Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Kod nekih drugih firmi se rade raznorazne špekulacije i tjeraju dionicu prema gore. Tako bi trebalo i sa ovom firmom izaći npr. Ivica Mudrinić da u nekim poslovnim novinama intervju da se razmatra da se isplati ove godine još i izvanredna dividenda,mada on zna da od toga ništa,ali bi cijena išla prema gore i to ne samo par kuna.
Letimičnim pogledom na TA analizu, koje nisam baš preveliki pobornik, nedvojbeno je da se predugo vremena nalazimo u "zoni preprodaje". Usput budi rečeno, po knjigama o TA, oko 2 tjedna oversolda se tolerira kao maksimum . Po navedenom, pretpostavljam da možemo na ovoj razini biti najviše do utorka ili srijede.
a kad sjeda drugi dio dividende
Zadnji dan za stijecanje prava na 2. dio dividende je 22.04.2012
Isplata 2.dijela dividende je 21.05.2012
HT.
– veliki pad je uzrokovao iskrcaj jednog mirovinca.
– zatim agresivno pisanje na jednom blogu kako je ovo loša investicija.
– pa je potom išao veliki iskrcaj malih kako bi kupovali neke reklamirane dionice.
– sada je HT na nekim o.k. cijenamna za kupnju (već sam pisala na kojim cijenama će biti o.k.),
– ali i sljedeći tjedan možemo očekivati od malih rasprodaju HT i kupnju PTKM.
– a to bi opet moglo rušiti cijenu dionice.
– te me ne bi čudio pad HT-a na 180kn.
– kad bude neke panike na svjetskim burzama tada bi taj HT mogao biti i 150kn, ništa čudno.
– nekad sam na ovoj temi agresivno reklamirala HT, tada je cijena bila 180-200kn, ali tada je dividendni prinos bio 15%, a potom je uslijedio rast od preko 50%.
– na ovoj cijeni imamo dividendni prinos za iduću godinu ispod 10%, proicirana dobit 18-20kn.
– I love this game.
Pozdrav !
18 – 20 kn + 1/2dividende 11kn !
Nije loše .
Možda se nekim jakim igračima danas upali lampica,pa odemo na 220? Dok se HT prodaje da bi se lova ulagala na drugim dionicama,pad je lagan ali izvjestan,međutim kada se dionica počne kupovati zbog podcijenjenosti kao što je sada slučaj sa recimo građevinarima onda ća rasti i po 10%. Na granici smo po meni,pa ćemo vidjeti šta će se desiti. U svakom slučaju rezultati Q1 će odrediti umnogome trend ove dionice.
Živi bili pa vidili prije mi se čini da ćemo prije vidjeti Čačićevu smjenu, nego oporavak jer sada kada su raspodjelili pljen očekuju se rezultati a, za dati rezultate treba prije svega imati u glavi nešto više od ćemo, ćete, će……..
a ovi projekti o kojima priča PLOMIN 3 slušam još od doba FRANJE 🙂
a to ti je pravi dokaz ovog gore navedenog ćemo, ćete, će…..
ne želim ispasti Čačićev odvjetnik ali isto se tako od doba Tita pričalo o autoputu pa taj projekt nije pokrenut dok Čačić nije došao za ministra….
ako netko ima muda pokrenuti taj projekt, to je on. Da li će projekt na kraju biti uspješan ili ne, to je druga priča ali mislim da će ga on pokrenuti…
osnovni i jedini uspjeh svake dosadašnje vlade pa i ove je što oni misle da trebamo biti sretni da nešto prodajemo
jeli ovo na ht short selling ili?
ovo je sahranio porez na dividendu ka svemu ostalome. dio ljudi jednostavno ne zeli da porezna ima uvid u to i zato prodaje.
Što god ga je, cijena nema razloga rasti. Nema nikakvih bitnih novosti, sve je odavno poznato i uključeno u očekivanja investitora. Dionica je defanzivna, a gospodarstvo tone (domaće i ona u okruženju). Pretpostavljam da ono malo špekulanata koji su još uvijek na burzi prodaje HT i kupuje dionice koje su podcijenjene i za koje se bar može očekivati promjena (uslijed najava investicija u određene gospodarske grane poput građevine itd). Druga mogućnost je da se pad cijene HT-a odnosi na “igru” fondova. Ima li netko o tome informacija?