najprije jedna ponuda (10.000 kn) i odmah se uplati, a nakon nekoliko dana na isto to ime još jedna ponuda (28.000) i ta se također uplati, samo će se prva uplaćena smatrati važećom.
Ako ne prelazi 38 k kn ukupno, sve su vazece. Sad kad malo razmislim, trebalo je podnijeti 118 ponuda po 320 kuna jer tada ne mogu rezati ponudu [smiley2]
Ljudi moji,kako ćemo izdržati do ponedjeljka s ovim našim postovima tipa:”šta bi bilo kad bi bilo,tj.šta će biti ako će biti”…Ajmo se prebaciti na temu koliko će dionice na burzi rasti!Jer,koliko nam odrežu paket i s kolikom cijenom ćemo startati,više nije u našoj domeni.Dakle,fantazirajmo sada o rastu cijene dionice na burzi..[smiley11]
Ljudi, mislim da nije bitan broj investitora, nego uplacena lova
Bitan je broj dioničara, jer više dioničara više potencijalnih želja za brzom zaradom.
Prema mojim pretpostavkama, upisalo i platilo je preko 200.000 ljudi, sad koliko teško je reći, u svakom slučaju biti će rezanja, možda ne baš velikog.
Da prosječno hrvatsko kućanstvo ne može namaknuti 40 000 kn su smješne
i podcjenjivačke , a oni koji su kupovali na kredu nisu sigurno
kupovali samo jedan paket jer su mnogi shvatili koji se vole kladiti da
je manji rizik uplatiti na T-HT nego na Dinamo s bilo kojim klubom , a
uzme li se u obzir barem 70 000 uplata iz zemalja u okruženju (dvojno
državljanstvo, rođaci i sl) lako se dođe do čarobne brojke od 300 000
građana koji su nekome debelo pomrsili računice. Svima će biti otvoreno
na sekundarnoj ponudi 05. 10. pa tko voli neka izvoli.
Pozdrav !
Tako je, 5.10. svi imaju jednake šanse u okvirima svojih mogućnosti. To je tržište i ono će pravilno funkcionirati.
Tako je, 5.10. svi imaju jednake šanse u okvirima svojih mogućnosti. To je tržište i ono će pravilno funkcionirati.
5.10 sigurno tržište ne će pravilno funkcionirati. Zato su tu JPMG, fondovi i naš Ivo!