Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
blueman: ” HT na ATM-u. KATASTROFA. NAlozi ce se vidjeti od 09.00 te ce se vec formirati ponuda i potraznja tako da moze biti lose ako mislite neznam koliko uhvatiti. Sindrom MGMA se sigurno nece dogoditi. Sto kad vam u 09.15 netko veliki stavi 100,000 komada na 450. Pitanje je da li ce ga tko pokupiti a mali ce se sigurno lipariti i spustati ponudu nize. U svakom slucaju ovo je lose.. ” Da se ne bi najveći zicer pretvorio u najveću katastrofu. Ako još niste platili, još uvijek možete odustati od ponude. Nema brze i sigurne zarade. Sve za sobom vuće i određene rizike. Toga naviše trebaju biti svjesni novi dioničari koji još nisu imali prilike popušiti na burzi i koji 100% ušteđevine trpaju u HT. A takvih sam ovih dana susreo popriličan broj. Diverzifikacija je obavezna. Ako HT okine 20% meni svejedno, “a što ćete vi”???
Kupovati
[smiley2]
Otići 20% u minus neće, ali 10% u plus, to je već vrlo izgledno. E sad, gospodsa koja dižu kredite i plaćaju ih 20%, neka si prave računice. Moglo bi biti i panike, ako ne krene onako kako je ulica zamislila.
Je li mi netko može odgovoriti; ako dam ponudu npr. 280 kn. koja recimo bude niža od vladine prodajne npr. 300 kn. Hoću li ipak dobiti paket po toj višoj cijeni, ili neću dobiti ništa? Hvala
Je li mi netko može odgovoriti; ako dam ponudu npr. 280 kn. koja recimo bude niža od vladine prodajne npr. 300 kn. Hoću li ipak dobiti paket po toj višoj cijeni, ili neću dobiti ništa? Hvala
Ako izvršiš upis za IPO dobiti ćeš po cijeni koju je vlada usvojila……….. pozdrav[smiley2]
” Da se ne bi najveći zicer pretvorio u najveću katastrofu. Ako još niste platili, još uvijek možete odustati od ponude. Nema brze i sigurne zarade. Sve za sobom vuće i određene rizike. Toga naviše trebaju biti svjesni novi dioničari koji još nisu imali prilike popušiti na burzi i koji 100% ušteđevine trpaju u HT. A takvih sam ovih dana susreo popriličan broj. Diverzifikacija je obavezna. Ako HT okine 20% meni svejedno, “a što ćete vi”???
[/quote]
Ja cu u tom slucaju probati nesto dokupiti!!
Nisam gledao TV, ali ako je istina da će konaćni broj dionica ponuđenih na IPOu biti 32,5% to zanći da će pri sljedećim cijenama biti ovoliko paketa:
Izgleda da Vlada sada igra na sigurno. [smiley2]
Ovo podizanje količine dionica u IPO-u uvelike mijenja uvjete i moja očekivanja.
Vlada je u svom NEZNANJU, još jednom učinila grešku u koracima, ili prevarila male ulagače.
Osiguranjem dionica za fondovsku industriju, di će oni uspjeti sprašiti cca 2 milijarde kuna, uvelike mjenja potražnu stranu od 5. listopada kada se dionice nađu na tržištu.
To je katastrofa i apsolutno protuzakonito mjenjanje uvjeta IPO-a.
Odustajem od uplata svojih paketa za sada.
Jedina nada za cijenu dionica je ako se Smranader dogovorio da pred izbore drže cijenu na višoj razini.
Usluga za uslugu.
P.S. Možda i shvate da su napravili grešku u koracima pa cijenu dionice spuste na 250 kuna u IPO-u.
Ako je dogovoer pao to je za zatvor doživotni, ako nije iskopao si je jamu u koju će na kraju sam upasti. Izgubiti izbore.
KOliko vidim vlada opet nije postovala ono sto je prije najavila ,a to je da građani kupuju dokle ima a 3% ide za stabilizaciju!Sad odjednom skroz druga prica,nisu prosirili paket za građane(samo bijednih 2%)vec sa fondove na sigurni 7,5%!!Ako budu rezali pakete znaci da su opet građane izigrali danom rijecju sto se tice privatizacije HT-a!
A moze znaciti i nesto drugo,a to je da vlada zna koliko je upisanih i koliko ce ih otprilike biti pa vide da građani sa ovim paketom od 25% su zadovoljeni i nema rezanja,a sad su isli da zadovolje fondove jer nisu predvidjeli tu situaciju da ce u prvom slucaju građani pokupovati sve ,vec su mislili da ce fondovima ostati bar 10%,ovako im oni osiguravaju 7,5%!
Ovakvim potezima i neznanjem sjebat će cijelo tržište kapitala više nego Jurčić sa svojim blebetanjima o porezu na kapitalnu dobit.
Ne bih se slozio sa vama.
THT vrijedi oko 400-415. (po meni).
2 milijarde za fondove.
To nije puno i predvidjam:
1. fondovi okrenu par repo ugovora te se zaduze za cca. 500 mil. KN
2. Taj cah trpaju na 450 u THT i prosjecna im je jos uvijek ispod fer vrijednosti od 400KN.
3. Zatvaraju repo ugovor sa depozitima koje takodjer drze.
-Da sam je fond manager to bi radio. Promijenila bi mi se struktura portfelja sa vise dionica i manje depozita (kada zatvorim repo) ali bi nove uplate koje bi mi stizale lupao u depozite a ne na burzu sto je moguce.
2 milijarde za velike fondove nije puno jer su puni depozita na kje mogu okrenuti repo ugovore.
Comments?
Jao, što se svi prave pametni, pa da ne ispadnu glupi kod sudjelovanja u IPO-u, ako cijena padne, oni će nadokupiti. Nadokupiti ćete vi da nekažem šta, kad ste svu lovu ulupali u HT (čast izuzecima).
Nisam gledao TV, ali ako je istina da će konaćni broj dionica ponuđenih na IPOu biti 32,5% to zanći da će pri sljedećim cijenama biti ovoliko paketa: Izgleda da Vlada sada igra na sigurno. [smiley2]
Krivo si racunao posto vlada ostavlja fondovima sigurnih 7,5%,onda gradjani raspolazu sa 25%!!