Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,29 | 57.455 | 1,583 | 36,40 | 36,60 | 0,55% |
Hvala momci.. evo baš sam sastavio ugovor, ali kod javnog bilježnika mogu na ovjeru tek sutra, kod mene niti jedan ne radi poslijepodne…
Eh baš razmišljam, neki dan prije jedan član veli da kakvu mi to dodanu vrijednost radimo na burzi?
Pa ja bi mu odgovorio da mi kojim slučajem nismo kupili dionice HT A, već da su one došle u strano vlasništvo (kao što je to učinila država), svake godine bi puno miliona evra bilo putem dividendi iznešeno van, izvan HR… Ovako ostaju unutar Hrvatske, nama građanima…
Kolika će dividenda biti ? To znaju samo insajderi i osobe bliske njima. U svakom slučaju dobit po dionici se može očekivati cca 23 kn. Ako je nakon 3Q izvještaja dobit bila 18,10 kn po dionici realno je očekivati da je u 4. kvartalu dobit cca 5 do 6 kn, a što bi ukupno iznosilo 23 do 24 kn. Hoće li, kao i prošle godine cjelkupna dobit biti isplaćena kao dividenda ili će dio ostati kao zadržana dobit, vidjet ćemo sutra? U svakom slučaju godišnje izvješće će biti zadovoljavajuće, a s tim i većina dioničara HT.
Eh baš razmišljam, neki dan prije jedan član veli da kakvu mi to dodanu vrijednost radimo na burzi?
Pa ja bi mu odgovorio da mi kojim slučajem nismo kupili dionice HT A, već da su one došle u strano vlasništvo (kao što je to učinila država), svake godine bi puno miliona evra bilo putem dividendi iznešeno van, izvan HR… Ovako ostaju unutar Hrvatske, nama građanima…
Ja sam taj član…i slažem se – ti novci su ostali u HR. Još bi bolje bilo da su ostali i oni od države ali što je-tu je. Nažalost. No ipak to nije dodana vrijednost, mi smo samo preusmjerili tok kapitala na neki način. Dodana vrijednost je kad Vi, ili ja ili netko drugi, kupimo kubik građe (hrvatske), napravimo namještaj i prodamo ga. Van, po mogućnosti. No umjesto toga mi izvozimo drvenu građu od koje se radi skupocjeni namještaj a uvozimo smrdljivu ivericu i to nam uvaljuju po skupoj cijeni. A sad neka netko, meni naivcu, objasni zašto naši političari stimuliraju takve stvari.
neznam koliko će biti dividenda ali znam da sam danas dokupio HT
i nadam se da će biti 20 kn s time bi me dionica izašla 220 kn što smatram vrlo dobrim
neznam koliko će biti dividenda ali znam da sam danas dokupio HT
i nadam se da će biti 20 kn s time bi me dionica izašla 220 kn što smatram vrlo dobrim
Zašto odmah niste umjesto da kupujete dionice tih 20 kn po dionici s brokerskog prebacili na tekući s naznakom "dividenda HT" pa onda tek u 5 mjesecu kupili dionice po 220 kn. U međuvremenu možete trejdati firme koje će imati dobra izvješća i ponešto zaraditi.
Na taj način dobijete dividendu unaprijed i manje riskirate jer tko zna koja će cijena HT-a biti u 5mjesec.
Progresivna stopa oporezivanja na dionice ovisnosti o roku držanja služi za to da ustabili tržište. Da ne dozvoli špekulantima da dođu sa puno novca izvanka, ubace novac na burzu, malo se igraju i podignu pohlepu domaćeg stanovništva te onda izlete sa ogromnom dobiti u roku par mjeseci ostavljajući naše sugrađane na suhom.Takva stopa bi štitila prave investitore.
Zašto misliš da su investitori bolji za društvo od špekulanata?
Koliko ja znam špekulanti za svaku trgovinu plaćaju provizije (zna se dosta love tu skupiti), od provizija živi financijska industrija i s tim novcima daje plaće ljudima i poreze državi. Na kraju onaj broker koji od naših provizija dobije plaću s tim novcima plaća račune. Dakle novac cirkulira i vješt špekulant s 100 000 kn može otvoriti jedno radno mjesto za razliku od "pravog" investitora koji može držati dionicu 100 god i da nitko drugi nema koristi osim samog njega( nekad ni on nema)
Svaka aktivnost je uvijek bolja od pasivnosti.
A kada spominješ strane špekulante i naše sugrađane, neznam bili se smijao ili plakao. Nitko nikoga ne tjera da kupuje bilo koju dionici, već je to osobna odluka. Budala će uvijek ostati bez love bez obzira na strane špekulante ili tko zna što, ako ne izgubi na burzi ostavit će te novce u casinu ili kladionici pa što se mene tiče bolje da su ovdje nego negdje drugdje.
Zašto misliš da su investitori bolji za društvo od špekulanata?
Koliko ja znam špekulanti za svaku trgovinu plaćaju provizije (zna se dosta love tu skupiti), od provizija živi financijska industrija i s tim novcima daje plaće ljudima i poreze državi. Na kraju onaj broker koji od naših provizija dobije plaću s tim novcima plaća račune. Dakle novac cirkulira i vješt špekulant s 100 000 kn može otvoriti jedno radno mjesto za razliku od "pravog" investitora koji može držati dionicu 100 god i da nitko drugi nema koristi osim samog njega( nekad ni on nema)
Svaka aktivnost je uvijek bolja od pasivnosti.
To da je svaka aktivnost bolja od pasivnosti je smiješno – koliko ste se puta uhvatili da vam je bilo bolje da niste prodali/kupili dionice po cijeni po kojoj jeste?
Špekulanti unose nered u tržište. Igrajući na račun ponude i potražnje te ljudskih sentimenata, inercije i marketinga nastoje izvući novac od kako ih vi nazivate budala. Zbog takvih špekulanata na tržištu nekretnina je cijeli ovaj cirkus u kojem uživamo zadnje 4 godine i nastao. I vi imate obraz to braniti?
Naravno da nitko nikoga ne tjera da kupuje dionicu. Nitko nikoga ne tjera niti da uzima kredit sa 30% kamate pa je, eto čuda, takav kredit stavljen izvan zakona. Zašto kada će uvijek biti budala koje će taj kredit uzeti a na tome kreditu lijepo zarade banke? Naravno, zbog naših sugrađana i zbog toga što sam govorio iz perspektive Vlade kojoj je to posao. Da ste pročitali, znali bi. Ovako samo lupate.
http://www.t.ht.hr/investitori/
http://www.t.ht.hr/investitori/pdf/HTGrupaFS2011HRV.pdf
Zarada po dionici – 22,12 kn
http://www.t.ht.hr/investitori/
http://www.t.ht.hr/investitori/pdf/HTGrupaFS2011HRV.pdf
Zarada po dionici – 22,12 kn
za mene je ovo razoačravajuće….dividenda će po svemu sudeći biti manja nego lani…firma stagnira….. ovo je dionica jedino za fondove jer mogu u HT utrpati puno keša da im stoji relativno zaštićen….
Moram priznati da rezultati i nisu nešto, Combis ih je izvukao inače bi to bilo jos gore, a ovaj predujam dividende je dvosjekli mač…
Ja zadovoljan, iako sam mislio da će dobit ostati u plusu. Ipak je neimaština uzela danak. Ne znam što neki očekuju…prihodi telekomunikacijskih tvrtki ovise o srednjem sloju populacije kojeg gotovo i nema. Ljudi su se uvukli u kredite za tko zna što ne, gomila je nezaposlenih i zaista mislim, bez drukanja, da je ovo i više nego dobro.