Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
šta je ovo, ljudi moji? zar nije Antiša rekao da će HT propasti? kako sad to?
Pa što ne vidiš da propada, samo to još ljudi nisu svjesni. [lol]
zbog ovog i veća dividenda
23–28kn,,,,
Covjek zvan realnost….
Ako moze molim te objasnjenje od kuda ce HT zaraditi lovu za to ove godine? S obzirom da neznate razliku redovna<->izvanredna dividenda ne ocekujem neki ozbiljan odgovor….17-19kn dividende vrh vrhova.
@pacco
Ako se ne varam ta odredba je bila do 2011 sto je ove godine isteklo dakle dividenda nije zagarantirana ove godine (sluzbeno)…Obavezno ovo provjeri jer nisam siguran, pisem napamet
Danas malo oštrija trgovina.
Vidim da je u 14:30:57 prošao nalog od 5000 komada po 247 kn, a na kupnji je konačno više od 10000 komada.
Inače, realno je da dividenda bude između 20 i 23 kn jer će neto dobit biti na razini prošlogodišnje ili nešto manja, a lani je dividenda bila 22,76kn.
Ako odluče dodati koju kunu iz zadržane dobiti, mogla bi biti i veća, ali se ja ne bih uvlačio u takve špekulacije. Ako nas iznenade s malim dodatkom na redovnu dividendu – super.
nema kvoruma u saboru nema zakona nema ukidanja kriznog poreza na tel..usluge
To je ionako bila predizborna fora.
Po meni su moguće dvije solucije:
a) žele se dodvoriti biračima i HT-u kao cash mašini, jer eto, oni brinu o gospodarstvu i stvaraju uvjete da HT uloži u nove investicije
b)svjesni su da će izgubiti na izborima pa ukidaju porez telekomima da smanje proračunske prihode i otežaju život novoj Vladi.
porez na dividendu za iznos iznad 3000kn,jel tako,,
Nije tako, to je porez koji su plaćali investitori i ranije je ukinut.
Da si pažljivije pročitao članak onda bi znao o čemu se radi:
"Vlada je jučer uputila Saboru prijedlog da telekom operateri od početka iduće godine više ne plaćaju naknadu od 6 posto za usluge u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama. Kao jedna od antirecesijskih mjera, ta je naknada uvedena 2009. godine."
http://www.business.hr/hr/Investor/ZSE-uzivo/Kako-ce-HT-reagirati-na-Vladino-ukidanje-naknade
Dakle to je naknada (porez) koji plaćaju telekomi.
Danas malo oštrija trgovina.
Vidim da je u 14:30:57 prošao nalog od 5000 komada po 247 kn, a na kupnji je konačno više od 10000 komada.
Inače, realno je da dividenda bude između 20 i 23 kn jer će neto dobit biti na razini prošlogodišnje ili nešto manja, a lani je dividenda bila 22,76kn.
Ako odluče dodati koju kunu iz zadržane dobiti, mogla bi biti i veća, ali se ja ne bih uvlačio u takve špekulacije. Ako nas iznenade s malim dodatkom na redovnu dividendu – super.
Dobit za 2012. bit će veća od 2011. Koiko? Neznam, ali zacijelo bit će veća.