HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 01:35
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

CROS?

Heaven or Las Vegas

CROS?

To ne može putem IPO.

Inicijalna javna ponuda (IPO)

Inicijalna javna ponuda (IPO) je prva prodaja dionica privatne kompanije omogućena javnosti. IPO-i su obično male i mlade kompanije koje traže kapital za širenje te veće kompanije koje žele da se njihove dionice nađu na burzama.

U IPO-u, izdavatelj prima pomoć od pokroviteljske tvrtke, koja pomaže u odlučivanju primanja vrste sigurnosti te najbolje moguće cijene s kojom treba izaći na burzu.

IPO je poznat i kao “javna ponuda”.

IPO-i su rizična investicija. Za individualnog investitora, teško je predvidjeti koju će cijenu dionica imati početnog dana i u bliskoj budućnosti, jer nema nikakvih podataka o prošlom kretanju cijena da bi se analizirala kompanija. Također, većina IPO-a su kompanije i tvrtke koje prolaze kroz tranzicijski rastući period i one kao takve cijena njihovih dionica je prilično nesigurna.

No respect

Kaptol: Kupnja dionica HT-a nije grijeh

ZAGREB – Kupnja dionica HT-a dobila je danas i “crkveni blagoslov”. Posljednji broj Glasa Koncila uvija ga u odgovor na pitanje “vjerne čitateljice” je li moralno ulagati u dionice i kaže da – jest. Čitateljica je primijetila kako je u našoj zemlji “zavladalo totalno ludilo za tim”.

Glas Koncila se poziva na socijalni nauk Crkve, tvrdeći kako Crkva na takva ulaganja “ne gleda u negativnom svjetlu, no istodobno upozorava da se sve mora odvijati u okviru zakona”.

Tumači se kako je “ekonomska inicijativa izraz ljudske inteligencije i potreba da se na čovjekove potrebe odgovori na kreativan i suradnički način”. (D. P.)

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Janaf gospodo,Janaf….

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Duser: ” CROS? ” To ne može putem IPO. —

Može SPO-Secundary public offer

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

To ne može putem IPO.

Ma ne, danas je Sanader najavio da će biti citiram i Inicijalnih i sekundarnih javnih ponuda možda još do izbora, vidjećemo na kaj se bude odlučil………….

SLK:

Duser: ” CROS? ” To ne može putem IPO. — ”
Može SPO-Secundary public offer

Onda je CROS definitivno među prvim kandidatima. PTKM? [smiley2]

No respect

mmstanic: ” SLK: ” Duser: ” CROS? ” To ne može putem IPO. — ” Može SPO-Secundary public offer ” Onda je CROS definitivno među prvim kandidatima. PTKM? [smiley2]

Što bi se dogodilo sa cijenom tih dionica na burzi. Budući da se sa njima već trguje.
i da li bi postojeći dioničari bili nagrađeni ili oštećeni u ovm slučaju.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Što bi se dogodilo sa cijenom tih dionica na burzi. Budući da se sa njima već trguje.
i da li bi postojeći dioničari bili nagrađeni ili oštećeni u ovm slučaju.

To se i ja pitam. Običaj je da se takvi paketi prodaju u komadu jednom kupcu, te se dogovori određena cijena.

Po meni, SPO može donijeti uglavnom loše postojećim dioničarima. [smiley10]

Dakle: imamo dionice na tržištu koje imaju svoju cijenu. Ako bi smo htjeli izbaciti na tržište još 30-40-50% te iste firme, onda bi zbog privlačenja interesa kupaca morali skinuti cijenu, tj, davati diskont.

Što to govori postojećim dioničarima: cijena moje dionice ide dolje, jer ju diskont ruši. Osim toga, pojavljuje se abnormalni free float.

Ogledni primjeri: najava prodaje dionica INA-e radnicima, DDJH i branitelji…

Ne znam…

No respect

SLK: ” mmstanic: ” SLK: ” Duser: ” CROS? ” To ne može putem IPO. — ” Može SPO-Secundary public offer ” Onda je CROS definitivno među prvim kandidatima. PTKM? [smiley2] ” Što bi se dogodilo sa cijenom tih dionica na burzi. Budući da se sa njima već trguje. i da li bi postojeći dioničari bili nagrađeni ili oštećeni u ovm slučaju.

Oštećeni…sve ovisi kako bi se izveo SPO,misli da to ne bi bilo dobro za postojeće dioničare…

E pa sad mi nešto jasno! Pogledajte ovo:

HINA

25.09.07. 18:08:01 Najava – Gospodarstvo – za srijedu, 26. rujna
ZAGREB – Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) održat će sjednicu na kojoj će biti riječi o tekućim privatizacijskim pitanjima. (14,30 sati, HFP, Ivana lučića 6)

26.09.07. 14:36:00 Obavijest redakcijama: otkazana sjednica Upravnog odbora HFP-a
ZAGREB, 26. rujna 2007. (Hina) – Hrvatski fond za privatizaciju poslijepodne je izvijestio da se otkazuje za danas najavljena sjednica Upravnog odbora HFP-a, te sjednicu Upravnog odbora najavio za sutra.

Sjednica Upravnog odbora HFP-a, najavljena za danas, u 14,30 sati, otkazana je zbog obveza članova tog odbora vezanih uz današnju sjednicu Hrvatskog sabora, navodi se u obavijesti glasnogovornika HFP-a Vedrana Kukavice.

Sjednica Upravnog odbora HFP-a bit će održana sutra, 27. rujna u 12 sati u zgradi Vlade, navodi se u obavijesti.

26.09.07. 17:14:00 Najava – Gospodarstvo – za četvrtak, 27. rujna
ZAGREB – Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) održat će sjednicu na kojoj će biti riječi o tekućim privatizacijskim pitanjima. (12,00 sati, Vlada, Trg Svetog Marka 2)

Sanader se ne šali sa još jednim IPO!

Sjednica premještena iz zgrade HFP u zgradu Vlade.

Pa taman. Do izbora bi ionako zaboravili T-HT[smiley2] Ovako sa lovom i zaradom T-HT-a još uletimo u jedan IPO sredinom 11. mjeseca[smiley2]

Only God, Muammar and Libya!

Po meni, SPO može donijeti uglavnom loše postojećim dioničarima.

A kaj onda Sanader priča i o SPO-u……………..a ja sam mislil da se on kuži u te stvari !
Pa kak on onda nakon ev. SPO-a misli dobit zadovoljne glasače ?

New Report

Close