Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 39,90 | 61.569 | 1,543 | 39,80 | 40,10 | 0,25% |
Poslovanje HT-a: Pad prihoda, dobiti i dividende
Prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2011. godinu, Hrvatski telekom ostvario je prihode od 8,07 milijardi kuna, što je za 3,6 posto manje u odnosu na 2010.godinu. Dobit je smanjena za 1,1 posto i iznosi 1,81 milijardi kuna. Uprava je i ove godine predložila isplatu dividende.
Duboka recesija, stroža regulativa i posebni porez i dalje utječu na poslovanje, navodi se u priopćenju Hrvatskog telekoma o poslovanju u prošloj godini. Ističu da je pad prihoda od 3,6 posto umanjen doprinosom Combisa i snažnim rastom prihoda od IP-a, te zahvaljujući učinkovitom upravljanju troškovima.
Uprava i Nadzorni odbor HT-a predložili su isplatu dividende u iznosu 22,14 kuna po dionici (za 2010 dividenda je bila 22,76 kuna po dionici).
Prosvjed protiv otpuštanja
FOTO: Tisuću ljudi pred HT-om nije dočekalo Mudrinića.."T-HT je još jednom postigao solidne rezultate ostvarene u sve težim gospodarskim prilikama. Tijekom cijele 2011. godine Hrvatska je bila suočena sa stalnim rastom nezaposlenosti, daljnjim padom potrošnje te rastom nepodmirenih dugovanja. Tržišno natjecanje u sektoru telekomunikacija dodatno se intenziviralo. Istovremeno su niz novih državnih regulatornih mjera i daljnje regulatorno usklađivanje s EU-om stavili dodatni pritisak na Grupu. Kao rezultat, Grupa T-HT zabilježila je pad prihoda za ovu godinu koji je u određenoj mjeri neutraliziran jednokratnim utjecajima. Međutim, Grupa je nastavila s uspješnom provedbom mjera za smanjenje troškova i ostaje snažna u teškim tržišnim uvjetima.
Nepoticajni regulatorni sustav
"Usprkos nepovoljnim gospodarskim uvjetima, T-HT je nastavio proširivati svoje aktivnosti u svim područjima poslovanja kroz razvoj i pokretanje inovativnih proizvoda kao što su ICT usluge u oblaku. Grupa je, kao rezultat, zadržala vodeći položaj na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu", navodi se.
"Regulatorni je sustav i dalje nepoticajan za ulaganja u komunikacijsku infrastrukturu – ključni element gospodarskog rasta. Iako su očekivanja da će se trenutačna gospodarska situacija popraviti vrlo mala, Grupa će i nadalje uvoditi inovacije te razvijati svoje poslovanje u 2012. godini", komentirao je poslovne rezultate predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić.
Danas.hr
Moram priznati da rezultati i nisu nešto, Combis ih je izvukao inače bi to bilo jos gore, a ovaj predujam dividende je dvosjekli mač…
Pa isplata predujma dividende je izbjegavanje plačanja poreza na dividendu,tako da će ukupno biti
6%,a ne 12%.I to je pametno,a s obzirom na isplatu drugog dijela dividende koji će za velike igraće
donositi 12% manju dobit od prvog dijela.Rasprodaje nebi trebalo biti.Dapaće na ovu cijenu to će
biti visokih
11,07X0,88=9,74 netto dobit u drugom dijelu isplate
9,74:240=4,06%
Naravno da će mali dioničari ostvariti cjelokupnu dobit bez oporezivanja.
Smatram da cijena dionice nebi trebala pasti za cjelokupni predujam dividende od 11 kn.
U HT ima i biti će i meda i mlijeka.Bravo!
Kakva je to IT firma koja nezna PDF dokument exportat iz Officea nego skenira isprintane papire???? Ajd bar su ih ravno skenirali…sad idem citati izvjesce no ovo mi je prvo uplao u oči
Moram priznati da rezultati i nisu nešto, Combis ih je izvukao inače bi to bilo jos gore, a ovaj predujam dividende je dvosjekli mač…
Kako mislite "Combis ih je izvukao"? Pa oni su kupiti Combis, s određenim razlogom. Dakle, sami su se izvukli 🙂
I tko zna što će još sve kupiti! Mogu što god žele.
Kakva je to IT firma koja nezna PDF dokument exportat iz Officea nego skenira isprintane papire???? Ajd bar su ih ravno skenirali…sad idem citati izvjesce no ovo mi je prvo uplao u oči
hahahhaha bravo !! 100tka
Ono što bi se moglo dogoditi do 1.3. je – predujam dividende. Ostaje pitanje kako se to oporezuje.
Samo da se citiram od prije 5 dana. I dalje mi nije jasno hoćemo li mi na ovaj predujam platiti porez ili nećemo.
Ako je dividenda(predujam)isplaćen prije stupanja na snagu Zakona ne bi smjelo biti poreza.
I moram pohvaliti upravu HT zbog isplate predujma dividende prije stupanja Zakona na snagu.
Pozdrav
Pa isplata predujma dividende je izbjegavanje plačanja poreza na dividendu,tako da će ukupno biti
6%,a ne 12%.I to je pametno,a s obzirom na isplatu drugog dijela dividende koji će za velike igraće
donositi 12% manju dobit od prvog dijela.Rasprodaje nebi trebalo biti.Dapaće na ovu cijenu to će
biti visokih
11,07X0,88=9,74 netto dobit u drugom dijelu isplate
9,74:240=4,06%
Naravno da će mali dioničari ostvariti cjelokupnu dobit bez oporezivanja.
Smatram da cijena dionice nebi trebala pasti za cjelokupni predujam dividende od 11 kn.
U HT ima i biti će i meda i mlijeka.Bravo!
[/quote]
Ma ne, nisam konkretno na to misilio, nego da neće biti onakvog boom rasta kao i inače kada špekulanti ulaze jer sumnjam da će dva puta ići riskirati… Ovo će se odraziti tako da dionica neće narasti kao i obično za iznos dividende, ali će za taj iznos pasti…
Dale, mislim da će ovo pasti za vise nego sto bi inace trebalo zbog booma špekulanata koji ce sada izostati…
Ovo sa predujmom je pametno da se bar na pola ne plati porez,svaka čast tako i treba ja prezadovoljan
i sa rezultatom i sa svime.A pametno i rade,puno je malih dioničara i svatko tko ih ima ne mijenja
operatera i sve mu je od HT.A što se tiče usluge daleko iznad ostalih.Platit će se nešta i poreza
ali neka to je malo u odnosu na ono šta sam mislio.
Ako je dividenda(predujam)isplaćen prije stupanja na snagu Zakona ne bi smjelo biti poreza.
I moram pohvaliti upravu HT zbog isplate predujma dividende prije stupanja Zakona na snagu.
Pozdrav
Pridružujem se pohvalama upravi. Vidi se da vode brigu o dioničarima. Ugodno su me iznenadili brzinom isplate dividende, tj predujma.