Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Neobično mi je vidjeti da je CERP stekao veliki paket dionica HT-a. Obično CERP vidimo u ulozi prodavatelja. Što se ovdje dogodilo?
Očito su imali neki repo deal koji im je istekao.
@prognostik
Kak će Croby na 1500 bodova ako HT naraste na 185-190 kn?
Al vidimo da od najave brutalnog pada Crobexa nema ništa…tresla se brda, rodio se miš…
na koje akvizicije misliš? u hr nemaju kaj, au regiji su karte više-manje podijeljene. a biciklići sa par posto tržišta im nisu interesantni.
Ovdje se fondovi izgleda malo igraju, jučer 166, danas 161 kn.
Takve oscilacije od 4-5% u 2 dana na HT-u su inače neuobičajene.
Baš sam komentirao na jednoj drugoj temi, depoziti u banci bi trebali biti uskoro završena priča (jer će kamate biti simbolične), tako da bi ovih nekoliko sigurnih dividendnih dionica trebale zamijeniti banke i depozite.
Mislim da je svakako bolje dobivati cca 5% godišnje dividende, nego sadašnjih 2% u banci, a rizik je zapravo isti.
Mislim da je svakako bolje dobivati cca 5% godišnje dividende, nego sadašnjih 2% u banci, a rizik je zapravo isti.
Kako rizik štednog depozita može biti “isti” kao rizik posjedovanja neke dionice? To mi je nešto novo. 🙂
Raste li ovo Ht zbog TV reklama na kojima Tele 2 s EvoTv ulazi i u područje televizije ili pak Vipovog novog napada na fiksnu telefoniju s 50- ak kn mj.pretplate??
ako padne brana na 175, ode ovo na 200 bez ikakvih problema i prije objave za dividendu.
nemam dionice HT-a (ima žena).
Ja uopće neznam tko ovo kupuje više osim fondova…ma može cijena otić i na 1000 kuna ako fondovi žele…na ovaj način dižu cijenu prije 1.1. da pokažu kako su uspiješni bili ove godine..
Ništa drugo ni neznaju nego samo kupovati ht…atgr ernt i slična fondovska precijenjena da ne kažem šta…a uz to vjerojatno prodaju svoje dionice fondu koji kupuje…tako to ide kod nas hrvata…onaj tko radi u omf njegova uža i šira obitelj prodaje i kupuje kad uposlenik istog kaže…
Evo 1200 prodanih po 178,08…evo ih opet na kupnji …baš ste prozirni…