Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
Vaš link ……jesi posjetio ovu stranicu ?
Ja sam mislio da se ovi telefoni više ne proizvode….
nisi skontao : ako od jedne kune dobiju 5, tih 5 kuna u rezultatima HT-a su 0.0000001 %
inače, kupili su milion korisnika: UKUPNO ! Uz gore navedene cijene, a uzimajući u obzir investicije u swop mreže na 4G, kad su već kupili frekvencije…kolika mogu biti očekivanja ?
@babo…
Vaš link ……jesi posjetio ovu stranicu ?
Ja sam mislio da se ovi telefoni više ne proizvode….
nisi skontao : ako od jedne kune dobiju 5, tih 5 kuna u rezultatima HT-a su 0.0000001 %
inače, kupili su milion korisnika: UKUPNO ! Uz gore navedene cijene, a uzimajući u obzir investicije u swop mreže na 4G, kad su već kupili frekvencije…kolika mogu biti očekivanja ?
Sve sam ja skontao. Crna Gora je mala država, cca 650 tisuća stanovnika sa BDP-om per capita dosta manjim od hrvatskog, al vole trošiti na telefoniju. Imali su možda i sad imaju veću penetraciju nego HT u Hrvatskoj.
Gledaj, oni mogu raditi 100-tinjak milijuna eura prihoda sto uz investicije može doseći Ebitda maržu od maksimalno 40-tak milijuna eura odnosno 15-20 milijuna eura neto. Možda se to tebi čini malo, al to je 12-17% postojeće HT-ove dobiti. Ako kupe još makedonske telekomunikacije koje su dosta vece i zaradjuju relativno manje još dodatnih 15-25 milijuna eura dobiti. Al to će na dugi rok vjerojatno rasti jer tamo je potrošnja još relativno niska, al konkurencija je jaka. To se kao sto vidiš penje od 30-45 milijuna eura neto, a to nije zanemarivo u odnosu na postojeću dobit. To znaci da je Ebitda barem dvostruko veća, a to je reper za zaradu telekoma. I to uopće nije malo jer je to keš. To bi HT-u dalo i polugu za daljnje širenje u regiji.
Zlatno vrijeme telekoma je iza nas, no u odnosu na druge biznisu telekomi su i dalje najprofitabilnije price, al zahtjevaju brzi otpis imovine zbog tehnoloških investicija. HT ima znanje i iskustvo da napravi dobar posao, za Nijemce i za ostale dioničare. Vidjet ćemo kako će to izgledati, al moje je naglasak da prošla godina nije najbolji pokazatelj za vrednovanje regionalnih telekoma. Mislim da će još malo kuburiti, a onda bi mogli vidjeti solidne efekte tih akvizicija. Tim vise jer čak i DT globalno, za prošlu godinu naveo u svom izvjescu da je bila turnaround point i da se uz rast svih pokazatelja poslovanja usposatvlja pozitivan trend za nadolazeće razdoblje.
Pa i letjet će, hehe…hrvatski manageri, već se grizu međusobno, na Vaš račun , u CrnuGoru, provoditi vrijeme uz inozemne dnevnice i jačati konkurentnost i dobit CG telekoma. Ima da im za godinu dve dignu dobit najmanje 4-5 puta, što će u financijskim rezultatima HT-a biti vidljivo kao povećanje prihoda od 0.00001%. Kao i ovaj pad prihoda…
Ali, samo vi drukajte..
[/quote]
neznam kako mislis povećati dobit 400 do 500% A da u rezultatima bude vidljivo od 0.00001% to jedno s drugim ne ide jednostavno je nemoguće.
Što se crnogoraca tiče puno je tu posla pred nama možda i previše….. ali više me brine da ne kupe Makedonski telekom jer tamo bi lako mogao rat
[/quote]
Pa jel telekom Srbije propao kad su srušili pola infrastrukture 1999.? Nije naravno, smanjiš investicije i telekom radi ko zmaj. I neće biti nikakvog rata, to se sukobljavaju istok i zapad i odmjeravaju snage na tom prostoru. A i mediji odnosno lokalni interesi dosta podgrijavaju priču. No šanse za intenzivniji oružani sukob su zapravo male.
babo..u potpunosti se slažem s tobom..neka se HT širi…to je ono što želim od firme u koju ulažem svoj novac..
Pa i letjet će, hehe…hrvatski manageri, već se grizu međusobno, na Vaš račun , u CrnuGoru, provoditi vrijeme uz inozemne dnevnice i jačati konkurentnost i dobit CG telekoma. Ima da im za godinu dve dignu dobit najmanje 4-5 puta, što će u financijskim rezultatima HT-a biti vidljivo kao povećanje prihoda od 0.00001%. Kao i ovaj pad prihoda…
Ali, samo vi drukajte..
[/quote]
neznam kako mislis povećati dobit 400 do 500% A da u rezultatima bude vidljivo od 0.00001% to jedno s drugim ne ide jednostavno je nemoguće.
Što se crnogoraca tiče puno je tu posla pred nama možda i previše….. ali više me brine da ne kupe Makedonski telekom jer tamo bi lako mogao rat
[/quote]
Pa jel telekom Srbije propao kad su srušili pola infrastrukture 1999.? Nije naravno, smanjiš investicije i telekom radi ko zmaj. I neće biti nikakvog rata, to se sukobljavaju istok i zapad i odmjeravaju snage na tom prostoru. A i mediji odnosno lokalni interesi dosta podgrijavaju priču. No šanse za intenzivniji oružani sukob su zapravo male.
[/quote]
Kao u Makedoniji nije bilo rata….. a ako ti sruše infrastrukturu onda je valjda moraš graditi ponovo ….
a to košta ….ili radiš bez nje ?
Ali, samo vi drukajte..
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Kao u Makedoniji nije bilo rata….. a ako ti sruše infrastrukturu onda je valjda moraš graditi ponovo ….
a to košta ….ili radiš bez nje ?
[/quote]
Pa nije bilo. Bio je sukob koji je brzo završio bez veće materijalne štete. Srbiju je napadao NATO i ciljano uništavao veze, releje i telekomunikacijsku infrastrukturu.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sukobi_u_Makedoniji_2001.
A o čemu mi sada tu raspravljamo?
HT nije još ništa ni poduzeo, a ovdje se već zbraja šteta od rata koji se nije dogodio, a vjerojatno ni neće.
Burza je otisla vise od 5% dolje samo radinesigurnosti oko agrokora vrijeme je da se stvari rijese jer mogao bi nastati potop
izasao sam iz pozicije nekeko mi se cini da idemo do 170-171kn, moje razmisljanje
Skoro jedina dionica koja danas ne raste nimalo.
Ova dionica je uistinu kolateralna žrtva događaja s Agrokorom.
A poveznice uopće nema.
Već je pala 20 kn od vrha prije 2 tjedna.
Stvarno čudno da dionica poput HT-a padne više nego neke sastavnice Agrokora??