Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,89 | 50.132 | 1,397 | 35,90 | 36,00 | -0,28% |
Znam, uvijek mogu uzeti malo duzi repo ugovor.
Uopce nema problema da li ce biti casha.
Jel u tih 32.5% ukljuceno i onih 10% nagradnih dionica koje se dobiju ako se drzi godinu dana ?
Mislim da je.
Po meni bi tih 10% trebalo odbiti odnosno one moraju biti rezervirane za tu svrhu.
To znači da od 25% sto ide građanima, građanima se djeli u biti 22.5%, a 2.5% se stavlja na stranu u tu svrhu.
ovo je svakako dobra stvar sto ce fondovi dobiti 7.5%..a najmanje ce dokupiti na sec. trzistu jos toliko…kao i nama tako i njima, pa i bankama a najvise vladi je u interesu da tht ide gore…tu su najaci igraci ukljucenu u igru i jednostavno se nemoze izgubiti ili ti nesmije…pa zamislite da cijena padne recimo 50%..istina mi cemo izgubiti 19tis kuna…ali banke odnosno fondovi i sva zivotna osiguranja iz kojih se novac vadio sada van da bi se ulozio u tht, ce izgubiti dvije milijarde, bar…
Znam, uvijek mogu uzeti malo duzi repo ugovor. Uopce nema problema da li ce biti casha.
Reći ću ti ja kako će doći do novca.
S dionicama iz IPO-a, vršit će pritisak na prodaju, povremeno prodavati.
Isprovocirat će slabe ruke(kojih će u ovoj dionici biti nezapamćen broj) i ponovno kupovati na nižim razinama.
Ova će dionica nakon izbora biti goli shit za male ulagače.
Oko 3 milijarde
A u IPO-u će već potrošiti blizu 2m kn. Za nas im ostaje samo 1m kn. [smiley1]
A imamo 6 milijardi kuna. Di ćemo s onih 5 preostalih
Jedan dio ću ja otkupiti na 200. Ali to je zanemarivo.
Slatka!…
prosli tjedan mi je dosla bakica u banku (radim u banci) i rekla da bi oročila u HT
sve jasno
Treba čekati da ova ludnica prođe. Ja ću čekati godinu dana, uzeti jednu dividendu i 10% od države i tek onda početi razmišljati o prodaji. Do tada, vi se slobodno liparite na asku.[smiley2]
Pozdrav
Treba čekati da ova ludnica prođe. Ja ću čekati godinu dana, uzeti jednu dividendu i 10% od države i tek onda početi razmišljati o prodaji. Do tada, vi se slobodno liparite na asku.[smiley2] Pozdrav
Baš mi je drago što nisam jedini koji tako razmišlja. Inače, nisam upisao svih 38000, a u redu u kojem sam jutros čekao (10ak minuta) naletjeh i na neke prijatelje. I oni također kažu da ne uzimaju cijele pakete. Vjerujem da će biti mnogo takvih.
Malo matematike.
Konačno znamo da nam ide 25 %.
Isto tako vidi se – ako je do danas i bilo nedoumica – da će odziv biti sigurno viši od 150.000.
Prilažem izračun veličine paketa , broja dionica u njemu i potencijalne zarade pri izlazu od 350 i 400 kn u tri karakteristične cijene unutar ulaznog raspona cijene , a za odziv od 150 – 300 Kt.
Ako cijena bude u gornjem dijelu raspona , a uz gotovo sigurno rezanje , apsolutna zarada za one koji su ušli u kredite bit’ će vrlo mršava ili nikakva.
Zbog toga , a i zbog činjenice da je lova za penzionere ,rodilje ,tunele,poslovne zone…..već spremljena nadam se da će DrIvo kao pravi demokršćanin dobiti “glas odozgo” i odrediti cijenu u donjem dijelu raspona , jer bi tada (potencijalna) zarada bila ipak dovoljna za pokriće troškova kredita.