Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,10 | 142.745 | 3,954 | 36,30 | 36,50 | 0,00% |
Ako dividenda bude 18 kn to je 100 miljuna Eura za DT. Toliko će trebati transferirati u njemačku centralu. Opet će guverner Rohatinski morati intervenirati …
Ako opale 12% ode 90 miljuna kuna u državnu blagajnu i 12 miljuna eura ostane u trezoru.
Ne znam kako sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja funkcionira u ovom slučaju, ali DT bi po meni imao mogućnost izbora platiti taj porez u Hrvatskoj ili Njemačkoj. E sad, kao njemačka firma, što mislite gdje će ga platiti?
[/quote]
Ovih 12% u Hrvatskoj.
Mmmmm.., kako bi bilo dobro da 14.02. sazovi izvanrednu skupštini društva 28.02. i isplate dividendu 29.02., ali to su samo bajke, ili… [huh]
Ako dividenda bude 18 kn to je 100 miljuna Eura za DT. Toliko će trebati transferirati u njemačku centralu. Opet će guverner Rohatinski morati intervenirati …
Ako opale 12% ode 90 miljuna kuna u državnu blagajnu i 12 miljuna eura ostane u trezoru.
Ne znam kako sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja funkcionira u ovom slučaju, ali DT bi po meni imao mogućnost izbora platiti taj porez u Hrvatskoj ili Njemačkoj. E sad, kao njemačka firma, što mislite gdje će ga platiti?
[/quote]
Nema mogućnost izbora gdje će platiti taj porez…
Mmmmm.., kako bi bilo dobro da 14.02. sazovi izvanrednu skupštini društva 28.02. i isplate dividendu 29.02., ali to su samo bajke, ili… [huh]
Nažalost i meni se čini da to nije realno…
[/quote]
Nema mogućnost izbora gdje će platiti taj porez…
[/quote]
sve je stvar ugovora,ovo piše u ugovoruo o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa slovenijom:
"Oporezivanje dividendi
Dividende koje društvo rezident države ugovornice plaća rezidentu druge države ugovornice mogu se oporezivati u toj drugoj državi. Međutim, takve dividende mogu se oporezivati i u državi ugovornici čiji je rezident društvo koje isplaćuje dividende, ali tada tako utvrđen porez ne smije biti veći od 5 posto bruto iznosa dividendi.
Odredbe Ugovora koje se odnose na dividende primjenjuju se pri isplati dividendi u Republici Sloveniji hrvatskom rezidentu, ali ne i obratno budući da prema hrvatskim poreznim propisima isplata dividendi u Republici Hrvatskoj ne podliježe oporezivanju."
…onda još samo treba dočekati te velebne prinose
tko će ga znati, HAKOM im je odobrio ukopčanja na optiku
sad će biti ulaganja u milijardama
[/quote]
Gledajte, ako bude takvih ulaganja da ne bude za dividendu ove godine (kamo li sreće da ih bude), to za dioničare može biti samo dobro. Tj jako dobro. Bitno bolje od dividende.
Jer, njemački stil upravljanja jamči da neće uložiti bezveze niti alrtuistički, za boljitak građana Hrvatske, nego isključivo za svoju korist, tj profit.
Dakle, za svaku uloženu kunu imat će sasvim sigurno dobru računicu da će im se vratiti bitno uvećana. Znači, za vlasnike tvrtke (dakle dioničare), to bi trebalo bit odlično, bolje od dividende, jer jamči u budućim godinama još sigurniju, bolju i veću dividendu, uz porast vrijednosti dionice.
Velika dividenda se u pravilu isplaćuje onda kada vlasnici tvrtke ocijene da se taj novac ne može bolje oploditi.
Tako da, ako isplate veliku dividendu – super, a ako ne, još bolje 😉 Nema straha.
[/quote]
[pray]
Ako zele, nacina za izbjec placanje poreza ima. Ne znam sto pise u ugovoru RH i Njemacke ali DT moze otkupit svoje dionice za cifru koju bi isplatil i ponistit dionice. To bi moralo podic cijenu barem za visinu dividende ali i ne mora s obzirom da se radi o ZSE.
Ako zele, nacina za izbjec placanje poreza ima. Ne znam sto pise u ugovoru RH i Njemacke ali DT moze otkupit svoje dionice za cifru koju bi isplatil i ponistit dionice. To bi moralo podic cijenu barem za visinu dividende ali i ne mora s obzirom da se radi o ZSE.
Dobro zboriš, ipak je to ZSE
Ipak sam mišljenja da je neoporezivi dio 12000, a preko toga ide 12%.
Bilo kakva druga računica bi bila suluda.
Primjer ako ja dobijem 13000 kn dividende, dali onda plaćam 12% poreza samo na 1000 kn?
Da
Uvođenje poreza na dividendu bez poreza na kapitalnu dobit je davanje odriješenih ruku špekulantima. Umjesto da se oporezuje kapitalna dobit nastala kao posjedovanje dionica manje od godinu-dvije-tri… oporezuje se investiranje a short-selling ostaje neoporezovan. Idioti.
Ali što reći o državi koja će oporezovati nekoga tko dobije 30 mil na lutriji sa 20% a radniku koji mjesečno dobije 4300 kuna BRUTO će bez milosti skinuti 30%.