Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,30 | 57.363 | 1,538 | 37,50 | 37,90 | 2,72% |
O Hrvatskom Telekomu
Hrvatski Telekom (HT) vodeći je pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, a kroz svoje Poslovne
jedinice za privatne i poslovne korisnike opslužuje 0,8 milijuna korisnika u nepokretnoj mreži, 2,3 milijuna
korisnika u pokretnoj mreži i 741 tisuća širokopojasnih pristupnih linija.
Ja sam nedavno pročitao članak da je DT u SAD-u stekao 1,9 mil. novih kupaca u 4 tromjesečju 2019 godine, vidim da je tamo znatno veća profitabilnost nego u našoj regiji, tako da kompletan izlazak iz regije nije znanstvena fantastika s obzirom na već povučene poteze po tom pitanju.
Mislite li da je zato počela rast cijena zadnjih par mjeseci?
https://www.t-mobile.com/news/t-mobile-sprint-merger-court-win
Ovo prolazi dosta nezapaženo, a moglo bi promijeniti i situaciju na telekom trzistu ne samo u SAD nego i u Europi. Pa i kod nas.
Ova priča o prodaji HT-a više se i ne čini tako nemoguća, ali po dosadašnjoj praksi ako budu prodani investicijska javnost će saznati najranije dan poslije prodaje bez obzira kolika premija na trenutnu cijenu. 🙂
Ljudi, kakva su očekivanja ove godine za divku? Hoće li biti mrvicu više od prošle godine ili tu negdje?
Poštovani kolega Ichweiss kao što znate jedna od tehnika financijske analize izvještaja je analiza pomoću pokazatelja. Bilo mi je zanimljivo napraviti usporedbu vrijednosti nekih pokazatelja za kolege koji nisu upoznati sa tom tehnikom, ujedno ta tehnika nije baš zastupljena u godišnjim izvještajima. Nisam se upustio u procjenu vrijednosti jer vrednovanje dionica je komplicirano tj. procjena vrijednosti ima više nepoznanica koje treba predvidjeti.