Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,10 | 142.745 | 3,954 | 36,30 | 36,50 | 0,00% |
BTW
Gornja koncentracija od 9.57% je za 28.10 pošto ROMF konstantno dokupljuje moguče da se približila i 9.7%..ako netko ima ažurniji dokument s udjelom dionica u imovini ROMFa slobodno neka posta, no ovo je jako opasno za HT ako gledamo na "očekivani rast od 15-20%" prije dividende, od kojega očito neče biti ništa (iz gore navedenih razloga).
zasto od rasta nece biti nista??? malo mi steka ova tvoja logika 🙂
ovo sto si naveo je ok ali samo znaci da ROMF nece moci kupovati, dapace morat ce prodavati.
ali to nikako ne znaci da sve to sto on bude prodavao ne mogu skupit ostali OMF-ovi a i mi mali.
i tako na veliku zalost ROMF-a podignut cijenu za spomenutih tvojih 15-20 %, pa ako treba i vise…..
aj da budem malo sarkastican, znaci li to ako ja budem morao prodavat svoje jer mi treba za bozicnu tukicu, da cu blokirat rast ove dionice i svi vi ostali ste onda najeb……. 🙂
trenutno nema dokaza da mirovinci koordinirano djeluju na HT-u, stoga se dogovorena kupnja od strane ROMF-a tretira sa čuđenjem.
Bez brige,nema opasnosti sve je unaprijed dogovoreno.
Eto napunili me jedinicama umjesto argumentiranog odgovora, a samo sam vam htio pokazati podatak koji se kladim da 5 ljudi s ovog podforuma nije provjerilo, a večina ih niti nezna što to znaći…..Svi su uvjereni u taj rast od 30% do 3mjeseca i tvrdoglavo zabijaju glavu u pjesak i ignoriraju ostale činjenice…a dobro nek kako hočete 😀
ispravak romf-5,33 posto ht-a prema ,,,moje dionice com
krivo investac. sorry.
nije haoren pricao o postotku vlasnistva u HT-u gdje je ROMF na 3. poziciji sa 5,33 % vlasnistva.
nego u ukupnom portfelju ROMF-a, dakle sve ono sto ima fond… HT je zastupljen 9,nesto %.
a po zakonu o OMF-ovima nijedno pojedinacno izdanje ne smije biti vise od 10% zastupljeno.
tu smo mi mali u prednosti. u tvom portfelju npr. moze bit 100 posto recimo samo HT.
i da nista drugo nemas.
i sad naravno ako raste cijena tog jednog izdanja po automatici ce iznos tog izdanja rasti i samim tim povecavati postotak u ukupnoj imovini jer ukupna imovina ostaje cca ista.
i onda je prinudjen prodavati da smanji to na dopustenih 10 posto.
ali vec sam gore objasnio zasto to ne mora automatski znaciti da je cijena blokirana i limitirana i da ne moze rasti…..
Eto napunili me jedinicama umjesto argumentiranog odgovora, a samo sam vam htio pokazati podatak koji se kladim da 5 ljudi s ovog podforuma nije provjerilo, a večina ih niti nezna što to znaći…..Svi su uvjereni u taj rast od 30% do 3mjeseca i tvrdoglavo zabijaju glavu u pjesak i ignoriraju ostale činjenice…a dobro nek kako hočete 😀
nitko nije spominjao 30 posto haoren. malo karikiras stvari. to bi onda bilo 360 kuna.
prica se o 10-15 posto. evo moja prognoza je da ce uhvatiti peak oko 280-290 ove god. tj slijedece razumije se……..
ovo sto si naveo je ok ali samo znaci da ROMF nece moci kupovati, dapace morat ce prodavati.
ali to nikako ne znaci da sve to sto on bude prodavao ne mogu skupit ostali OMF-ovi a i mi mali.
i tako na veliku zalost ROMF-a podignut cijenu za spomenutih tvojih 15-20 %, pa ako treba i vise…..
aj da budem malo sarkastican, znaci li to ako ja budem morao prodavat svoje jer mi treba za bozicnu tukicu, da cu blokirat rast ove dionice i svi vi ostali ste onda najeb……. 🙂
Pa ako samo ROMF kupuje trenutno, a ostali OMFovi ne kupuju, zašto misliš da če odjednom promjeniti razmišjanje i početi kupovati kada će dionica biti skuplja i namjerno dizati cjenu , a znaju da će ROMF morati prodavati ? tu mi logika nikako ne štima
Čak da se to i dogodi mislim da je količina dionica koju ima ROMF prevelika da bi ju tržište absorbiralo makar i djelomično te uz to još napravilo i rast 20-30%. Pokušajte izračunati koji bi to volumen i navala morali biti da se to dogodi (absorbacija djela ROMFovih dionica+ dionica sitnih špekulanata kojima je 5+% dovoljno + rast) , a sve u situaciji kada je poslovanje HTa sve lošije, prihod i dobit padaju, a iz SZK nazivaju na sve moguće strane i nude starim korisnicima sve moguće i nemoguće popuste kako bi ih zadržali? Koji bi onda to bio razlog da cjela investicijska zajednica i šire nahrle na HT ..Dividenda? Po tom pitanju trenutno ima i boljih dionica
Pa ako samo ROMF kupuje trenutno, a ostali OMFovi ne kupuju, zašto misliš da če odjednom promjeniti razmišjanje i početi kupovati kada će dionica biti skuplja i namjerno dizati cjenu , a znaju da će ROMF morati prodavati ? tu mi logika nikako ne štima
Čak da se to i dogodi mislim da je količina dionica koju ima ROMF prevelika da bi ju tržište absorbiralo makar i djelomično te uz to još napravilo i rast 20-30%. Pokušajte izračunati koji bi to volumen i navala morali biti da se to dogodi (absorbacija djela ROMFovih dionica+ dionica sitnih špekulanata kojima je 5+% dovoljno + rast) , a sve u situaciji kada je poslovanje HTa sve lošije, prihod i dobit padaju, a iz SZK nazivaju na sve moguće strane i nude starim korisnicima sve moguće i nemoguće popuste kako bi ih zadržali? Koji bi onda to bio razlog da cjela investicijska zajednica i šire nahrle na HT ..Dividenda? Po tom pitanju trenutno ima i boljih dionica
[/quote]
ma slozio bih se s dobrim dijelom ovoga sto si napisao.
ali samo sam htio reci da nije iskljuciva barijera za rast neke dionice to sto je netko mora prodavat.
barijera je realna cijena neke dionice. ili preciznije, procjenjena fer cijena.
sad malo da ja karikiram…da je procijenjena fer cijena od drugih OMF-ova a i od cijelog trzista za HT npr 320 kuna, sigurno je ne bi sprijecilo da naraste na tu vrijednost to sto ROMF mora prodavat.
bio bi skupljen i pojeden.
druga je sad rasprava da li i koliko stvarno HT vrijedi ili ne vrijedi.
i jos vaznije koliko ce vrijediti za npr.2-3 god.
@HaoRen
upravo zato što djeluju koordinirano u dogovoru /INA, ATGR, PODR…/.
mali dioničari HT jesu jaki igrači koji nikada ne djeluju iz pozicije očekivanja i nerealnih uvjerenja.
Hvala što si nam skrenuo pozornost na opasnost /koja ne postoji/ i zaključi ovu temu koju iniciraš ničim
izazvan.
@krisbi
Naravno da moja/tvoja/necija odluka da prodaje nemoze "štopati" cjenu,može jedino da 10 000 takvih odluči prodati, no kod orginalnog posta nisam mislio da moram crtati kako pričam o VELIKIm ulagačim kao što je ROMF zapravo sam i naglasio kako mislim na ROMF i volumen koji bi morao prodati , no ok kuzimo se 😀
prica se o 10-15 posto. evo moja prognoza je da ce uhvatiti peak oko 280-290 ove god. tj slijedece razumije se……..
Nisma mislio na tebe konkretno nego sam dobio dosta PMova s porukom kako “bi bilo pametno da se uskoci u HT i pokupi 20-30% do dividende” i zato sam malo jace poceo istrazivati dionicu…BTW 290 na ovu cjenu je 18% skoro pa onih 20 .(30% je slazem se s tobom jako pretjerano)
Nema na čemu..Ako bi te mogao samo zamoliti pokoji argument zašto misliš da ta opasnost ne postoji? hvala..Mislio sam da je tema HT, a ovo itekako ima veze s HTom stoga ne kuzim kaj te smeta ta tema..svejedno stvarno me zanima zašto misliš da ta opasnost ne postoji i da će HT u ožujku biti na 300+kn? ja nisam rekao "nema sanse da HT naraste jer ja tako mislim" bez ikakvih argumenata vec sam ih naeo pa bi bilo pozeljno da i ti napises neke osim svog osobnog mišljenja.
Kada logike nema ne preostaje nego vjerovati u iluzije …. ako nista drugo ono da dok san traje ljepse je!
[thumbsup]
P.S.
Imam HT i ne neamjeravam ga se riješiti tako brzo.