Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Wow, povećanje temeljnog kap. 4.23% i divka 6.25%. Ovo vam je godišnji povrat preko 10% na ovu cijenu dame i gospodo. Ajmo kalkulator u ruke, ostavite se Uljanika, ovo je pravi dijamant…
https://hrportfolio.hr/vijesti/kompanije/dionicari-ht-a-6-svibnja-odlucuju-o-dividendi-i-temeljnom-kapitalu-55932
Za prvi dio isplate dividende od 7 kuna po dionici koristit će se dio od 990,6 milijuna kuna ukupne dobiti HT-a iz 2018., odnosno 568,5 milijuna kuna, dok će se dodatna dividenda od 3 kune po dionici isplatiti iz dijela zadržane dobiti iz prethodnih godina odnosno u iznosu od 243,6 milijuna kuna.
Dioničari će na skupštini odlučivati i o prijedlogu da se dio dobiti iz 2018. ili 422,1 milijun kuna preostalih nakon isplate dividende upotrijebi za povećanje temeljnog kapitala HT-a, a ako to skupština prihvati taj će se kapital povećati sa 9,8 milijardi kuna, na 10,2 milijarde kuna, i to, kako se navodi u pozivu za skupštinu, bez izdavanja novih dionica, razmjernim povećanjem udjela svih izdanih dionica u temeljnom kapitalu.
Uz to, Glavna skupština HT-a odlučivat će i o prijedlozima Nadzornog odbora za izbor dva člana tog odbora – Marca Stehlea iz Njemačke na još jedan mandat od četiri godine te Davora Majetića (glavni direktor HUP-a) iz Zagreba, kao novog člana na četiri godine.
Povecanje temeljnog kapitala samo je racunovodstvena kozmetika. Nikakva dodana vrijednost ili poboljsanje multipli zbog toga nece bit, dapace smanjuje se dividendalni potencijal obzirom da se smanjuje zadrzana dobit..
P.s. imam HT i smatram ga bb na ovim razinama
Ja baš smatram da HT nije BB i da nema potencijala za porast cijene s
obzirom na plasirane novce za DT obveznice po 0.0323% kamate ili
čak po negativnoj kamatnoj stopi, te kroz kupovinu precijenjenog
Crnogorskog telekoma od Mađarske podružnice DT-a, te također
izvlačenja novca iz HT-a. Sa 10 milijardi keša su došli do 2.5 milijarde, a
gdje je ostatak novca, nitko se ne pita. U par godina dolazi već treća uprava
i tko zna koji CFO po redu iz DT-a!? Da ne kažem kolike ključne korisnike su
izgubili od konkurencije o čemu nitko ne priča. Sa 2 miljarde dobiti su došli na
800 milijuna, a prihod im je manji nego prije par godina.
EKSKLUZIVNO! Zbog maltretiranja radnika Nijemci izbacili šefa HT-a, 98% zaposlenika trpilo mobing!
Povecanje temeljnog kapitala samo je racunovodstvena kozmetika. Nikakva dodana vrijednost ili poboljsanje multipli zbog toga nece bit, dapace smanjuje se dividendalni potencijal obzirom da se smanjuje zadrzana dobit..
P.s. imam HT i smatram ga bb na ovim razinama
ovi će otvoriti frontu na jer ovo što radi HT/DT stvarno nije u redu
http://www.poslovni.hr/hrvatska/ceski-milijarder-s-11-mil-eura-otvara-frontu-ht-u-351427 [poslovni.hr]
Ja baš smatram da HT nije BB i da nema potencijala za porast cijene s
obzirom na plasirane novce za DT obveznice po 0.0323% kamate ili
čak po negativnoj kamatnoj stopi, te kroz kupovinu precijenjenog
Crnogorskog telekoma od Mađarske podružnice DT-a, te također
izvlačenja novca iz HT-a. Sa 10 milijardi keša su došli do 2.5 milijarde, a
gdje je ostatak novca, nitko se ne pita. U par godina dolazi već treća uprava
i tko zna koji CFO po redu iz DT-a!? Da ne kažem kolike ključne korisnike su
izgubili od konkurencije o čemu nitko ne priča. Sa 2 miljarde dobiti su došli na
800 milijuna, a prihod im je manji nego prije par godina.
EKSKLUZIVNO! Zbog maltretiranja radnika Nijemci izbacili šefa HT-a, 98% zaposlenika trpilo mobing!
Bitno je naglasit da novci koje su dali matici nisu izgubljeni, oni ce se vratiti, naravno da postoji oportuni gubitak, ali pare su tu, nisu isparile, i jednog dana ce se isplatiti dionicarima.
Trend pada i prihoda i dobiti je zaustavljen, odnosno imamo rast prihoda u zadnje 4 i neto dobiti u posljednje 3 godine.
Raste i dividenda i pritisak manjinskih dionicara na DT.
Meni dovoljno da udjem jako unutra jer rizik gubitka je minimalan a prinos izvjestan, potanje je samo koliki.
Na ovim razinama no brainer investicija…
uprava ovim nizom poteza(podebljana divka + povečanje tem kap) između redova priznaje pogrešnu politiku prema malim dioničara.
jedan je scenarij pri 2,5 mlrd kn zadržane dobiti izgledniji ako netko nema problema sa strpljivošću pri 6 banana.
koliko vidim i dalje se u petak 6 banana grabi nemilice i pilično san uvjeren da domaća pamet nema veze sa time.
nema za sada jer banane nisu dovoljno visoko a pošto smo mi narod koji voli izazove….
koji voli manje a ne veće penzije…
koji nema vremena za tu problematiku…
koji ne vidi poveznicu….
e moj narodee po vlastitom izboru crno ti se piše na kraju.
prije kraja prilika za evolucijski kapacitetne da naplate evolucijski nekapacitetnima.
koliko?
za sada u 2019 vrlo respektabilno čak i bez 6 banana divke + isto toliko oportuno onima koji su se silili što daje knjigovtveno salda konti nula 🙂
koliko onima koji se danas sile?
odgovor po investitorski
ako ne griješim spremni smo za novu razinu rova?
kopka me filing da krdo čeka ovog bika da zakorači a on kao da bi ali bolje do zadnjeg odgoditi jer…
u ovo nije uračunat scenarij da spznaja da je jedna banana ipak manje od šest će dobiti materijalnu potrdu?
nisam valjda preoptimičan ako očekujem da će se to jednog dana dogoditi?
ipak sebe držim zarealnog optimistu?
barem ima nemalo dokaza u zadnjih 10 godina koji to podupiru.
znači najizgledniji scenarij je da će se to dogoditi.
pa tko želi neka čeka a tko ne želi neka gleda nas koji čekamo.
PIRpoz
market na jednu stranu a bik predvodnik na drugu?
rov na 165 u dometu.
glaad je očita a prodavača premalo pa bi i bio red da se pokuša skupiti nešto sa ponuđenim”bonusom”?
jato morskih pasa se povečava a di je to još od onog što će izgledno biti?
tko se je i zadnjih dana kladio na stranu a ne na domaću pamet opet je po neznam koji put mogao profitirati.
promjena trenda nije baš izgledna
možda i griješim,nebi bilo…
PIRpoz
p.s.
ako će bik predvodnik i ostali će samo je pitanje dana i redosljeda pa bi bilo mudro razmotriti možebitno pa makar i najminimalnije participipiranje ali naravno nije obavezno i nema garancije od 100% pa…
+ salda konti će se poravnati na “nulu” i sa našim i bez našeg paticipiranja pa…
slobodu izbora moraš lajkat zar ne?
:))
p.p.s.
dok ja sklepam komentar ode to još stepenicu gore
ma bolje to ne pratiti
:)))
diže se a vajde nema.žmiču se dionice,neda se?
žmiču i casholjupci i štediše ali sa kojim posljedicama?
joj,joj… a sve po vl izboru pa je valjda manje bolno?
hoće li biti još bolnije?
vidim nemalo bijelih mišeka da bi moglo biti .
čak me pretjerano ne kopka.
možda i griješim,nebi bilo…
PIRpoz
p.s.
opet jedna na kojoj je nestvarnom lakoćom biti dioničar?
takve lajkam najviše
🙂
kako je krenulo moglo bi ovdje biti potrebno i prije nego po investitorski podvuči međurezime?
🙂
najbolje se stvari dešavaju dok se ne sjedi pred gledalicom,koliko se puta potvrdilo?
tko si želi više ima jednu zanimljivu potencijalnu opciju a oni koji si žele manje oni će kako su učinili i ovi prije njih koji su si željeli manje.
u zemlji snova večina dobiva što si želi pa kako to da smo predvodnici svijeta po mazohizmu,defetizmu,pesimizmu,crnjačenju,zazivanju smaka svita…?(retoričko pitanje)
p.p.s.
banane su tu,još ih je 6,reklo bi se na dohvat ruke ne može bolje i što je najbolje svakim danom nose veći anualizirani prinos?
DA paradoks je to koji je teško razumjeti,mislim da upravitelji mir fondova baš najmerno propuštaju.
poradoksistan na najjače.
ha ništa,živim za taj dan da će spoznati za koji sam uvjeren da će doći.
ako neće pojest ću javno svoju investitorsku diplomu.:))
nisam to puno puta ponudio pa…
što će biti kada ht prestane kupovati
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/HT_stjecanje_otpustanje_2019__14201995931.pdf
pa kako tko će kupovati?
zna se mirovinci će skidati banane s vrha,kada će biti dovoljno napeto.
ovo je i dalje bez napetosti,osim za casholjupce i štediše,njima ima adrenalina.
zbrajaju se salda na strani oportunih gubitaka,izgledno uskoro novi list.
🙂
šalu na stranu ali kada je pitanje takvo.
evo koje bi po meni u ovom trenutku bilo majmudrije pitanje.
odgovor na to pitanje će odrediti cijenu po investitorski,za 12 mjeseci a glasi?
koja je realna i očekivana divka za 2019?
tko približno točno sam sebi odgovori moglo bi mu se dobro isplatiti.
i neće u drugima tražiti krivca za vlastite odluke što je nerijetko praksa ovdje.
trezor neće vječno ali će još dovoljno dugo kako bi omogučio velikim misliocima svog vremena da daju odgovor što je bolje:
jedna banana ili 6 banana?
jedna čokolada ili 6 čokolada?
jedan sladoled ili 6 sladoleda?
da se pita djecu od 3 godine odgovor bi već imali.
možda griješim,nebi bilo….
PIRpoz
mjesec dana nakon FI evo nam i nešto za buduće mirovine.
znali smo da će doći taj dan zar ne?
za sada plavi B a nekad kasnije izgledno i ostali.
svako razmišljanje je nerazumno a i do sada se pokazalo da ima svoju cijenu zar ne?
teško da neće i u buduće imati svoju cijenu?stranci (dio njih)su se ukrcali prije,po starom “dobrom” običaju.
srećom izgledno doći će i drugi stranci pa…