Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
KGI releases open letter to Hrvatski Telekom Board of Directors
Češki KGI Deutsche Telekomu: HT-u smanjujete vrijednost, a dividenda se može udvostručiti[/url]
u ožujku
7 zgb -3000
9 pbz -4000
8 ht +35000
od početka godine su se nudule više nego respektabilne količine za preuzimanje sa 6 banana bonusa a saga kako je mirovincima 1 banana bolje ide dalje.
biće mirovine sigurno manje a nadamo se da će jednog dana biti manje i foteljica svagdašnjih i ne uvedi nas u napast….
anali investiranja u hrvatistanu zagarantirani a sa točno kolikim cehom to ćemo na kraju podvući.
biti će to jedan iznos sa toliko nula od kojih se zavrti u glavi,teško da griješim a volio bi…
PIRpoz
p.s.
sa sljedećim tjednom mogući novi značajni elementi sa posljedicama u konačnici na broj gore spomenutih nula
živi bili…
danas protrgovano 85,000 kom za 13,6 milkn
u zadnje 3 godine samo dvaput veći promet?
znači količina ima na raspolaganju more sa 6 banana bonusa i ne samo radi današnjeg dana nego radi:
protrgovanih 0,6% u zadnjih 57 trg dana?
da nebi bilo poslije ma bi mi kupovali ali nije bilo količina a zna se jako dobro koga ovo ide.
ali da nebi bilo poslije ma bi mi kupovali ali da nije skupo i opet zna se….
veliki dioničar izlazi i časti sa dodatnim bonusima.
glad za dionicom je godinama neviđena,s moje strane gledišta razumljiva a samo zahvaljujući velikom izlasku možemo kako možemo,dok ćemo moći…
a svi znamo da nije ničija do zore gorila pa….
prže se hr mirovine nemilice u ovom slučaju namjernim propuštanjem 6 banana a sve pri vlastitom prinosu od 1 banane.
da apssurd bude veći u ovo nije uračunat i prinos u iznosu od 9 banana na porastu cijene od početka godine što anualizirano daje….
a ako me filing ne vara ovo nije kraj jer kad svijeća dogori Hmm…
i tko kaže da je američki model gdje si svatko sam štedi i investira “nepametan”,nedobar,nepošten…..
zar je bolje da ti drugi svojom nesposobnošću,neznanjem,namjernim propuštanjem prži tvoju mirovinu???
moramo mi kao narod još puno banana pojesti da bi evoluirali na min poželjnu razinu.
volio bi da griješim samo ima previše dokaza pa…
Da li pratite knjigu dionicara?
Pitam jer vidim da u top 10 nema velikih promjena u zadnjih 2 tjedna (OTP -8k).
Moguce da ipak mirovinci kupuju nekom od druigh kategorija? Ili ulazi netko novi?
maro77@
teoretski je moguće da kupuju nekom drugom kategorijom pa će jednog dana isplivati na vidjelo.
za sada čini se propupuštaju kao što su masu toga propustili u zadnjih 10 godin,mjereno na skali u prije deseci mlrdkn nego mlrdkn,
time su značajno umanjili buduće mirovine.
nekad je za to postojao alibi radi visokih prinosa na junk obveznice što je praktično kockanje koje nebi smjelo za njih biti niti opcija ali znaju mjereno na skali u godinama da se ti prinosi smanjuju i nisu pali na 1% u 2018 slučajno jer su vanzemaljci…
znali su to i prije 2018 što će se dogoditi a sad vi pogledajte što su i koliko kupovali u 2017 i 2018 pa mi odgovorite dali bi vi sa svojom štednjom tako raspolagali?
nije sad ovo naknadna pamet jer je sada divka 10 kn,ovdje se je znalo da vrlo izgledna divka od min 6 kn ali se je i znalo po kvartalnim izvješčima da se dobit povečava i da će biti prostora za više zar ne?
znači realno je bilo 7knako usporedimo tih “očekivanih” 7 kn divke sa njihovim prinosom koji nije za njih bio neočekivan postavlja se pitanje dali je bolje uzeti 4 banane ili 1 bananu?
da rezimiram njihov način ulaganja je sve samo ne profesionalan,pokazao se kao profitabilan samo radi preuzimanja extra rizika što mirovinski fondovi nebi smjeli ni razmatrati.
iz vašeg pitanja koje ima temelja dalo bi se zaključiti da možda sada kupuju “sakriveno” kako bi što više po što niže?
to nije potrebno za mirovince ako se ima plan,vizija,profesionalnost ulaganja a sakriveno ako je sakriveno neće pomoći neviziji i neplaniranju,neprofesionalnosti,nikad nije…
to mogu biti samo mrvice koje će umanjiti propušteno na skali u mlrdama ili desecima mlrdkn.
imaju za zse prilike neograničena sredstva ali nisu htjeli mjereno na skali u godinama uskoro desecima godina.
idu iz jedne krajnosti u drugu,prvo su sveprije krize debelo preplačivali a nakon toga nisu kupovali ono što se poklanjalo u 1/3 cijene ili niže.
naravno da će sada ako i kada krenu kupovati cijene značajno porasti ali oni su mirovinski fondovi i nebi im trebao biti problem što cijene rastu ako su godinama koristili priliku za kupovinu kada se je nudilo?
DA ali nisu koristili dok se je nudilo a zašto?zašto nisu?
jer su foteljice svagdašnje sa junk obveznicama bile osigurane,zero rizik za foteljice,provizije i bonusi u đep a ako ode sve u mp3 nije njihova lova,nek se drugi time bave.
i sve je super funkcioniralo dok se država na njihovu nesreću nije izvukla iz junka.
vidite li vi što je nesreća za foteljicu svagdašnju u apsurdistanu?
a jedna nikad ne dolazi sama zar ne?
sad još moraju ,motrat će kupovati po bitno višljim cijenama nego su mogli godinama?
možd
Sve stoji.
Mislim da od prozivanja na odgovornost nece biti nista ali ono cemu se nadam je liberalizacija mirovinskih fondova na razini EU. To ce biti dovoljno da se razotkriju karte i razbiju sinekure.
HTa ima dovoljno snage da kupnjom trezora prokazuje na nelogicnosti pa neka samo tako nastave. Nadam se da uskoro stize razbudivanje a time i kapitalizacija otkupa na ovim razinama.
maro77@
sa brzim razbuđivanjem ili bez njega a sa nekom odgodom vrlo izgledno sljedi kapitalizacija jer malo dijete od 3 godine razumije razliku imeđu 6 i 1 čokoladice a zašto ne razumiju oni koji bi morali?
kada će konačno snositi posljedice svojih odluka?
nadam se da nećemo dugo čekati jer su do sada svojim postupanjem učinili nemjerljivu štetu budućim umirovljenicima a to smo svi mi.
skrivanju iza avg višegodišnjeg prinosa koji su plod nerazumnog preuzimanja rizika je došao kraj.
sada se vidi i dolazi na naplatu kvaliteta strategije foteljica svagdašnjih kojima je neusporedivo lakše investirati jer se sve može opravdati long pozicijom.
ovdje zadržana dobit od 2,5 mlrd kn je garancija dividendne politike,držim da ima prostora za značajno povečanje.
zar mirovinci nemaju vremena čekati pri prinosu 6 banana dodatno povečanje?
pri vl. prinosu od 1 banane?
za mene to nije stvar nečije smjene već i potezanje pitanja nekih drugih odgovornosti.
šteta je nemjerljiva,nerazumna ,neobjašnjiva,neopravdavajuća…..
ne govorimo mi smo o HT jer nažalost spisak velikih promašaja je bitno duži.
promašaja koji su kvalitetno popračeni i na pojedinim temama ovdje ali ne samo popračeni već prognozirani na utemeljenim argumentima.
ništa bez liberalizacije tržišta da se može individualna mir.štednja oteti iz ruku ovakvih stručnjaka koji trenutno namjerno apstiniraju da bi postigli svoje ciljeve.
zamislite koje bi prinose imao mir fond 2 stupa da je imovina alocirana na nekoliko sv indexnih fondova?a sve bez junk obveznica i velikog rizika?
da i sve pri neusporedivo nižim troškovima za foteljice svagdašnje?
i kako nam uzvračaju za izmišljene foteljice svagdašnje,bonuse i sve što ide u paketu?
namjernim propuštanje 6 banana pri njihovom prinosu 1 banane,a nezaboravimo da je tu i prinos od 9 banana na cijeni od početka 2019 i di je tome kraj?
prže se milijardice prže….
već jučer je navlačilo sumnju da je rasprodavač završio sa rasprodajom ili završio privremeno ili da nema više za rasprodaju.
bez velikog kočničara vlak će se teško kočiti.
čini se da je već povučena nova crta rova na 165?
izgledno da kada bik predvodnik napravi korak naprijed da će ga ostatak marketa a prvo ostale perjanice sljediti.
možda griješim,nebi bilo….
p.s.
tu je i ta odluka o rejtingu koja će nadjačati sve trenutne emocije pa je sve ovo kratkoročno.
odgoda rejtinga nebi bila strašna iako bila bi duboko nepravedna i štetna u nekom razmjeru a dizanje rejtinga otvara više različitih stupnjeva intenzite pozitivnih posljedica.
meni tek od sekundarne važnosti pa….
PIRpoz
Poruka građanima
Naravno, nisu svi na tržištu u razdoblju raskošne dividendne politike (primjerice, Ericsson Nikola Tesla je posljednje godine značajno smanjio isplatu dividende), ali trend je tu, a brokeri i investicijski savjetnici smatraju da je to, ujedno, poruka onima koji i dalje najveći dio štednje drže u bankama iako na nju jedva da ostvaruju kamatu, što se podjednako odnosi na građane, kao i niz malih tvrtki koje imaju višak sredstava i traže gdje ih plasirati.
Gruba računica s kojom oni suočavaju klijente je sljedeća: imate li 100.000 kuna i držite ih u banci po trenutnoj prosječnoj kunskoj kamatnoj stopi od oko 0,6 posto, od toga ćete ostvariti 600 kuna zarade. Isti iznos od dividende ostvarili biste ove godine od “narodne dionice”, kako je svojedobno okrštena dionica HT-a, ako ste u nju uložili 9600 kuna prije poreza na dividendu (trenutno se njezina tržišna cijena kreće oko 160 kuna). Ulaganje u dionice je, naravno, rizičnije te oni ne savjetuju klijentima da svu štednju prenesu u dionice, nego da i o tome razmisle kao opciji, pri čemu treba uzeti u obzir da se na dividendu plaća porez (12 posto) i prirez.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/znatno-vise-od-orocenja-novca-u-banci-danas-mozete-zaraditi-jednim-drugim-ulaganjem/8602520/ [novac.jutarnji.hr]
češki miljarder otvara frontu u HT
http://www.poslovni.hr/flipbook/broj/2000
Opaaaa!!!
Znači fronta za jaču divku se širi.
Nema više natrag.
Lijepo su oni to sebi zamislili: isplaćivati 6 kn, a ostalo posudba u DT s nultom kamatom.
E nećete više.