Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
…jel smijem i ja drukat malo danas?…[emo_smijesak][emo_namigusa]
Za koga? Ne mislm da dionice…
ajde barem do cca 230 ove god …
da prodam i ovo sto mi je preostalo 🙂
u zadnje tri god svake god po trecinu.
čim u novinama piše da kamate na oročenje idu dole evo ti ht-a gore
Nisu to samo novinski napisi, to se stvarno događa.
Mene trenutno zanima povrat poreza plaćen na prošlogodišnju dividendu.
Dividenda je bila umanjena kod isplate za porez i prirez.
Bilo je nešto da do 10 000 kn neće biti oporezovana ?
Do 12.000kn. Onaj koji pošalje poreznu prijavu dobit će povrat. Recimo za Zagreb na 12.000 je to 1.699kn. Svi oni koji imaju paket od 69 dionica HT-a, dobili bi oko 108kn. (11,07×69-12%-18%), samo je pitanje koliko njih neće ni pisat poreznu prijavu radi neznanja ili neinformiranosti, a bit će ih dosta. Sve to nakon 28.2. ostaje državi. Napisao sam nekoliko puta da je to trebalo drugačije, poštenije napravit, a ne svima na početku opalit porez i prirez mada ne imali više od 12.000kn u tekućoj godini. Sve se to moglo preko SKDD regulirat, ali očito je državi stalo da ti najprije uzmu lovu, a tek nakon godine dana vrate istu igrajući i na to da mnogi neće ni tražiti povrat. Da je poštenja svima onima koji ne ispune kvotu od 12.000kn u godini nisu trebali ništa uzet, već samo onima koji tu granicu priđu. Pored toga zaradit će i Pošta sa preporučenom pošiljkom, jer neće svi ići u porezne uprave. Žalosno.
Do 12.000kn. Onaj koji pošalje poreznu prijavu dobit će povrat. Recimo za Zagreb na 12.000 je to 1.699kn. Svi oni koji imaju paket od 69 dionica HT-a, dobili bi oko 108kn. (11,07×69-12%-18%), samo je pitanje koliko njih neće ni pisat poreznu prijavu radi neznanja ili neinformiranosti, a bit će ih dosta. Sve to nakon 28.2. ostaje državi. Napisao sam nekoliko puta da je to trebalo drugačije, poštenije napravit, a ne svima na početku opalit porez i prirez mada ne imali više od 12.000kn u tekućoj godini. Sve se to moglo preko SKDD regulirat, ali očito je državi stalo da ti najprije uzmu lovu, a tek nakon godine dana vrate istu igrajući i na to da mnogi neće ni tražiti povrat. Da je poštenja svima onima koji ne ispune kvotu od 12.000kn u godini nisu trebali ništa uzet, već samo onima koji tu granicu priđu. Pored toga zaradit će i Pošta sa preporučenom pošiljkom, jer neće svi ići u porezne uprave. Žalosno.
[/quote]da je postenja nebi bilo burze[emo_smijeh][emo_namigusa][emo_palacg]
Bravo Tomcat,kaj zna bakica ili dida kaj je povrat poreza,od ono malo ušteđevine su uzeli paketić,i onda ih maznu po dividendi,i to ne jednom-kupe sa PDV-om,na dividendu dodatni porez,dignu dividendu,nekaj kupe-kruh,mlijeko i sl. i opet 25%.
Divan primjer za ulaganje u našu Lijepu Hrvatsku
ovi u poreznoj su mi objasnjavali nesto kao ako imate olaksicu na placi a svi je imamo koji radimo, nemoze se povuc povrat poreza, dali je netko upuceniji da objasni sta trkeljaju oni
imao sam preko 12000 kn svih dividendi,dakle trebao bih imati maksimalni povrat. placa mi ulazi u najveci porezni razred, bilo je i nesto autorskih i ugovora o djelu, ne moram raditi poreznu prijavu. da ne bi ja predao poreznu prijavu, pa da mi na dividendu lupe jos 40% u obracunu ili da nekim drugim racunovodstvenim cudom ja jos njima ispadnem duzan na osnovu porezne prijave s dividendom?