Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,82 | 370.394 | 10,339 | 36,10 | 36,40 | 2,27% |
Erste Plavi prodaje tako da će ovo vrlo brzo na 200 kuna ili možda čak i niže.
Nakon što smo uspješno prošli referendum vrijeme je da se vratimo na naš HT.
Čudno što nitko ne komentira sjednicu sabora u petak i vraćanje proreza.
http://itv.sabor.hr/video/default.aspx?TockaID=5019
Ovdje možete poslušati čitavu raspravu i donijeti vlastite zaključke o budućnosti HT-a.
Za mene je indikativno što su lobisti operatera bili propali ministri financija Šuker i Dalić, a najzanimljiviji dio rasprave je govor g. Lesara i čuđenje hrabrosti Mudirnića da državi na skrb isporuči 670 ljudi unatoč tome što HT s državom ima unosne ugovore.
Iako sam još prije godinu i pol najavio veliki pad u poslovanju HT, za koji su ključni moment bili promjena kadrova u Hakomu te odlučnija regulativa, posljednično tome i jačanje konkurenicije nisam očekivao ovako lošu taktičnost Mudrinića. Poslati 650 ljudi na skrb državi na početku mandata nove vlasti je jako nepromišljeno. Moglo se i pametnije…
A tek što će pad rejtinga i povećanje kamata ili devalvacija kune dotući HTovu ušteđevinu, a ojačati konkurenciju.
Povećanje kreditnog opterećenja će nužno prisiliti konkurenciju na povećanje cijena, a da će to smanjiti priljev novih korisnika je realno očekivati, a ovisno o novonastalim teškim okolnostima izvjesno je i vraćanje starom jatu(HT).
Već sam pitao na temi o OPTIMi, što će to značiti za alternativce i hoće li moći preživjeti devalavciju i povećanje kamatne stope?
Devalavcijom kune HTu će pasti dobit u eurima, a vjerujem da neće povećavati cijene jer nakon godinu dvije konkurencija neće ni postojati?
Mislim nisam dobro upućen u stabilnost i održivost konukurencije u izvanrednim okolnostima koje nam dolaze? Antiša?
Ako su mudri ići će na izvarednu dividendu i da se dio kolača iščupa prije svih ovih silnih poreza.
Ako ne moraliziramo nego govorimo o tajmingu otkaza onda je to najpametnije što je Mudrinić mogao napraviti. Oni koji su sada otpušteni za godinu-dvije nitko neće brojati u Milanovićev mandat (jer još nije zapravo ni počeo) već u Kosoričin a ako Mudrinić zaposli kojeg nazad kroz par mjeseci to će itekako ući u Milanovićev mandat. Uz to otkazi su vjerojatno samo moneta za kupovanje ukidanja poreza.
A tek što će pad rejtinga i povećanje kamata ili devalvacija kune dotući HTovu ušteđevinu, a ojačati konkurenciju.
Povećanje kreditnog opterećenja će nužno prisiliti konkurenciju na povećanje cijena, a da će to smanjiti priljev novih korisnika je realno očekivati, a ovisno o novonastalim teškim okolnostima izvjesno je i vraćanje starom jatu(HT).
Već sam pitao na temi o OPTIMi, što će to značiti za alternativce i hoće li moći preživjeti devalavciju i povećanje kamatne stope?
Devalavcijom kune HTu će pasti dobit u eurima, a vjerujem da neće povećavati cijene jer nakon godinu dvije konkurencija neće ni postojati?
Mislim nisam dobro upućen u stabilnost i održivost konukurencije u izvanrednim okolnostima koje nam dolaze? Antiša?
Naravno devalvacija nije bezazlena za firme koje imaju dug u eurima ali neće naniti veliku štetu. Mislim da država krajem 3 mjeseca mora refinancirati inozemne obveze pa ćemo vidjeti koliko će kuna pasti tada, ako netko zna kada ovim većim bankama dospijevaju njihove inozemne obveze i koliko iznose možemo i preciznije prognozirati tečaj u 2012g.
Neće biti pada kreditnog rejtinga, treba vidjeti proračun ali u najgorem slučaju će ostati isti s tendencijom rasta.
Konkurenciji će 2012 godinu bar malo olakšati 100 000 HT-ovih bivših korisnika, neke firme će ove godine imati rast prihoda veći od 30% a znate li koliko će HT imati pad prihoda i dobiti?
Manje korisnika, niže interkonekcijske cijene, za očekivati je također gubitak poslova s državom teško je procijeniti koliko će biti pad ali sigurno će biti pad!
http://business.hr/dogadjaji/telekomi-umjesto-ukidanja-poreza-dobili-obecanje-s-nekoliko-ako
Pred ljeto ove godine mogao bi se ukinuti porez od 6 posto mobilnim telekom operatorima ako zadovolje traženja Vlade da povećano investiraju u razvoj…..
moja osobna halucinacija
Konkurenciji će 2012 godinu bar malo olakšati 100 000 HT-ovih bivših korisnika, neke firme će ove godine imati rast prihoda veći od 30% a znate li koliko će HT imati pad prihoda i dobiti?
Manje korisnika, niže interkonekcijske cijene, za očekivati je također gubitak poslova s državom teško je procijeniti koliko će biti pad ali sigurno će biti pad!
http://www.poslovni.hr/vijesti/-ht-ce-uloziti-u-ict-vise-od-agrokora-195225.aspx
SASTANAK U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA
S Vladom pronašli idealan model: Mobilni operateri će investicijama dokinuti porez od 6 posto [smiley]
http://www.poslovni.hr/vijesti/-ht-ce-uloziti-u-ict-vise-od-agrokora-195225.aspx šta kaže gotovac na ovo? Lp
SASTANAK U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA
S Vladom pronašli idealan model: Mobilni operateri će investicijama dokinuti porez od 6 posto [smiley]
Kako volim ovu vladu. Iako sam glasao za njih nisam očekivao ovakvu odlučnost.
Operateri su se ponadali nekakvim poticajima za ulaganja ali Slavkec im je kao poticaj uvalio porez pa neka investiraju ako žele ukidanje poreza. Zna se tko je u državi gazda!