Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 92.391 | 2,571 | 35,90 | 36,20 | -0,56% |
rokoch: ” do srijede dionice UPISALO 301 000 GRADJANA! ” Koji je izvor, medij, kolega?
Upisalo ali ne puni iznos………………i pitanje je koliko je uplatilo onaj iznos koji je upisao i koliko ih nije uplatilo ništa…….. Danas na TV-u bilo ljudi upisali ali ne cijeli paket………
ako se plati danas u cashu kod fine to bi trebalo vrijediti, zar ne?[smiley2]
Ako uplatis direktno u poslovnicu kes ili preko kartice druge banke, ali na salteru poslovnice, novac sjeda odmah na racun te banke. Ako si u drugoj banci, onda ovisi kad doticna banka salje novac u NKS i kad ga ova banka u kojoj je racun prima iz NKS-a. Sigurno sve banke koriste NKS ciklus oko 14h pa onda one uplate sto su uplacene u recimo PBZ-u do 13h, prebace se tim ciklusom u HPB ili Erste. Ima NKS ciklusa tokom cijelog dana, ali ga banke ili ne koriste ili ne koriste za sve transakcije.
Ne znam je li neke poslovnice rade do 24h, ali postoji mogucnost uplata internet bankrstvom kao interno placanje s necijeg Erste racuna na racun za ponudu, pa ce se takvi priznati.
Po meni je trebalo biti da se priznaju sve uplate do 23:59 u bilo kojoj banci, a kad ce novac stici ovisi o bankama, jer one imaju zakonski rok kada novac moraju proslijediti drugoj banci.
Evo ja znam 3 osobe koje su odustale, a uzele su broj, zatim 3 paketa koji isto nisu po maksimumu, a i sam sam uzeo 2 paketa ali ne na puni iznos.[smiley11]
Tako da mislim da taj broj neće biti tako veliki.
Ne razumjem u cemu je problem koliko je upislo a koliko nije.
Šta je tu je, cekamo pnedjeljak i znacemo na cemu smo , na konju ili magarcu.
Dobro jedno i dugo ako ti se neda pjesaciti
250 000 ljudi X 60 kn provizija = 15 mil. kuna Plus kamate od kredita za dionice. Di je ostatak do 1,5 milijardi?
neki brokeri rade na 1 %, pogotovo za masu onih kojima je ovo jedina transakcija
banke potrošile 75k kredita x 38000 x 9% kamata godišnje
+ trošak prijevremenog zatvaranja kredita…….
slažem se, ovo je bio dugi dugi tjedan, a do ponedjeljka je još dugo i dugo..
možda je najbolje da malo ohladimo od ove teme i čini mi se da je već malo svima puna glava i dionica i HTa i HANFAe i Sanadera i paketa i svega.
jedva čekam ponedjeljak.
Moja procejena, max upisano 300.000 ponuda, paket se krese na 18500 kn! Cijena dionice 295kn! Ajmo bacit okladu! [smiley1][smiley1][smiley1]
Neću se kladiti, ali mi ovaj scenarij zvući dosta realan.
Ipak, mislim da će na kraju biti znatno manje vrijedećih ponuda.
Treba oduzeti sve one koji su se prijavili a nisu dobili kredite, koji nisu uplatili lovu, i treba svesti na pune pakete sve one koji su uplatili manje od 38K. Takvih ima puno.
kakve su ovo brojke……………….
trebali su udarit medijsku kampanju godinu dana pa da svi dobijemo po dionicu dvije…….uhh
trziste leti u nebo, a pare na banci,super……….
za koliko ce biti povrat preostalog novca??
p.s. nemojte zamjeriti na mojoj ociglednoj “smrknutosti i razocaranju”
[smiley14]
“ZAGREB – Ako su točna nagađanja da je 300 tisuća građana upisalo maksimalni paket dionica T-HT-a, danas je minutu prije ponoći na poseban račun JP Morgana, savjetnika Vlade za IPO HT-a, sjelo oko 11,4 milijarde kuna. ”
Iz jutarnjeg.
——-
Evo ja sam prvi koji nije upisao max, a znam ih još najmanje 10. Jel to znači da na tih 300 k treba dodat još i nas koji smo upisali manje? Koliko nas je onda? 400 k? 500 k? 600 k? Netko se igra s brojevima.
Po meni. Upisano 200 k što punih što nepunih paketa. i stavite još 20 k – 30 k što nevažećih, što odustalih, bla…
…
Pa to sam i ja rekao.[smiley2] Ali, nemožeš platiti prije nego upišeš. Znači oni koji su upisivali nakon 12-13 sati … šipak.[smiley2]
Edit
Nije bitno tko je agent. Račun za uplatu je otvoren kod HPB.
Mozes upisat i istovarit cash u fini. Mislim da cak i u ersteu mozes istovarit cash, oni su agent pa ce vjerovatno samo spojit listu uplata sa finom. Problem je ako to radis van te dve institucije, nakon 13-14h vise nece dotec.
Pa boze moj kolega, burza je spekulacija. Mi sad svi spekuliramo. Na glas [smiley1]. Da nismo spekulanti, orocili bi na banci lovu.