Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,49 | 8.173 | 218 | 37,60 | 37,90 | -0,53% |
Znao sam da ćeš to odgovorit.
Ova rasprava ne vodi nikud tako da te lijepo pozdravljam
Ma ne, nisam mislio raspravljati, samo nemojte se uzdati u druge, to vise onako kao dobronamjeran savjet!
Lijep pozdrav i ugodan dan!
http://www.seebiz.eu/radimir-cacic-u-iducih-mjesec-dana-100-natjecaja-za-isto-toliko-projekata/ar-29945/
netko prognozira pad diskrecijske potrošnja /telefonija…/
u tijeku turističke sezone…
u tijeku kolosalnog investicijskog zamaha…
gospodarske i društvene renesanse..
euforije na Tržištu kapitala…
Eh, pogledao sam koju kamatu daje zaba na kunska oročenja od 48 mjeseci – 3,6 %, a mi pokupimo za 2 mj 5 %, pa slijedeće godine zasigurno oko 10 % na ovu cijenu, i eto u 14 mj. gotovo 15 %… Ma kupujte ljudi dok je na rasprodaji… Ja danas kupio, i čekam dividendu, sada uvećanu…za 1107 kn…
Imam neki osjećaj da netko namjerno ruši dionicu,a možda ima informaciju da bi ove godine mogla se isplatit i dividenda iz dobiti prijašnjih godina .
Šta je ljudi ovo jutros? Izgleda da su medvjedi okupirali burzu. U nepunih 20min. već 0.54% u minusu! Možda su špekulići odlučili pokupiti šlag dok još mogu. Ma, krajem dana ćemo biti pametniji.
U zadnjih 10 dana od 13.03 do 21.03 promjena među prvih 10 je samo na rednom broju 3 Raiffeisen obavezni mirovinski koji je u plusu za 51.858 dionica…..cca 11.000.000 kn, a prodaju oni koje ne vidimo među prvih 10. Tko?
U zadnjih 10 dana od 13.03 do 21.03 promjena među prvih 10 je samo na rednom broju 3 Raiffeisen obavezni mirovinski koji je u plusu za 51.858 dionica…..cca 11.000.000 kn, a prodaju oni koje ne vidimo među prvih 10. Tko?
Pa financijski direktor HT je jucer prodavao, jel ti to docvoljno ?
izgleda da su ovaj put mali gadno popušili foru….
ljudi jednostavno ne vole dividendu u dva dijela pa izlaze dok se ima kuda
@jure555
zasto pisete dezinformacije po forumu, kad ocito uopce ne znate tko je financijski direktor u HT-u (dr.sc. Dino Dogan), a tko je otpustao dionice (Mate Karlic).
Pa nitko ne pise da je dionice prodao glavni financijski direktor (CFO) koji je ujedno i clan uprave nego je prodao direktor jednog od vise financijskih odjela u HT-u. U nekoj drugoj strukturi bi ga zvali voditelj odjela ili slicno no ovdje je direktor. U okvirnoj komunikaciji se koristi direktor financija i glavni direktor financija (da se svaki put ne ponavlja litanija) , a ako se zeli biti izricito precizan onda se navodi tocno kojeg odjela , a za g. Dogana se navodi da je doslovno: glavni direktor za financije (CFO) i clan uprave.Inace izmedju ova dva nivoa imate i podrucnog (area) direktora.
Uostalom sve to uopce nije bitno jer je potpuna informacija objavljena na burzi i preko portala (koji takodjer svi stavljaju naslov da je dionice prodao direktor financija) , a svi oni zajedno spadaju u jednu skupinu ”osobe koje imaju pristup povlastenim informacijama” i to je sve.
Ako je uprava HT-a narmalna onda ja nisam !
Hrvatska ima 4,5 milijuna stanovnika, a Njemačka 82,5 milijuna ili 18 puta više !
HT ima neto dobit od 241 milijun Eura, a DT iz Njemačke samo duplo ili 557 milijuna Eura.
Jedan zaposlenik HT-a neto zarađuje 38.800 Eura, a jedan zaposlenik DT-a zarađuje 2.400 Eura ili 16 puta manje od hrvatskog kolege.
Pored toga HT dodatno otpušta ;
http://www.business.hr/kompanije/crni-petak-za-370-radnika-ht-a