HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 06:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kolega fazan, a vanjski institucionalni igrači ne budu odigrali svoje poslije 5.10?

Hell is Empty and all the Devils are Here

T-HT ulazi u utrku za kupnju 49,13% TELEKOMA SLOVENIJE!

T-HT ide u utrku za Telekom Slovenije = Širenje u regiji i okrupnjavanje kao regionalni nositelj.

Pričao sam o tome prije dva mjeseca i niste me ozbiljno shvatili. Pametne glave i dalje šire pesimizam.
Predviđanje – prvi dan 20% – drugi dan 20% – tjedno 70% rast t-ht-a.

Pozdrav.

feel free to ask me the secret of life

Više – http://www.poslovni.hr/55202.aspx

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

svojedobno je jedan od forumaša (nisam siguran je li riječ o ovom forumu) spomenuo na osnovi “inside” informacija iz TCom-a, kako će posljednjim danima ponude te vremenski prostor pred prodaju biti obilježen aktivnostima koje bi “navodno” trebale negativno utjecati na tržišnu cijenu, dvije od spomenutih stvari su za sada aktivne:
1. transparentije informacije o potraživanju članova udruge Potrošač od “par ” milijardi kuna što TCom nije nigdje evidentirao (vjerojatno smatra tužbe neosnovanim)
2. friška odluka skupštine grada Zagreba koji DTK definiraju kao djelatnost od gradskog značaja, nisam siguran kako se ovime određuje i vlasništvo (za što bi trebale biti valjda nadležne pravne institucije) ..

svakako je indikativno kako se dvije aktivnosti poklapaju sa skupljanjem ponuda i periodom pred prodaju
Salut

beholder, 27.09.2007. u 11:09

ovim dionica dobiva i svoju razvojnu dimenziju….[smiley2]

fazan, 27.09.2007. u 11:26
ovim dionica dobiva i svoju razvojnu dimenziju….[smiley2]

I manju dividendu?

Nego, hoće li mi netko reći koliki postotak dobivaju institucionalni ulagači?

I love the Smell of Profits in the Morning

Koliko ja znam

32,5% – 25% za građane = 7,5% za institucionalne igrače

La vita e bella!

Koliko ja znam 32,5% – 25% za građane = 7,5% za institucionalne igrače

Ajde pročitaj što sam ja napisao par stranica unazad. I koliko dobiva JPMG? Od koga se oduzima njegov postotak?

I love the Smell of Profits in the Morning

Iz ovoga što sam izračunao, ispada da fondovi i nisu baš toliko puni gotovine, poglavito mirovinci.

Podatke sam vadio s HANFINE stranice.

Ma nije ti toliko problem sam cash, imajo oni recimo obveznica i imovine vani koje mogu prodavat ako bas zele uci u HT. Problem je u ogranicenjima fondova u ulaganje u jednu dionicu. Mislim da je to 10%. Negdje sam procitao da svi hrv. fondovi mogu ulozit max 3.5 mlrd kn u HT (i mirovinski i ostali). Ne znam vise gdje i da li je tocno.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Da, cini mi se da je to tocno.

Ako mirovinci mogu 10% (prije 5%), to je oko 1,7 milijardi KN (gle cuda, imaju 1,6 na racunu 🙂 ).
Dionicki i mjesoviti 23 milijarde imovine, dakle 2,3 potencijalno u HT.

Skupa, 4 milijarde potencijalne potraznje. Na to ce se valjda nadovezati strani fondovi…

Ma nije ti toliko problem sam cash, imajo oni recimo obveznica i imovine vani koje mogu prodavat ako bas zele uci u HT. Problem je u ogranicenjima fondova u ulaganje u jednu dionicu. Mislim da je to 10%. Negdje sam procitao da svi hrv. fondovi mogu ulozit max 3.5 mlrd kn u HT (i mirovinski i ostali). Ne znam vise gdje i da li je tocno.

nije li onda proturječno da se godinama žale da je tržište plitko i da nemaju kud uložiti novce i da im treba svježih izdanja, a sad kad dođe jedno veliko ssvježe izdanje onda ispadne da nemaju love za uložit?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Da, cini mi se da je to tocno. Ako mirovinci mogu 10% (prije 5%), to je oko 1,7 milijardi KN (gle cuda, imaju 1,6 na racunu 🙂 ). Dionicki i mjesoviti 23 milijarde imovine, dakle 2,3 potencijalno u HT. Skupa, 4 milijarde potencijalne potraznje. Na to ce se valjda nadovezati strani fondovi…

Kako je netko nekada rekao:
Tame gdje se vrte milijarde, biti će koji miljonček i za mene! [smiley2]

La vita e bella!

New Report

Close