Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 39,04 | 47.705 | 1,222 | 39,10 | 39,20 | 0,26% |
znaci li da ako bude izv.. dividende da nece bit redovne
Možda griješim ali mislim da miješaš kruške i jabuke.
investac,
Ako vam je baš toliko važno "ne dobiti dividendu" ajde vi lijepo kupite Magmu ili HG Spot.
Tamo možete biti 100% sigurni da nećete dobiti dividendu!
Nije dividenda uvjek pozitivna stvar, a i ovo prizivanje izvanredne dividende mi nije nekak jasno….TO je ko da cuvas lovu godinama i stedis za "crna vremena" ili da imas love ako dode neka "izvanredan prilika za investiciju" , i onda odjednom se sjetis "e daj vadi tu lovu van, ajmo na skijanje"….tipično hrvatsko razmisljanje radi kojeg vecina ljudi i ima danas financijskih problema
Nazalost ovakvi investitori su teret za hrpu dionica na ZSE…
@tglavica
Nije dividenda uvjek pozitivna stvar, a i ovo prizivanje izvanredne dividende mi nije nekak jasno….TO je ko da cuvas lovu godinama i stedis za "crna vremena" ili da imas love ako dode neka "izvanredan prilika za investiciju" , i onda odjednom se sjetis "e daj vadi tu lovu van, ajmo na skijanje"….tipično hrvatsko razmisljanje radi kojeg vecina ljudi i ima danas financijskih problema
Nazalost ovakvi investitori su teret za hrpu dionica na ZSE…
Slažem se sa tobom. Veliki dio ljudi gledaju kako bi dobili dividendu i otišli na godišnji ili sl. umjesto da gledaju na dugi rok i poštuju firmu koja ulaže profit u daljnje širenje i razvoj. Ja bi radije firmu koja ulaže na osvajanju ovih tržišta i tehnologija i koja raste kao i njezina pozitivna prisutnost na tržištu. Nažalost, malo je takvog razmišljanja prisutno. Sjeti se samo kada su se krediti dizalu za kupnju HT-a na IPO. Ok na neki rok sa dividendama dobro se je prošlo ali opet, ja bi radije da ide na razvoj samog posla i konkretnog tržišta nego vraćanja novca kupcima koji isti novac troše na osobne potrebe.
Slažem se sa tobom. Veliki dio ljudi gledaju kako bi dobili dividendu i otišli na godišnji ili sl. umjesto da gledaju na dugi rok i poštuju firmu koja ulaže profit u daljnje širenje i razvoj. Ja bi radije firmu koja ulaže na osvajanju ovih tržišta i tehnologija i koja raste kao i njezina pozitivna prisutnost na tržištu. Nažalost, malo je takvog razmišljanja prisutno. Sjeti se samo kada su se krediti dizalu za kupnju HT-a na IPO. Ok na neki rok sa dividendama dobro se je prošlo ali opet, ja bi radije da ide na razvoj samog posla i konkretnog tržišta nego vraćanja novca kupcima koji isti novac troše na osobne potrebe.
E da…troše na pi*darije poput novih TV-a, iPod-a i računala umjesto da tu lovu bar spreme u čarapu ako već ne znaju što bi s njime. Ali ne…računalo staro 2 godine je za bacit. Nema veze što služi samo za čitanje "Večernjaka" na Internetu.
Veliki dio ljudi gledaju kako bi dobili dividendu i otišli na godišnji ili sl. umjesto da gledaju na dugi rok i poštuju firmu koja ulaže profit u daljnje širenje i razvoj. Ja bi radije firmu koja ulaže na osvajanju ovih tržišta i tehnologija i koja raste kao i njezina pozitivna prisutnost na tržištu. Nažalost, malo je takvog razmišljanja prisutno.
Apple nije od 95g isplatio dividendu, ali je zato svojim dioničarima povećao vrijednost dionice više od 1000%.
Visoki div. prinos su znak da firma nema mogućnosti za rast i nalazi se na vrhuncu poslovanja.
Od kad se bavim ovime takve firme su mi uvijek bile odbojne, bez obzira kako se zvale. Nekim ljudima dividenda daje osjećaj sigurnosti, meni znak da ih zaobilazim u širokom luku.