HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 21.11.2024. u 19:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,22
54.457
1,425
38,20
38,50
1,05%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Tako je, ja danas dobil br ponude 6447xx kaj bi onda to trebalo bit?

Moja supruga upisala na FINI oko 10h i dobila broj 6294xx, a čovjek iza nje 6296xx.
Ajde postajte i iz Erste i iz HPB-a. Da probamo procijeniti kolika masa je to u prva dva dana.

Razmišljam da prodam dionice blsc-a i ine i skupim kojih 250k i za to kupim dionice T-HT-a.
Pričekat ću da me netko odgovori od ove glupe ideje…inače nemam baš previše iskustva sa dionicama što ste mogli i sami shvatiti..

Moja supruga upisala na FINI oko 10h i dobila broj 6294xx, a čovjek iza nje 6296xx.
Ajde postajte i iz Erste i iz HPB-a. Da probamo procijeniti kolika masa je to u prva dva dana.

Nema ti to veze sa brojem ponuda, to je za njihovu internu evidenciju……[smiley2]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Ako u 293 poslovnice koje pretpostavimo rade 12h na dan upise svaki sat samo 4 covjeka u prosjeku tijekom 10 dana upisa, vec smo na 140 640 ljudi. Uhhh, nece valjda svi po 38k[[smiley1][smiley1]

Ajde malo sad protuargumente na sunce, zasto nece biti toliko…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Prošle godine kada je bio IPO INE ja sam u RBA čekao u redu gotovo 3 sata. Na kraju je upisano ukupno oko 45k paketa.
Sudeći prema postovima na temi “Gdje se najmanje čeka na upis T-HT” gdje oni koji su upisali izjavljuju da su čakali najviše 5-20 minuta, ja bi rekao da interes i nije baš tako “strahovito velik”. To da je u prvom daniu primljeno 1XXk ponuda, čiste su nebuloze.

Pozdrav

Gle, ovako: U društvu investitora/špekulanata koje ja poznajem oni koji su INA-R-A upisali sramežljivo 1 ili 2 paketa sad upisuju 5x toliko. A čujem i da upisuju neki kojima je vjerojatno i napor nabaciti potpis na ponudu, ali eto imaju nešto casha, a i “kreda” nije neki problem. Ako bi prema tome izvodio zaključke rekao bih da prelazimo brojku 200.000 što me ne bi baš razveselilo.
Baš me zanimaju ovi brojevi ponuda, u koje vrijeme, u kojim poslovnicama pa da se pokuša na temelju toga izvući nekakve zaključke o kojem broju upisanih paketa bi se moglo raditi.

Vidim glavna tema provizije i načini prijave. Gotovo da analiza i nije potrebna…. Navali narode… [smiley16]

Proučio sam prospekt (više od 400 str.) koncentriravši se na FA. (Može se downloadati sa T-HT-ovog sitea).
Baš ne izgleda bajno T-Mobile izvlači situaciju, a nade se polažu u internet servise. Iako usporedni izvještaj sa 06-2006 i 2005. tobože ukazuje na konstantan rast. Radi se o dobroj kozmetici. Going down down…

Po nekonsilidiranom izvj. 6.mj. 2007. može se doći do ovih brojki:
BV = 169,4 kn PE = 11,4 PS = 3,32 PB će biti vjerojatno veći od 2,06 (349 kn)
Po nekim procijenama M.Cap bi trebao biti od 25-28 Mlrd kn. To je od 302-342 kn.

Uspoređivao sam Deutshce Telekom
BV = 11,37 EUR PE = 16,86 PS = 2,27 PB = 1,21 Cur.Price = 13,79
Zadnja 52 tjedna Max = 14,75, Min = 11,69
Inače Telekom je 2004. vrijedio više od 17 EUR/dionici. Pada konstantno zadnje 3 god. Firma je osnovana 1995. sa nominalnom vrijednosti 2,56 EUR/dionici.

Definitivno propuštam ovaj upis, iako mislim da je diskont oko 15-20% + špekulacija. Radije ću uletiti u posrnule provjerene likvidne firme koje daleko bolje poznajem i koje će se oporaviti više od ovih 20%.

Svima puno sreće. [smiley2][smiley2][smiley2]

The Truth Is Out There

molio bih kolege da malo razjasne trgovanje gdr-ovima na lse i dionicama na zse…18 milja dionica i 7 miliona gdr…kako ide namira prijenos..te kako uopće funkcionira taj sistem izlistavanja na dvije burze…

Regulatori cijena…

da samo raščistim neke nedoumice..tj da krivo ne protumačimo…

pozdrav

Prošle godine kada je bio IPO INE ja sam u RBA čekao u redu gotovo 3 sata. Na kraju je upisano ukupno oko 45k paketa.
Sudeći prema postovima na temi “Gdje se najmanje čeka na upis T-HT” gdje oni koji su upisali izjavljuju da su čakali najviše 5-20 minuta, ja bi rekao da interes i nije baš tako “strahovito velik”. To da je u prvom daniu primljeno 1XXk ponuda, čiste su nebuloze.

Pozdrav

pitanje je koliko je tad poslovnica bilo koje su zaprimale ponudu. a da će bar svi oni koji su upisali INAu upisati i HT je tako jasno. ja nisam upisivao INAu pa ću sad 5 paketa. sad pričam sa susjedom pa je uzela 6 paketa. moja obitelj još 3 paketa. zbilja nisu velike gužve ali mislim da ispod je sve ispod 100.000 nažalost pesimistična (ili nama optimistična) brojka. ako neće biti rezanja to je super.

Pozdrav

Gospođa na šalteru u fini mi je danas rekla da su jučer imale svaka oko 100 ponuda. Njih je 7 u Vukovarskoj s tim da je to najveća fina u RH. Smatram da će ukupni broj biti debelo ispod 100 000.

Zna li neko kako se može provjeriti dali je s uplatom prošlo sve u redu kad se plaća internet bankarstvom, mislim da sam nešto zeznuo, a transakcija je prošla? Hvala!

14.04.2008.

Gospođa na šalteru u fini mi je danas rekla da su jučer imale svaka oko 100 ponuda. Njih je 7 u Vukovarskoj s tim da je to najveća fina u RH. Smatram da će ukupni broj biti debelo ispod 100 000.”

Matematika je neumoljiva kad ju vec koristis, 7×100 je 700, ako bi upis isao istom dinamikom to bi bilo 7000 u toj poslovnici. Recimo da nece ic istom dinamikom, nego da ce ukupno bit 3000 u toj poslovnici. Da u svakoj drugoj bude i 5 puta manje, to je i dalje: 292 x 600=175 200 + 3000 = 178200, dakle cca 180 000 ljudi…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

New Report

Close