HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 06:53
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

evo veceras opljackana poslovnica erste banke na jarunu (odmah iza medenog) Zanimljiva stvar je da sam svoj paket upisao i uplatio tamo. Jos zanimljivije je i to da sam za vrijeme pljacke sjedio u medenom sa burazom i frendom. Prije ulaska u medeni sam prolazio pored poslovnice i sve je radilo normalno i cudio sam se da jos ima ljudi koji upisuju t-ht a nakon cca 30 min kada sam izlazio – sve puno štrumfova!

sorry, znam da je malo off topic ali nadam se da se nesto slicno nece dogoditi sa nasim paketima [smiley1]

dobro, dobro, shvatili smo. Kajes se i to je OK. Lijepo vrati lovu, bice ti to olakotna okolnost.[smiley11]

Autor posta posjeduje dionice ATPL-R-A i HT-R-A. Također, unaprijed zahvaljuje Neznanom junaku na asu.

Ma još jednom da vidim penziće kako kukaju ili prosvjeduju, sam ću ih vodenim topovima rastjerivati s markova trga! 10 dana nisam moga ući u ni jednu poslovnicu banke u zagrebu. Umjesto da uživaju u penzijama i sanaderovim povratima duga i puste nas puno mlađe da si osiguramo penzije, rade probleme

Čuvajte se poduzaća na čijem su čelu SVETE KRAVE. SVETE KRAVE ne vole promjene: one vole da se posao odvija kako se uvijek odvijao i često su slijepe u krizi. T. E. Deal & A. A. Kennedy

200ti post pa neka bude na HT-u[smiley2]

Čuvajte se poduzaća na čijem su čelu SVETE KRAVE. SVETE KRAVE ne vole promjene: one vole da se posao odvija kako se uvijek odvijao i često su slijepe u krizi. T. E. Deal & A. A. Kennedy

Prvo pozdrav svima. Prvi puta se javljam, pa cu iznijeti neka svoja razmisljanja o ovoj temi.

1.Vlada je ponudila 20 500 000 dionica (25 %) za privatne investitore i ocekivala zaradu od 5.00-6.56 mil kn
na bazi od 130 000 (320) do 172 000 (245) investitora
2. Moja je procijena da je 300 000 inv. uplatilo 7.05 mil kn sto je 7.39% vise od ocekivanog , pa ce se puni paket placati 35 192 kn ( NAPOMENA : sve ponude koje nemaju pravo prvenstva ce se brisati jer su one bile namjenjene u slucaju da nema dovoljno ponudjaca)

molim misljenje

evo iz jutarnjeg:

Samo oko 20.000 građana dionice T-HT-a kupovalo je posebno kreditima, a njima je plasirano oko 600 milijuna. Još toliko građana koristilo je nenamjenske kredite ili ulazak u minus za istu svrhu.

Moje je mišljenje da su ovu svu histeriju oko HT stvorili priglupi novinari…ove projekcije meni nikako ne odgovaraju….ako je samo 40.000 ljudi kupovalo na kredit, po tome ispada da je 260.000 ljudi imalo lovu na dohvat ruke? ma da, kak ne!

sad je glupo špekulirati, ali ako je podatak o kreditima točan onda bi uplaćenih (važećih) moglo biti oko 200.000….da je neke logike bilo bi ih 160.000 jer je to nekakav uobičajen odnos 1:4…

Moje je mišljenje da su ovu svu histeriju oko HT stvorili priglupi novinari…ove projekcije meni nikako ne odgovaraju….ako je samo 40.000 ljudi kupovalo na kredit, po tome ispada da je 260.000 ljudi imalo lovu na dohvat ruke?

Slazem se. Gluposti… Sve mi se cini da je ovaj dio “jos toliko građana koristilo je nenamjenske” odokativno određen od novinara koji je pisao članak, a koji nema pojma o nicemu. Ako imamo preko 350.000 ponuda i da od toga 300.000 bude uplaceno, siguran sam da je barem trecina koristila kredit!

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

A evo i zanimljiv clanak ako me vec netko nije preduhitrio;

http://www.net.hr/novac/page/2007/09/27/0694006.html

“Večernji list doznaje da se velikom brzinom sprema nova javna ponuda koja se mora odigrati munjevitom brzinom, čak u roku od mjesec dana. Vlada je odlučila, što je i logično, da u novi IPO ne ide nijedna tvrtka čije dionice kotiraju na Zagrebačkoj burzi kako se ne bi rušila njihova vrijednost postojećim dioničarima, što bi izazvalo veliki skandal. “

"Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing." - Warren Buffet

Hm, kaj ce nam dat? Hrvatske sume?

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

evo ja već danima pričam s ljudima koji su uplatili a HT, a inaće nemaju veze s dionicama i zaključak je ako cijena počne padati svi idu na Markov trg u prosvjede, štrajk glađu, demonstracije, paljenje automobila, kamenovanje….!!
Masa je spremna!

Ajde ako neko moze napisat broj ponude po kojoj je kupio dionice u postanskoj i fini… ja sam juce u erste dobio 240xxx a kako znam da su krenuli od 100000 to je nekih 140000 ponuda… vjerujem da svi vuku brojeve iz iste baze…

evo iz jutarnjeg: Samo oko 20.000 građana dionice T-HT-a kupovalo je posebno kreditima, a njima je plasirano oko 600 milijuna. Još toliko građana koristilo je nenamjenske kredite ili ulazak u minus za istu svrhu. Moje je mišljenje da su ovu svu histeriju oko HT stvorili priglupi novinari…ove projekcije meni nikako ne odgovaraju….ako je samo 40.000 ljudi kupovalo na kredit, po tome ispada da je 260.000 ljudi imalo lovu na dohvat ruke? ma da, kak ne! sad je glupo špekulirati, ali ako je podatak o kreditima točan onda bi uplaćenih (važećih) moglo biti oko 200.000….da je neke logike bilo bi ih 160.000 jer je to nekakav uobičajen odnos 1:4…

20.000 ljudi puta 4 paketa dobiješ 80.000 paketa.

Ja sam 3 kupio na kredu, a 1 za keš. Kupio bih ja i ovaj 1 na kredu, ali se nisam mogao zadužiti.

Ima smisla da je samo 20.000 ljudi diglo kredite, pa su raspoređivali lovu na rodbinu i sl.

I love the Smell of Profits in the Morning

kolega fazan… da li ćete biti vjerodostojni i svoju okladu realizirati… dajte svoj portfelj u dobrotvrone svrhe…. ili vjerojatno nemate ništa u portfelju pa ste zato bili tako glasni !!! 🙂

” Kladim se u cijeli portfelj da paket ne će biti manji od 35.000,00 kn. Pročitajte moju analizu!!!!

U ponoć je završila najveća masovna prodaja dionica u Hrvatskoj, koja je po interesu građana nadmašila i najoptimističnije prognoze.

Dionice je do srijede kupilo čak 301.000 građana, a ta brojka bit će još veća kada se uračunaju građani koji su dionice upisivali u četvrtak, zadnji dan. U ponedjeljak će Vlada objelodaniti sve podatke o broju upisanih i uplaćenih dionica, a taj posao sravnjivat će se u petak i tijekom vikenda.

Građani s nestrpljenjem očekuju ključnu informaciju – kolika će biti cijena dionica od poznatog raspona – 245 do 320 kuna – i koliko će se smanjivati povlašteni paket od 38.000 kuna. Već je prema ovim poznatim, neslužbenim podacima jasno je da će Vlada, zajedno sa svojim savjetnicima, morati drastično srezati pakete, pa i u slučaju da je cijena dionica maksimalna, 320 kuna.

Najbolja varijanta
U toj najboljoj varijanti povlašteni paket bio bi oko 20.000 kuna, a sa smanjenjem cijene on bi dodatno padao na 16.000 kuna kada bi cijena bila 260 kuna.

Ishod velikog truda i entuzijazma u vezi s kupnjom dionica na kraju je razočarao mnoge koji su očekivali puni povlašteni paket dionica. Toga je svjestan i I. Sanader kada je donio odluku prije nekoliko dana da nezadovoljstvo pokuša sanirati novom raskošnom dioničkom ponudom.

Od vrlo upućenih izvora, Večernji list doznaje da se velikom brzinom sprema nova javna ponuda koja se mora odigrati munjevitom brzinom, čak u roku od mjesec dana.

Zatvoreni fond
Vlada je odlučila, što je i logično, da u novi IPO ne ide nijedna tvrtka čije dionice kotiraju na Zagrebačkoj burzi kako se ne bi rušila njihova vrijednost postojećim dioničarima, što bi izazvalo veliki skandal. Zato je za novu javnu ponudu izabran Kapitalni fond, zatvoreni investicijski fond u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

New Report

Close