HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 02:04
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,22
54.457
1,425
38,20
38,50
1,05%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Mislim da upotrebljavate krivu mjernu jedinicu tj. trebali bi govoriti koliko će paketa po 38k biti upisano! Siguran sam da neće svi upisati puni povlašteni iznos! Ako i upiše cca 180k ljudi možda kada se sve zbroji bude zapravo cca manje od 100k paketa što bi bilo super!

Gospođa na šalteru u fini mi je danas rekla da su jučer imale svaka oko 100 ponuda. Njih je 7 u Vukovarskoj s tim da je to najveća fina u RH. Smatram da će ukupni broj biti debelo ispod 100 000.”

Matematika je neumoljiva kad ju vec koristis, 7×100 je 700, ako bi upis isao istom dinamikom to bi bilo 7000 u toj poslovnici. Recimo da nece ic istom dinamikom, nego da ce ukupno bit 3000 u toj poslovnici. Da u svakoj drugoj bude i 5 puta manje, to je i dalje: 292 x 600=175 200 + 3000 = 178200, dakle cca 180 000 ljudi…

Ti kažeš I DA BUDE 5 puta manje u drugim poslovnicama… Ja mislim da je od tih 292 poslovnice, barem pola, ajde, trećina onih koje imaju jednu tetu koja primi 2 ponude na dan. možda ne 2 ali 20. Konkretan primjer Erste banka Vukovar (nisam siguran da se mogu tamo predavati, ali vjerujem da da pošto u Vu ima samo 1 erste i 1 fina (nevelika), a grad ima 35000 ljudi). Nadalje, nekoliko se ljudi javljalo na ovom forumu koji kažu da u manjim mjestima nema čekanja…gotovo uopće. Drniš, Karlovac, Ivanić Grad, Sl. Brod… A kao što sam u jednom postu i napisao, onako od oka, dok sam ja čekao na šalteru, od 5 ljudi, 2 nije upisalo cijeli paket.

Vidjet ćemo, mogli bi i kladu organizirati![smiley2]

Neka netko ponudi koef. za manje od 100K

Gospođa na šalteru u fini mi je danas rekla da su jučer imale svaka oko 100 ponuda. Njih je 7 u Vukovarskoj s tim da je to najveća fina u RH. Smatram da će ukupni broj biti debelo ispod 100 000.”

Matematika je neumoljiva kad ju vec koristis, 7×100 je 700, ako bi upis isao istom dinamikom to bi bilo 7000 u toj poslovnici. Recimo da nece ic istom dinamikom, nego da ce ukupno bit 3000 u toj poslovnici. Da u svakoj drugoj bude i 5 puta manje, to je i dalje: 292 x 600=175 200 + 3000 = 178200, dakle cca 180 000 ljudi…

Bojim se kolega da ste u pravu, rezat će nas debelo, ne računamo tu još da u prosjeku ima više od jednog paketa per capita

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

evo mene partibejkera: ćemu mučenje sa ovim vrlo nepreciznim računicama kad ste dionice već upisali i vjerojatno uplatili (ako niste, budete). koliko vas je komada pripalo i da li će biti rezanja saznat ćete uskoro. i da saznate (a ne možete) danas, bi li to išta promijenilo?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

evo mene partibejkera: ćemu mučenje sa ovim vrlo nepreciznim računicama kad ste dionice već upisali i vjerojatno uplatili (ako niste, budete). koliko vas je komada pripalo i da li će biti rezanja saznat ćete uskoro. i da saznate (a ne možete) danas, bi li to išta promijenilo?

Ne kvari nam zabavu… Klada se sprema[smiley1]

U pravu si, ali bi se barem manje živciro

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

trotter:

Ti kažeš I DA BUDE 5 puta manje u drugim poslovnicama… Ja mislim da je od tih 292 poslovnice, barem pola, ajde, trećina onih koje imaju jednu tetu koja primi 2 ponude na dan. možda ne 2 ali 20. Konkretan primjer Erste banka Vukovar (nisam siguran da se mogu tamo predavati, ali vjerujem da da pošto u Vu ima samo 1 erste i 1 fina (nevelika), a grad ima 35000 ljudi). Nadalje, nekoliko se ljudi javljalo na ovom forumu koji kažu da u manjim mjestima nema čekanja…gotovo uopće. Drniš, Karlovac, Ivanić Grad, Sl. Brod… A kao što sam u jednom postu i napisao, onako od oka, dok sam ja čekao na šalteru, od 5 ljudi, 2 nije upisalo cijeli paket.

Vidjet ćemo, mogli bi i kladu organizirati![smiley2]

Da se razumijemo, nitko sretniji od mene ako bude manje, oko ili nesto malo vise od 100k paketa. Samo propitkujem argumente onih koji smatraju da ce upis biti ogroman ili pak onih koji tvrde da ce biti mali, kako bi barem okvirno mogao izuci nekakvu projekciju… Inace fazan ima potpuno pravo…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Javlja mi moj broker iz Erstea ( usmenom predajom ) da smo prešli 100.000 upisanih danas oko 17H.

Vaša Bubašpara

Države i ulagači nemaju prijatelja, samo interese

ne treba se sa tim opterecivati, koliko će ljudi upisati i za koliko, samo neka bude pozitiva………….

oćemo ovak

manje od 80 koef. 4.4
80-120 2.1
više od 120 2.3

[smiley1]

Dionice INE mogle su se upisati u RBA i FINI. Dakle, ne bitno manje poslovnica nego sada. S obzirom na bombastične najave o masi građana koji hrle na upis dionica T-HT, ja sam se spremao uzeti i GO da bi mogao upisati. Kad, gle čuda, gdje god dođeš prvi si na redu.[smiley2] Ovdje najviše u obzir uzimam Grad Zagreb jer je i logično da u njemu bude najviše zainteresiranih. Nemam namjeru špekulirati s konačnim brojem upisanih paketa, samo mi je malo čudno da se predviđa 3-4 puta veći odziv nego u slućaju INE, a šalteri prazni. Onda mi padne na pamet da se možda ipak radi o propagandi ogranizatora. [smiley2]
Sjetimo se samo INE kada se već nakon prvih par dana špekuliralo sa 50 pa i 70k zainteresiranih, kad na kraju ispalo samo 45k.

Pozdrav

Ovdje isto, ako ima reda onda je samo 1 covjek ispred mene i to je bilo jucer. danas salteri prazni, dode tu i tam par ljudi poslje posla oko 14, 15 i 16 sati.[smiley4]

New Report

Close