Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 87.843 | 2,282 | 38,60 | 38,70 | 0,52% |
Ocito je da su nasi ulagaci na skijanju ovaj tjedan..mrtvo trgovanje
A i pitam se kolko ce dionica jos grepst na 140kn..
pa osobno mislim da je ovo dobra prilika za kupnnju ako ništa , zbog cca 5% očekivane dividende….ipak duplo više nego u banci …a do dividende koja bi mogla biti oko 7-8 kuna , ne vjerujem da će padati nešto, čak naprotiv narasti će.
Ja očekujem dividendu od 12kn i rast dionice do cca 320kn u naredne 3g.
Ipak će dobit biti preko 1 milijarde kuna.
Početkom veljače će se objaviti podaci o dividendi . Ako bude 50% dobiti to je oko 7 kuna. (soldinih 5% prinosa) ..manje vjerojatno neće .
HT je dotaknuo dno, ja sam ušao (već sam ranije pisao) po 139,8 hrk, i uvjeren sam da ovdje slijedi uvjerljiv rast.
Dividenda bi trebala bit na razini prošlogodišnje, možda čak i 1 kn više, a to daje izvrstan povrat od 6 %.
malo sam proučio ev/ebidta nekih telekom kompanija vani (US) i uglavnom se to kreće oko 5 do 7 .
Ispada da je na ovim cijenama HT prilično povoljan sa omjerom 3.
malo sam proučio ev/ebidta nekih telekom kompanija vani (US) i uglavnom se to kreće oko 5 do 7 .
Ispada da je na ovim cijenama HT prilično povoljan sa omjerom 3.
pokazatelji su odlični. No, do sada je bio problem loše perspektive u vidu pada prihoda i marži. No, kao što vidimo taj pad se ove godine zaustavio, te se percepcija mijenja, a to je jako bitno.
Mislim da tamo je mozda bolja perspektiva tih telekoma pa se trze vise a kao drugo ondje je uređeno trziste a mi ulazemo u kaljuzu zvanu ZSE 🙂