Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Mislim da u ovoj situaciji Vlada više nema kamo. Povećala je maksimalno udio za nas male, ali odziv nas je sve iznenadio pa ne preostaje ništa drugo nego maksimalna cijena + rezanje. Ne zaboravimo da je predizborno vrijeme i da nije zgodno debatirati oko oštećenja države kada je prodala po jeftinijoj cijeni ono što je tržišno mogla dobiti po većoj cijeni. Stoga mislim da će inicijalna cijena biti max + rezanje, a onda koliko tko izdrži…
Anakin Sky: ” SDA BROJEVI TEL ZA REG. 01,4607 300,440,441,442,443,444…… ” Probao maloprije, rade! Svaka čast Sky. Ima li netko informacija kakva je gužva kod SDA na šalteru za aktivaciju e-računa? Ak’ i tamo moram potrošiti sate čekanja u redu, onda su ovi telefoni valjda jedina opcija.
Isto pitanje – ima li gužve na šalterima SDA ?
Kad će već taj 1.listopada da doznamo cijenu?Dosta ove više matematike ..Recite radije oće li prvi dan na burzi Fondovi kalkulirati pa uopće ne kupovati dionicu, da malo opipaju teren?[smiley8]
Kad će već taj 1.listopada da doznamo cijenu?Dosta ove više matematike ..Recite radije oće li prvi dan na burzi Fondovi kalkulirati pa uopće ne kupovati dionicu, da malo opipaju teren?[smiley8]
I ovo smo već pretresali. Ima šanse da hoće i da neće kupovati, insider-ske informacije teško da netko može dobiti. Bumo vidjeli…
zaraditi 1000% na 1 kunu je manje nego 1% na 20 kuna, kad već hoćete apsolutno (karikiram da shvatite).Ista je analogija s velićinom paketa i postotnim rastom.Tko ovo ne razumije ja mu ne mogu pomoći…[smiley9][smiley9][smiley9] P.S. Ovim sam i bez excell-a odgovorio mreichu
Kužim vas šta govorite ali ipak mi ovo vaše s postotcima nije baš sjelo. Ja bi u tome slučaju ipak
ovaj prvi slučaj.
Sanader: bude li moguće do kraja godine i nove privatizacije javnom ponudom ZAGREB, 27. rujna 2007. (Hina) – Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da će Vlada vjerojatno ići na pripremu još nekih privatizacija do kraja ove godine, bude li to moguće provesti terminski i zakonodavno, kako onih inicijalnom javnom ponudom, tako i sekundarnom javnom ponudom. “Vjerojatno ćemo ići u pripremu još nekih privatizacija, bilo inicijalnom, bilo sekundarnom javnom ponudom, a o svemu ćemo na vrijeme izvijestiti javnost”, izjavio je premijer Sanader nakon prijama predstavnika MUP-a u povodu Dana policije. Pritom nije izrijekom spomenu ni jednu tvrtku, već je napomenuo da je u Vladi formirana posebna radna skupina kojoj je zadaća pripremiti koje bi kompanije slijedeće mogle u privatizaciju. Istaknuo je da privatizacija hrvatskih poduzeća nije vezana za izbore, da se financijsko tržište u Hrvatskoj dobro razvija, te da Vlada želi pružiti mogućnost svim ulagačima, i privatnim i institucionalnim, da ulažu u privatizaciju domaćih tvrtki. “Siguran sam da je ovaj način privatizacije (INA i HT) najbolji i najtransparentniji, pa ćemo s tim nastaviti neovisno o izborima. Naravno, ako to bude terminski moguće i s obzirom na veliki interes ulagača”, rekao je Sanader. Ponovio je da privatizacija nije vezana uz predstojeće izbore, da se u privatizaciju Ine krenulo puno prije izbora, da se privatizacija HT-a također najavljivala prije, a sve iz razloga da se namaknu potreba sredstva za povrat umirovljeničkog duga. Sanader očekuje da će nakon isplate četvrte rate duga umirovljenicima, druge rate obeštećenja korisnika obiteljskih mirovina, te prve rate duga onima koji su se odlučili za isplatu punog iznosa duga u duljem roku, ostati novca od privatizacije HT-a. Ali ta će sredstva, najavio je, ići za isplatu duga umirovljenicima koji su se odlučili na puni iznos na rok od šest godina. “Ovo nisu veliki privatizacijski projekti, nego transparentna privatizacija u kojoj sudjeluju građani, jer da nije bilo velikog interesa za dionice Ine i HT-a ne bi o ovome uopće razgovarali. Zašto ne bi hrvatski građani kupovali naša poduzeća, pogotovo ako su uspješna. Uopće nas ne zanima jesu li sada izbori ili nisu”, istaknuo je premijer. Dodao je da nema ništa protiv ulaska stranog kapitala u hrvatska poduzeća, ali i da hrvatskim građanima treba omogućiti da se uključe u takvu vrstu ulaganja. “Postoji veliki interes i zašto ne dopustiti onima koji to žele da sudjeluju u privatizaciji, zašto sve prodavati strancima, protiv sam toga”, rekao je Sanader. Upitan misli li Vlada do izbora privatizirati Croatia osiguranje, Sanader je odgovorio da ne zna što će se dogoditi u iduća dva mjeseca, da je jučer u Saboru tu tvrtku spomenuo kao jednu od mogućih privatizacijskih procesa putem inicijalne javne ponude, ali da će o svemu odlučiti Vladina radna skupina.
Ovaj naš Salamander baljezga gluposti kako bi utješio ekipu kojoj ne može dati ono što se očekivalo od njega[smiley10]
[
evo ja bio sada upisati posljednji paket u Erste…kapaju još tu i tamo neki s upisom…možda je bitno broj ponude je 233xxx i sada ako pretpostavimo da je većina ponuda bila u erste onda bi to moglo biti oko 250.000 predanih ponuda, pa ako uzmemo da možde 5-10% neće uspijeti zatvoriti fin. konstrukciju i da svi nisu uplatili punu ponudu…moja je procijena gledano kroz pune komplete 180-200k, što znaći da bi se paketi rezali na 25-30.000 kn, ovisno o cijeni….
bumo vidli…
(neka uzmu fondovima još 2-3% [smiley2] )
Isplati li se HT-u kupnja Telekoma Slovenije?
Na tragu spekulacija o mogućem aktivnijem sudjelovanju HT-a u privatizaciji susjednog Telekoma Slovenije, odnosno, vrlo konkretno, o isticanju namjere za kupnju slovenskog telekoma unutar grupe Deutsche Telekom, pokušali smo sagledati što bi ta kupnja značila za HT i kako bi mogla utjecati na izvedbu njegovih dionica na domaćoj i Londonskoj burzi.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=036fa92b-680b-4000-aa00-56664582a1ea
Eto, ovako nešto se moglo očekivati prek kraj upisa, još do izbora negdje nas očekuje vijest da će DTK infrastruktura na neku foru pripasti HT-u i to je to, odošmo na 100eur po dionici
Zamislite što bi se u suprotnom dogodilo prilikom buduće privatizacije npr. HEP-a, kada bi se iz bilance izuzela elektroenergetska i toplinska infrastruktura…
ne ,ne dirat sto ide fondovima pa to je garancija da ce malo napumpat cijenu i preko njene trzisne[smiley1]
a šta ćete zaraditi kad vam lupim 40%poreza[smiley9] šala mala
posudio sam cash za dionice. šta mislite koliko ćemo se morati strpiti da nam cijena ode tamo gdje ćemo se svi pustiti suzu radosnicu. Da znam ugasiti mobitel i sakriti se od vjerovnika?
ja bi rekao do mjesec dana
…………..”slućaj s više većih paketa (manje rezanih) i visoke početne cijene je bolji od manje početne cijene i u tom slučaju manjih paketa. Hvala na excell-u jer ste pokazali da sam bio u pravu ako netko ima veći broj paketa i govorimo o apsolutnoj zaradi………..”.
Ispričavam se što nisam shvatio.
Znači:30 paketa po 5 K zarade je svakako bolje od 2 paketa po 20
I 9 paketa po 5 K zarade je svakako bolje od 2 paketa po 20!!! Čak i ako radite tako drastične razlike u zaradi… (ne znam da li je bilo ironije u vašem postu).
Jedino što sam htio reći već prvim postom je da za ljude koji imaju više paketa nedvojbeno bolje da se manje reže makar bila veća početna cijena, nego da se više reže i da bude niža početna cijena. Tim više što je puno vjerojatnije da će se početna cijena više približiti gornjoj nego donjoj granici raspona. Ovo je nepobitno, sva sreća da je matematika egzaktna znanost.
P.S. Ispričavam se ostalim forumašima što tlačim s ovim, ali doživio sam da se moji argumentirani postovi nazivaju najvećim glupostima i radi svojeg integriteta moram odgovoriti na takve izjave.[smiley2][smiley2][smiley2]
Tricky: ” Anakin Sky: ” SDA BROJEVI TEL ZA REG. 01,4607 300,440,441,442,443,444…… ” Probao maloprije, rade! Svaka čast Sky. Ima li netko informacija kakva je gužva kod SDA na šalteru za aktivaciju e-računa? Ak’ i tamo moram potrošiti sate čekanja u redu, onda su ovi telefoni valjda jedina opcija. ” Isto pitanje – ima li gužve na šalterima SDA ?
ja bio jucer i jedno 20 ljudi ispred mene. Rade dva saltera. Dosao na red za cca 30 minuta