Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
dividenda i dobit sve manja, kao i cijena dionice, a što je zabrinjavajuće pad prihoda sve veći. dok konkurencija raste oni dobro padaju u svakom segmentu tako da ne vidim razloge većeg rasta.
Opet fondovi igraju poznate igre prije objave rezultata… Sakuplja se cash da bi u petak opet kupili za 160,00 kada dođe objava dvocifrenog pada prihoda i dobiti i kada zavlada panika među drhtavim ručicama….
Jel ovo poznati hrvatski jal? Zapeli smo u stečajušama pa udri po svemu ostalome? Ovo je jedna od rijetkih kompanija koje ostvaruju dobit i još isplačuju i dividendu. Znači firma će OPET ostvariti dobit ali će biti manja nego prošle godine i zbog toga bi trebala pasti na ATL?! Prošle godine u ovo vrijeme je bila debelo preko 200,00 kn. Mislim da je ovaj pad dobiti apsolutno uračunat u ovu cijenu. Da se AZ nije iskrcavao cijena bi sigurno bila 190,00 možda bi je napucali i na 200,00.
Imam dionice HT
Lp
Nije jal Ananas… Oprosti ako sam krivo protumačen… Ja sam debelo u HT-u i to dugoročno, samo po malo dokupim ponekad… Ne mislim uopće izlaziti, jer mi paše svake godine uzeti lijepu dividendu… A kada tad će doći čas kada će cijena biti realna i zrela da odlučim prodati svoje obiteljsko srebro… Mislio sam reći kako mi ide na živce ovo stalno manipuliranje fondova sa ovom dionicom…
“HT rezultate predstavlja prvi put bez potpitanja” Ovo nikako ne miriši na dobro!U petak 14. veljače Hrvatski telekom (HT) prvi put svoje godišnje rezultate neće objaviti na konferenciji za medije, rezultate neće predstaviti osobno predsjednik Uprave kompanije, kao ni ostatak Uprave
Loše, iako očekivano loše, ali mislim da nitko nije očekivao ovakvo smanjenje dividende na samo 9 kuna.
HT ima dividendni prinos od 5 % na ovu cijenu, iznos za dividendu smanjen vjerojatno zbog akvizicije Slovenskog Telekoma kako i piše zbog regionalnih akvizicija.
Na prvi pogled dobrim se može činiti povećanje dobiti u zadnjem kvartalu, ali kada se malo detaljnije pogleda od kuda je ta dobit ( povrat poreza i smanjenje rezervacija ), slika se u tren obrne.Smanjena i profitabilnost nešto preko 2 % EBITDA marža manja.
Loše kratkoročno i srednjeročno, vjerojatno odlićno dugoročno, pod uvjetom da cijena na burzi reflektira novonastalo stanje.
lp
auuu, dividenda samo 9 kn
a ni samo izvješće ne izgleda motivirajuće….emoglo bi od danas početi napuštanje dionice HT-a od strane malih i srednjih ulagača
Dividenda je uvijek iznosila barem 10%, a sad… Možda je i ovo 10-tak posto od nove cijene na burzi!