HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 10:06
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,48
71.727
1,864
38,40
38,70
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

U Businessu pišu gluposti. Sada sam provjerio uplate preko e-zabe do 13 h su isti dan na računu primatelja.

Business:Naime – da bi ponuda bila valjana novac mora sjesti do 23:59 sati zadnjeg dana ponude – 27. rujna, a uplaćuje li se to preko neke druge banke – neovisno o tome radi li se to u poslovnici ili preko interneta – uplata se mora obaviti dva dana prije tog roka, znači 25. rujna.

Šta??? Dva dana prije platiti? A ja se spremam zadnji dan preko Podravske.[smiley3]

Ako netko zna molim odgovor : Kojeg datuma vlada određiva konačnu cijenu dionice i kada će te dionice biti upisane na SDA? Hvala

darko09: ” U Businessu pišu gluposti. Sada sam provjerio uplate preko e-zabe do 13 h su isti dan na računu primatelja. Business:Naime – da bi ponuda bila valjana novac mora sjesti do 23:59 sati zadnjeg dana ponude – 27. rujna, a uplaćuje li se to preko neke druge banke – neovisno o tome radi li se to u poslovnici ili preko interneta – uplata se mora obaviti dva dana prije tog roka, znači 25. rujna. ” Šta??? Dva dana prije platiti? A ja se spremam zadnji dan preko Podravske.[smiley3]

ja sam provjerio PBZ. Uplate izvršene do 14h isti dan šalju na račun korisnika a nakon 14 sati sutradan. Također treba provjeriti koliko banka kod koje korisnik ima račun zadržava sredstva. Ovo znači da bih bio siguran da uplatu treba izvršiti najkasnije 25.09.

Kod Ine sam uplatio zadnji dan u 17 sati preko Fine. I nisam opće čuo za slučaj da nekome nije bila prihvaćena ponuda ako je uplatio zadnji dan i zadnji sat preko bilo koje banke. Vi jeste?

HT na ATM-u.
KATASTROFA.

NAlozi ce se vidjeti od 09.00 te ce se vec formirati ponuda i potraznja tako da moze biti lose ako mislite neznam koliko uhvatiti.

Sindrom MGMA se sigurno nece dogoditi.

Sto kad vam u 09.15 netko veliki stavi 100,000 komada na 450.
Pitanje je da li ce ga tko pokupiti a mali ce se sigurno lipariti i spustati ponudu nize.

U svakom slucaju ovo je lose..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

T-HTu je osiguran daljnji rast, a ne samo priv dan ili prvih par sati.

…za uplate su meni rekli;
u Fini, Erste ili HPB do zadnje sekunde, a za uplate u npr. ZABI do 13:00h 27.09.2007.

Nemojmo zaboraviti činjenicu da neće svi ni uplatiti paket za koji su se odlučili recimo u prošli ponedjeljak ili utorak, pogotovo sada kad vide da neće baš tako lako zaraditit milione na “dijonicama”. Kao ni činjenicu da brdo penzića nema baš 38.000 nego maximalno 10.000 ili 15.000. A ni činjenicu da Sanader baš ne smije dopustiti da narod “legne” na jednom od najvećih događaja njegove Vlade, i to dva mjeseca prije izbora…

(tješim se da ću ipak dobiti svoj cijeli paket…….. [smiley10][smiley10][smiley11])

[color=blue]..... bolje biti malo glup nego malo pametan.....[/color]

Evo, maloprije bilo u vijestima o proširenju ponude za čak 9,5%. To su dodatne 2-2,5 milijarde, e sad vjerujem da toliko para ipak nećemo upisati, znači biti će za svih [smiley2]

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

vlada povećala paket dionica na 32,5% [smiley2]

dan je pametniji od noći

a jesu digli paket, svaka čast…
s 20-23, recimo da je 23%
na 25%
pa normalno da neće biti dosta za sve da prođe po 38.000, kad ostatak od 7.5% ide fondovima[smiley6]

Poruka brokerima, nećete dobiti moj HT nikada, možda od mojih unuka

Vlada odlučila – u IPO ide 32,5 posto dionica HT-a

Nada Starijaš Al Issa
24.09.2007 09:52
Pročitaj komentare(0)

Vlada će paket inicijalne javne ponude dionica HT-a s 23 posto povećati na 32,5 posto, izjavio je premijer Ivo Sanader, naglašavajući da će od toga 25 posto dionica biti osigurano za hrvatske građane, dok će ostatak dobiti institucionalni ulagači, čije je – kako je rekao potpredsjednik Vlade Damir Polančec – sudjelovanje bitno zbog stabilizacije cijena.
Polančec je još jednom podsjetio da će se nakon godinu dana na svakih 10 dionica dobiti jedna besplatno ako se prije toga njima ne bude trgovalo. Premijer Sanader još jednom je ponovio da Vlada želi – kao i u slučaju Ine – i ovu prodaju dionica HT-a provesti na najtransparentniji mogući način, naglašavajući još jednom da se za povećanje postotka IPO-a odlučila zbog velikog intresa građana, te da je stoga Vladin tim pod vodstvom potpredsjednika Polančeca preko vikenda pripremio danas prihvaćenu odluku.

I Sanader i Polančec naglasili su da je sve usuglašeno sa svim pravnim svjetnicima, HT-om i Deutsche Telekomom kao većinskim vlasnikom.
Sada slijede izmjene i dopune prospekta IPO-a koji će već danas biti upućen u Hanfu i nezavisnom regulatoru u Londonu. Polančec se nada da će Hanfa već danas donijeti stav o izmjenama koji će tada već biti dostupni ulagačima.
Sanader se još jednom osvrnuo i na rasprave o uvođenju poreza na kapitalnu dobit naglašavajući da bi oni koji to predlažu željeli oporezovati i zaradu na dionicama, što njegova Vlada neće dopustiti, pa je u vezi s tim izrazio zadovoljstvo što su oni koji predlažu uvođenje poreza na kapitalnu dobit već tu granicu pomakli na 50.000 kuna, dok su ranije namjeravali oporezivati sve iznose.
Sanader je podsjetio i na četiri obvezujuća mirovinska fonda s milijun i 350 tisuća članova, te još osamdesetak investicijskih fondova s oko 150.000 ljudi koji ulažu u fondove, stoga je Sanader nekoliko puta ponovio da u trenutku kad stvaramo financijsko tržištwe se nikako ne bi smjelo uvoditi porez na zaradu od dionica, podsjetivši da Vlada nikome ne sugerira niti da kupuje niti da ne kupuje dionice, već da samo osigurava uvjete za transparentnu kupnju dionica.
Vlada je odlučila da će i pomorci moći ispuniti ponudu za kupnju dionica na svojim brodovima, a ponudu će ovjeravati kapetan broda.

HT na ATM-u. KATASTROFA. NAlozi ce se vidjeti od 09.00 te ce se vec formirati ponuda i potraznja tako da moze biti lose ako mislite neznam koliko uhvatiti. Sindrom MGMA se sigurno nece dogoditi. Sto kad vam u 09.15 netko veliki stavi 100,000 komada na 450. Pitanje je da li ce ga tko pokupiti a mali ce se sigurno lipariti i spustati ponudu nize. U svakom slucaju ovo je lose..

Da se ne bi najveći zicer pretvorio u najveću katastrofu. Ako još niste platili, još uvijek možete odustati od ponude. Nema brze i sigurne zarade. Sve za sobom vuće i određene rizike. Toga naviše trebaju biti svjesni novi dioničari koji još nisu imali prilike popušiti na burzi i koji 100% ušteđevine trpaju u HT. A takvih sam ovih dana susreo popriličan broj. Diverzifikacija je obavezna. Ako HT okine 20% meni svejedno, “a što ćete vi”???

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

New Report

Close