Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Za one koji imaju više paketa, više rezanja nikako nije dobro. Na veći br paketa me baš briga koja će cijena biti po dionici, važno je jedino da je što više love plasirano. Što nam vrijedi što će biti veći postotni rast u slućaju da bude početna cijena dionice nešto niža, ako se to ostvari na maloj kolićini novaca??? Radje manji rast na većoj kolićini x broj paketa i super…
pa valjda je logično da cijena bude što manja, a više buš zaradio !!!!!!! ???
mreich:
”
Do 5.10. još ove godine.
”
Sjećam se Magme. To se tada prilično odužilo
Sjeti se Ine, tada se nije odužilo.
Mada, budući je HPB u pitanju tko zna?
Dečki, što više srežu paket to bolje, znači da ćemo kupiti po manjoj cijeni. Ako se reže, onda o cijeni ne ovisi broj dionica u paketu, ionako je ukupan broj dionica točno određen. Sve dionice će biti raspoređene (svih 25%) pa je bolje da cijena bude što niža a to pak znaći da ćemo dobiti više love natrag.
I po cijeni od 320 i po cijeni od 245, a i po npr. 285 dobit ćemo isti broj dionica (u paketu od 38000 upisanih). Jedina varijabla je koliko će love kapnuti natrag. A valjda je svakom važan broj dionica koji je kupio. Naravno i da budu što jeftinije.
Upravo tako.
Svako ce po punom uplacenom paketu dobiti cca recimo 100 dionica (jer su sve razgrabljene, ako bude cca 250000 punih paketa), dakle fiksni broj. Pa valjda ih je bolje platiti npr 27000 kn nego npr. 31500 kn!
mreich:
”
Dečki, što više srežu paket to bolje, znači da ćemo kupiti po manjoj cijeni. Ako se reže, onda o cijeni ne ovisi broj dionica u paketu, ionako je ukupan broj dionica točno određen. Sve dionice će biti raspoređene (svih 25%) pa je bolje da cijena bude što niža a to pak znaći da ćemo dobiti više love natrag.
I po cijeni od 320 i po cijeni od 245, a i po npr. 285 dobit ćemo isti broj dionica (u paketu od 38000 upisanih). Jedina varijabla je koliko će love kapnuti natrag. A valjda je svakom važan broj dionica koji je kupio. Naravno i da budu što jeftinije.
”
Upravo tako.
Svako ce po punom uplacenom paketu dobiti cca recimo 100 dionica (jer su sve razgrabljene, ako bude cca 250000 punih paketa), dakle fiksni broj. Pa valjda ih je bolje platiti npr 27000 kn nego npr. 31500 kn!
apsolutno se slažem s tom tezom, svaki daljnji komentar je suvišan.
trotter: ” Za one koji imaju više paketa, više rezanja nikako nije dobro. Na veći br paketa me baš briga koja će cijena biti po dionici, važno je jedino da je što više love plasirano. Što nam vrijedi što će biti veći postotni rast u slućaju da bude početna cijena dionice nešto niža, ako se to ostvari na maloj kolićini novaca??? Radje manji rast na većoj kolićini x broj paketa i super… ” pa valjda je logično da cijena bude što manja, a više buš zaradio !!!!!!! ???
Probajte napravit računicu za 5 paketa ili više, ako je manja cijena dionice više će se rezati paketi. Sada, u skladu s time shvatite, da ako vam više srežu pakete, tj. na manjoj kolićini novaca, makar vam i bila veća zarada zbog smanjene početne cijene dionice, neće biti ni blizu onoj na kojoj bi imali na manje srezanim paketima (ali s manjim postotnim rastom, zbog veće početne cijene dionice). Važna je apsolutna zarada, a ne relativna u %.
SDA je, u cilju poboljšanja kvalitete usluge za investitore, dodatno povećala tehničke kapacitete te implementirala još jedan kontaktni centar na kojem je moguće izvršiti samo operacije registracije vlasničke pozicije te deregistracije vlasničke pozicije.
Novi kontaktni centar ima broj 4607-444.
Probajte napravit računicu za 5 paketa ili više, ako je manja cijena
dionice više će se rezati paketi. Sada, u skladu s time shvatite, da
ako vam više srežu pakete, tj. na manjoj kolićini novaca, makar vam i
bila veća zarada zbog smanjene početne cijene dionice, neće biti ni
blizu onoj na kojoj bi imali na manje srezanim paketima (ali s manjim
postotnim rastom, zbog veće početne cijene dionice). Važna je apsolutna
zarada, a ne relativna u %.
Uz dužno poštovanje moram primijetiti da veću glupost još nisam pročitao.
Kolega mreich, moram priznati da me vaš post jako zaitrigirao. Kako sam gotov s poslom, evo ću navečer napraviti jednu simulaciju na vašu temu.
Da li biste bili ljubazni potkrijepiti vašu tvrdnju konkretnim izračunom.
Unaprijed hvala!
slatka: ” trotter: ” Za one koji imaju više paketa, više rezanja nikako nije dobro. Na veći br paketa me baš briga koja će cijena biti po dionici, važno je jedino da je što više love plasirano. Što nam vrijedi što će biti veći postotni rast u slućaju da bude početna cijena dionice nešto niža, ako se to ostvari na maloj kolićini novaca??? Radje manji rast na većoj kolićini x broj paketa i super… ” pa valjda je logično da cijena bude što manja, a više buš zaradio !!!!!!! ??? ” Probajte napravit računicu za 5 paketa ili više, ako je manja cijena dionice više će se rezati paketi. Sada, u skladu s time shvatite, da ako vam više srežu pakete, tj. na manjoj kolićini novaca, makar vam i bila veća zarada zbog smanjene početne cijene dionice, neće biti ni blizu onoj na kojoj bi imali na manje srezanim paketima (ali s manjim postotnim rastom, zbog veće početne cijene dionice). Važna je apsolutna zarada, a ne relativna u %.
Šta je tebi trotter, pa valjda je bolje kupiti što jeftinije isti broj dionica ,po mogućnosti po 1 kunu pa neka mi vrate 37900 kn. Zaradu ne gledam u postotku nego u broju kuna. Daj molim te saberi se!
Odbijen zahtjev Potrošača za zabranom prikupljanja ponuda za dionice HT-a
Zagrebački Općinski sud odbio je u četvrtak kao neosnovan zahtjev za privremenom zabranom prikupljanja javnih ponuda za kupnju redovnih dionica HT-a koju je zatražila udruga Potrošač, doznaje se od glasnogovornika suda Ivice Veselića. Društvo Potrošač tražilo je sudsku zabranu prikupljanja ponuda, smatrajući da u prospektu za uvrštenje dionica HT-a na burzu nije uvršten podatak o sudskom sporu koji bi mogao utjecati na konačnu cijenu dionica. Sud, pak, smatra da ta udruga nije aktivno legitimirana za podnošenje prijedloga…
veliš nisu sutkinji sinoć pokucali dečki iz POE i SOE…i objasnili zašto ne bi bilo dobro da se prijedlog prihvati.
Uz dužno poštovanje moram primijetiti da veću glupost još nisam pročitao.
Morat cu excell napravit kako bih obranio svoj integritet, ali ne sada nego kad dodjem s posla doma, ali možda me uvaženi kolega fazan preduhitri…
Ljudi moji!Znanci,neznanci,profesionalni dioničari,amateri i totalni dibidusi!Još je samo osam sati ostalo do zadnjeg trena uplata,te kalkuliranja je li uplatilo,100,200 ili 300 tisuća ljudi!Ispisali smo o tome desetke stranica na ovom našem forumu,ali istinu nisamo saznali.Sutra ćemo je konačno i znati!No,jedno je sigurno:fala Bogu da završava ova upisna groznica,jer je nacija totalno poludila i više nitko nije normalan.A mislim da nam je svima skupa i dosadio ovaj upisni rok,jer ovih 10 dana nikako da prođe.No,sada se bliži kraj,pa kom obojci,kom opanci!Nazad više nema!Čestitam svim upisanima,a sada neka nam nebo pomogne!!![smiley1]