Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,30 | 57.363 | 1,538 | 37,50 | 37,90 | 2,72% |
pošto si mlad moraš najprije nekoliko puta skuriti lovu da shvatiš da brza i velika zarada dolazi vrlo vrlo rijetko. a do penzije ćeš naučiti i druge pisane i nepisane zakonitosti burze.
Al to je s brzim zaradom pravi Murphyjev zakon. Da sam recimo ja kupio TSLA po 300$, onda bi se sve u kratkom roku pretvorilo u 💩. Samo bih čitao o prijetećem bankrotu i o svinjarijama. A ovako kad sam vani, cijena ide u stratosferu. Po meni ZSE ima preveliki risk/return jaz da se isplati za takve poslove. Kod nas bude jedna priča, npr. oko Ingre i obnove Zagreba, onda na godinu budu lokalni izbori s totalno nepredvidim ishodom i sve odjednom stane, dapače okrene se za 180°. Ja sam isto uvjetno rečeno mlad, ali mi ne pada na pamet umlatit paru u rizično. Blue chip dionica ako i padne, uvijek se može vratit, a kad se gubi na jednom DDJH i VART i raznoraznim Ingrama, to nema natrag. Tu špekulanti mogu bit sretni da je 100% maksimalno koliko mogu izgubit, da ne mogu izgubit i više od toga pa da su još dužni investicijskim društvima i bankama ko pametnjakovići u Americi koji su išli u kratke prodaje Netflixa i Tesle pa evo ih sad, u dužničkom ropstvu koje im je priskrbio nitko drugi nego oni sami sebi sa svojom lakomijom. Poanta je da, ako se idemo kladit, ne ulažemo tuđi novac, nego isključivo svoj i da se ne kladimo protiv tržišta. Čak i svemoćni HT je imao poprilično truli rezultat u ovoj krizi. Dugoročno je to sve relativno ok, što se tiče HTa. Sve ovisi kakav je kome cilj, kolika je apsolutna masa uloženog kapitala, koliko od toga otpada na ovakve, a koliko na rizičnije, itd. da ne dociram…
JP Morgan značajno podigao projekciju cijene za DT na 23 €.
Sada se trži po 15€.
plavi01
S obzirom da je DT vlasnik HT-a, možda to znaći da i HT više vrijedi od trenutne cijene na tržištu.
Možda da, možda ne. Uglavnom vijest je ajmo reći povezana sa HT-om.
Btw, imam dionice i DT i HT.
Dionica godine. Možda je nekima dosadna , nekima nije