Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Slazem se EDO…Sanader je preveliki narcis da bi dopustio da prvi dan zakljucna cijena bude losija nego na INA ili MGMA[smiley2]
edo: ” NE PRODAVAJTE HT ISPOD 500 KN, NEMOJTE SE ZADOVOLJIT SA MANJOM CIJENOM , KAJAT ĆE TE SE!!!! ” ja se nipošto nebih kajao kada bi dionicu platio 300 a prodao je 500 kunića
Pitat ću te kroz određeni period kad budeš gledao ht na 600-700 kn dali se kaješ i dali ti je muka???[smiley1]
Registracijom kod nasih brokerskih kuca (HITA, PBZinvestitir) dobija se mogucnost trgovine vrijednosnim papirima na ZSE, koji je nacin doci u stanje da trgujes online na ostalim burzama u svijetu, npr. LSE?
Svatko treba donijeti odluku na temelju prospekta a ne nekakovih vradžbina……….jer put u pakao je popločan dobrim namjerama[smiley2]
NE PRODAVAJTE HT ISPOD 500 KN, NEMOJTE SE ZADOVOLJIT SA MANJOM CIJENOM , KAJAT ĆE TE SE!!!!
To su i savjeti brokera
Molim uvažene kolege odgovor na pitanje koje je bilo već postavljeno čini mi se početkom tjedna, ali kako nisam cijeli tjedan mogao biti online, propustio sam odgovor, a u međuvremenu se nakupilo mislim da skoro 100 stranica, a nažalost nemam vremena toliko pretraživati. Da li je dozvoljeno vršiti uplate paketa za više raznh osoba putem svog on.line bankarstva budući se tada moje ime pojavljuje kao ime uplatitelja ili ne. Znam da je bila neka debata oko toga ali ne znam da li se došlo do nekog usuglašavanja mišljenja. Hvala unaprijed na odgovoru.
Kratko i jasno “možeš” , tvoje ime se pojavljuje kao nalogodavac, što nije bitno, a bitno je ime na koga uplaćuješ tj. “platitelj”, te ostale stvari poziv na broj itd….
veki_ds: ” a odakle ti to edo? ” Pa stavi na papir sve dosadašnje računice uporedi to sa svim telekomunikacijskim tvrtkama u okruženju i na to dodaj psajko-faktor-HR-euforije(10-20%) i znaćeš otkud mi to!!!
par excelance SLO telecom [smiley1]
NE PRODAVAJTE HT ISPOD 500 KN, NEMOJTE SE ZADOVOLJIT SA MANJOM CIJENOM , KAJAT ĆE TE SE!!!!
Nema šanse da prodam prvi dan, ni mjesec, kupljene pakete, ali sigurno ću kupiti na burzi dok je još jeftino.
Cijene dionice HT.
– neozbiljno je sada tu nabacivati cijene bez komentara zašto.
– dionica HT će prije svega biti dividendna dionica.
– i ta dividenda će određivati samu cijenu dionice.
– a sad lijepo uzmite u ruke prospekt HT i na posao, probajte izračunati dividendni prinos dionice na cijeni 300kn.
– st. 38 prospekta.
– dividende
– 2004…….. 22.35kn isplaćena izvanredna dividenda.
– 2005……… 9.93kn
– 2006……… 2.53kn
– 13.rujna 2007 posebna dividenda kojom su ispraznili kasicu prasicu, 2.410.000.000kn.
– e sad ako bi dividendana politika bila 50% isplate neto dobiti,
– to bi po nekim mojim računicama bilo 12kn godišnje, kad bi isplatili sve onda 24kn u što čisto sumnjam.
– e sad ako kupimo dionicu na 300kn, dividendni prinos 4%, 12kn.
– rast cijene np. 600kn, nam sada smanjuje dividendni prinos na samo 2%.
– molim uvažene forumaše neka isprave ove moje računice koje sam onako na brzinu i izračunala.
– i jako me interesira i Vaše mišljenje kolika bi mogla biti dividenda u budućnosti.
Pozdrav !
Pazite na najezdu Janeza…..
Slovenci nošeni vlastitim dobrim iskustvom hrle po dionice T-HT-a
Nije slučajnost da Slovenci posljednjih dana u svojim novinama pišu o T-HT-u i savjetuju svoje građane na koji način doći do njegovih dionica. Naime, Telekom Slovenije povećao se od početka godine više od 50 posto pa Slovenci, nošeni tim iskustvom, hrle po moguću dobru zaradu preko granice
Uspoređujući ga s Hrvatskim Telekomom, tržišna kapitalizacija Telekoma Slovenije danas je 2,9 milijardi eura, a HT-a će biti otprilike 3,5 milijardi eura. Telekomom Slovenije trguje se uz višekratnik 28 njegove jednogodišnje zarade, a HT će se prodavati uz višekratnik 12. Lako je napraviti usporedbu i prema ostalim pokazateljima i zaključiti da su Slovenci, nošeni pozitivnim iskustvom s domaćim telekomom, s pravom zainteresirani za kompaniju koja u Republici Hrvatskoj ostvaruje najveću dodanu vrijednost i najveću neto dobit.
Još se može naći uspješnih telekom priča u okruženju: primjerice, ona o ruskom Rostelecomu, koji je porastao 35 posto i danas ima tržišnu kapitalizaciju od 5,7 milijardi eura, ali ima i onih poput Magyar Telekoma, koji je od početka godine izgubio sedam posto vrijednosti, ili Telekoma Austrije, s 12 posto gubitka. Na koju će se stranu svrstati HT, vidjet ćemo nakon godinu dana. (Ivana Bergam)
NE PRODAVAJTE HT ISPOD 500 KN,
NEMOJTE SE ZADOVOLJIT SA MANJOM CIJENOM , KAJAT ĆE TE SE!!!!
Hi, hi, 500, da je Hackela tu sa nama on bi sigurno rekao 600-700 ovako samo 500.
Šteta da ga nema više pa da podijeli ovu euforiju sa svekolikim pučanstvom, penzićima, studentima, kumicama s placa, kladioničarima iz birca i ostalim likovima iz bajke koji su namirisali brzu i laku zaradu. Nitko od njih ne razmišlja o gubitku. Svi se vide kao potencijalni pobjednici, bogati građani. Uopće se ne pitaju a tko će kupiti moju dionicu po 500 ili 600 kn. Da li to vrijedi zaista toliko. Da li fundamenti, poslovanje i budući razvoj ogvovaraju toj cijeni ili…
Opet hi, hi…koga je to briga, važno je da mi zaradimo a za ostalo nas zaboli ona stvar, jel da. Ma sve to treba rasprodati Švabama, Amerima, Englezima, neka nas muzu lagano kroz godine koje dolaze.
Vi i ja možda to nećemo osjetiti ali naša djeca sigurno hoće. Svi ćemo nešto zaraditi i kao fol biti sretni i zadovolji ali na duge staze gubimo. Raja to ne kuži. Hebi ga, Štef hoće novu Hondu, pa mora prodati svoje dijonice, zaboli ga patka tko je vlasnik Ht i kolika će dobit ostati u Našoj Lipoj za 5 – 10 godina. Kroz sve ove godine od Tesle i Šveda, sada Ericssona, preko ostalih privatizacija, Plive i Amera, izmuzli su ovu državu maksimalno. To će se desiti i sa HT-om.
Vi kolegice / kolega možete polako zaboravljati na tu dividendu. Dat će vama Švabo dividendu u obliku računa za plaćanje Ht usluga pa se možete lipo slikat sa njom.
Prodajte vi samo prodajte.
Prelistavam sat vremena i ne mogu naci onaj post gdje sam downloadovao one ugovore za prijenos dionica i za kupoprodaju! Naime interesira me nakon sto dionice legnu na racune u SDA, dali ima nekih prepreka da moja baka i moja strina meni daruju dionice na moj racun u SDA, i dali onda te dionice gube povlasticu da dobiju 10+1 bez obzira sto ih nisam registrirao za prodaju, i jos me zanima ako te njihove dionice koje se prebace na moj racun u SDA gube povlasticu 10+1 i ja ih onda registriram sa brokerom, ali samo onj broj dionica na mom racunu koji je prepisan sa druga dva racuna, a onaj broj koji sam ja kupio ostavim u stanju mirovanja, dali na te dionice koje su ostale u mirovanju ostaje povlastica 10+1?