HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi01@
odnosi se na pritisak na cijenu
velikima i trezoru odgovara spuštanje cijene ali ima to i svoju cijenu,netko mora podmetnuti leđa a…
možda i griješim,nebi bilo…

p.s.
ovaj ask mi za sada navlači na fake?

ask izgleda tako,kada izlaze izvješća ima mnogo lažnjaka,turbulencije,padanja cijene i kad izađe dobro
izvješće blabla.Ako se dopusti i veći pad cijene ht na 150 onda imamo svašta

Jlist
Vodeći operater uprihodio 7,75 m kuna
cijena pala 3% u dav dana,vjerojatno zbog nešto niže dobiti nego što se očekivalo.No pad nema stvarno
uporište,jer amortizacija,glavni razlog smanjenja,neto dobiti,nije trošak,a slobodni novčani tok,kao glavni faktor financijaša u vrednovanju dionica,na solidnoj je razini.

@dentice

Po mojoj procjeni, mislim da će HT tek u 2018 godini, i to pred kraj početi stabilizirati svoj market share u fiksnoj, da više neće biti tolikih gubitaka. Po meni mislim da moraju krenuti jače surađivati sa start up-ovima i tu tražiti priliku u budućnosti. I moja procjena je da će cijena ići ispod 165 kn.

Ono što ostaje neizvjesno, a zapravo je i vrlo izvjesno, a to je kako će se stvari razvijati sa opte i h1….
I dalje kažem da po ovim valuacijama imate telekoma koliko god hoćete vani, jedina prednost, a i određen nedostatak je ne korištenje leverage u smislu akvizicija i dodatnog razvoja….

Mislim da trebaju kupiti M SAN ili info bip ili bilo što iz tog sektora, igrice, jer to je budućnost. Combis ne razvijaju dovoljno brzo, i prvi put kada kupe tako neku kompaniju, onda znaš da su na dobrom putu.

Isto tako Tomašković je dobio jasan zadatak u prvom mandatu, ono što mene zanima je s čime i kojim planom je dobio drugi mandat. Sve mi se čini da će ići u neku akviziciju van branše jer treba i napraviti posla za McKinesy, mora platiti dug:)

Pogodak u sridu:). S obzirom na sve, dok ne dođemo divku od 4-5% nećemo se zaustaviti. 140 kn je prvi test po meni

@dentice

Po mojoj procjeni, mislim da će HT tek u 2018 godini, i to pred kraj početi stabilizirati svoj market share u fiksnoj, da više neće biti tolikih gubitaka. Po meni mislim da moraju krenuti jače surađivati sa start up-ovima i tu tražiti priliku u budućnosti. I moja procjena je da će cijena ići ispod 165 kn.

Ono što ostaje neizvjesno, a zapravo je i vrlo izvjesno, a to je kako će se stvari razvijati sa opte i h1….
I dalje kažem da po ovim valuacijama imate telekoma koliko god hoćete vani, jedina prednost, a i određen nedostatak je ne korištenje leverage u smislu akvizicija i dodatnog razvoja….

Mislim da trebaju kupiti M SAN ili info bip ili bilo što iz tog sektora, igrice, jer to je budućnost. Combis ne razvijaju dovoljno brzo, i prvi put kada kupe tako neku kompaniju, onda znaš da su na dobrom putu.

Isto tako Tomašković je dobio jasan zadatak u prvom mandatu, ono što mene zanima je s čime i kojim planom je dobio drugi mandat. Sve mi se čini da će ići u neku akviziciju van branše jer treba i napraviti posla za McKinesy, mora platiti dug:)

Pogodak u sridu:). S obzirom na sve, dok ne dođemo divku od 4-5% nećemo se zaustaviti. 140 kn je prvi test po meni
[/quote]
kolega možete nam malo obrazložiti zašto 140 kn zašto ne 150 kn

Čudno da nije naveo 100, ili 50 ili 10.
Pa i ja bih kupovao po toliko.
Samo burza nije tu za nečije ispunjavanje želja!!
I ovih 162 je prejeftino a kamoli!

u HT mu malo čisti 3% on bi 5% a u njegovoj AUHR mu ne daju više od 3%.neka tamo sruši cijenu nakon objave pa će biti 5%.

Mislim da nema tu nikakvog fakea. Realno ht gubi fizicke korisnike, zaradu od telefoniranja preuzima podatkovni promet, a visoka amortizacija opreme daje dodatni uteg. Perspektiva im je jedino u akvizicijama (ne nuzno u hr), okretanju novim vrstama poslova, smanjenju poreza, smanjenju ostalih troskova i smanjenju broja zaposlenika. BTW bit ce zanimljivo vidjeti prihod od obveznica i vrijednost nekretnina 🙂

kada mati(D.Telekom) nešto dobro radi(dobit+30%) valjda će to znanje prenijeti i na kćer – HT.
koja zna i hoće raditi ta se bolje uda.

ja sam prije dva dana potpisao dvogodišnji ugovor za tv+int+tel

kada mati(D.Telekom) nešto dobro radi(dobit+30%) valjda će to znanje prenijeti i na kćer – HT.

uprav tako kao što je napisano

uprav tako kao što je napisano
[/quote]

To sve radi T Mobile US…boli maticu za THT…

plavi01@
odnosi se na pritisak na cijenu
velikima i trezoru odgovara spuštanje cijene ali ima to i svoju cijenu,netko mora podmetnuti leđa a…

p.s.
ovaj ask mi za sada navlači na fake?

rast ebitda za 2,8%
zašto me ne čudi da se je potvrdilo da je 161,5 bio fake?
thnx

p.s.
kako ja gledam razloga za pad nije ni bilo a sam pokušaj navlači sumnju da je nekome stalo.
a kada je nekome stalo tada je jedan scenarij izgledniji i vrijedan strpljenja.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close