Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Za rekordera s 50 punomoći – prijave
Čini se da Hanfino upozorenje da će se u javnoj ponudi dionica T-HT-a preispitivati svi oni s više od pet punomoći nisu svi shvatili ozbiljno. [color=red]Ante Samodol, predsjednik Hanfe, potvrdio je da se u Zagrebu jedan vrijedni kupac već na startu na jednom od upisnih mjesta pojavio sa čak 50 punomoći! Drugim riječima, nakanio je po povlaštenim uvjetima kupiti dionice u vrijednosti čak 1,9 milijuna kuna. [/color]Trud prikupljanja punomoći, međutim, neće mu se isplatiti jer je Hanfa već pokrenula nadzor i, kako kaže Samodol, spriječit će vlasnički prijenos te podnijeti odgovarajuće zakonske korake, uključujući i (vjerojatnu) kaznenu prijavu te prijavu Uredu za sprječavanje pranja novca. Spomenuti primjer je ipak iznimka, jer prvoga dana bilo je samo desetak slučajeva davanja ponuda za upis više od pet paketa dionica na temelju punomoći, kažu u Hanfi.Podsjetimo, još prošli tjedan iz Hanfe su najavili da će u principu provjeravati punomoći, pri čemu nije problem ako ih unutar jedne obitelji ima više, ali ako se preda više od pet punomoći osoba koje nisu obiteljski vezane, predviđene su dodatne provjere, a u slučaju utvrđivanja nepravilnosti i sankcije.
Večaras dao ponudu u Erste. Broj ponude je 130xxx. Dakle, u Erste je prva dva dana podneseno 30k ponuda. Je li netko danas dao ponudu u Fini i HPB-u pa da vidimo koliko toga ima?
Evo danas dao ponude u fini i broj počinje sa 6305xx a drugi 6302xx a dao sam oba u isto vrijeme znači ni oni ne idu po redu. Inače nema gužve na šalteru čekao par sekundi da radnica dođe na šalter.[smiley11]
Dajte mi odgovor jer mi je ovo prvi upis na IPO. Kakva je situacija, kad se sazna da se dobivaju dionice, mislim dali ti jave tj. nekako obavijeste o dobivanju dionica. Dali će supruga isto tako dobiti na svoju adresu nekakvu obavijest iz SDA o otvorenom računu i pin prije dobivanja dionica.
Dajte mi odgovor jer mi je ovo prvi upis na IPO. Kakva je situacija, kad se sazna da se dobivaju dionice, mislim dali ti jave tj. nekako obavijeste o dobivanju dionica. Dali će supruga isto tako dobiti na svoju adresu nekakvu obavijest iz SDA o otvorenom računu i pin prije dobivanja dionica.
Je, dođe broj računa i PIN iz SDA poštom kad upišu dionice.
malo sam istraživala i što ako se dogodi baš ono što se desilo Deutsche Telekomu 1996… tj. T-Comu…nagli pad dionica čak na 12,80 eura…. gubici, otkazi……a krediti na grbači… tužbe….
više na ovim stranicama…pročitajte…
http://www.vjesnik.com/pdf/2002%5C05%5C17%5C07A7.PDF
http://www.vjesnik.hr/Pdf/2002%5C11%5C15%5C09A9.PDF
pa sad vi iskusni recite nekaj pametnoga! da nas ohrabrite!!!!!!!!!
Evo danas dao ponude u fini i broj počinje sa 6305xx a drugi 6302xx a dao sam oba u isto vrijeme znači ni oni ne idu po redu. Inače nema gužve na šalteru čekao par sekundi da radnica dođe na šalter.[smiley11]
Nema smisla da da ne idu po redu. Sigurno idu po redu. Samo je pitanje koliko ima brojača. Jedan za sve ili jedan za Erste, jedan za Finu i jedan za HPB ili nekako drugačije. Meni se prva i druga ponuda razlikuju za 100 u brojaču. Objašnjenje je da je između prve i druge ponude u cijeloj Hrvatskoj u Erste (ili sve zajedno) napravljeno 100 ponuda. Kod tebe je 300. Relano je moguće da je između napravljeno 300 ponuda. Žena u Erste je bila vrlo brza. Kada si predavao ponudu? Ja sam cca 6.46 pošto imaš isto broj na 30xxx. Moguće da jedan brojač za sve a prva znamenaka znači nešto drugo.
Ajoj, iz vaših postova se može zaključiti da je u Fini i Erste premašena brojka od 30t, dakle ukupno preko 60t i još HPB u samo dva dana. Ako dobijemo pola paketa budemo sretni, a mslim da ćemo proći ko na IPO-u Magme 10t
@hrca11 & dragon
Ja sam jučer na otvaranju poslovnice Erste bio među prvih 10, broj ponude 103xxy.
U instrukciji za plaćanje u rubrici poziv na broj nakon JMBG-a broj nije potpuno isti kao i broj ponude. Točnije ima 1 znamenku više a ostale su iste.(103xxyy). Pitao tetu na šaletru je li to tipfeler, ona će, kompjuter sam izbacio znamenku više.
Žena mi bila u HPB i njoj su brojevi ponude i poziv na broj identični. Kolegi s posla isto.
Dečki, ako vam nije problem, možete li provjeriti je li i kod vas ista stvar? (šesteroznamenkasti broj ponude, 7-znamenkasti dio poziva na broj nakon JMBG-a).
provjerio sam i oba broja su mi identicna. koga ces pitati za pomoc – stvarno ne znam